Beau zet stapje vooruit: van daklozen naar Floradorp

Na een aantal programma’s over daklozen zet Beau van Erven Dorens een stapje vooruit. Hij gaat nu televisie maken in de Amsterdamse volksbuurt Floradorp, waar men wel arm is maar niet dakloos.

Beau van Erven Dorens © RTL/NT Visuals

Beau van Erven Dorens verdiept zich in Beau in Floradorp een jaar lang in deze oude volksbuurt in Amsterdam-Noord, die al jaren kampt met een ‘bedenkelijke reputatie’. “Beau duikt in de levens van verschillende bewoners van de wijk. Ieder van hen heeft z’n eigen problemen, uitdagingen en dromen.”

Ellende

Er staan kandidaten centraal die allemaal in ellende leven. “Zo maken we kennis met de vrolijke Ajacied Hannie (60), die de dood van zijn drie jaar geleden overleden vrouw probeert te verwerken. De openhartige Marie (84) bekijkt alles met humor, maar krijgt het zwaar te verduren als ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht komt.”

Daar houdt de ellende niet op. “Jennie (65) heeft zoveel aan haar hoofd dat ze soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ondanks dat zet ze zich vol in voor haar medemens.”

Ellende (2)

Het is Beau bovendien toch nog gelukt om een verdwaalde dakloze te vinden. “De dakloze Bas (52), beter bekend als ‘Bas de piraat’, woont op gammele bootjes en probeert zijn leven op de rit te krijgen.”

Tot slot is er Esmeralda (50), die het niet breed heeft, maar toch haar leven in het teken van anderen plaatst. “Ze deelt voedselpakketten uit en haar kleine huisje is tot de nok toe gevuld met hulpgoederen voor de buurt. Als haar twee pleegkinderen opeens niet meer thuiskomen staat haar leven even helemaal op z’n kop.”

Ellende (3)

Het lijkt erop dat dit voorlopig Beau’s laatste ellendeprogramma is. Hij uitte in november nog forse kritiek op zijn baas Peter van der Vorst, omdat hij er bij hem geen maatschappelijk betrokken programma’s meer doorheen zou krijgen. Peter wil alleen nog maar I Can See Your Voice- en The Masked Singer-achtig amusement, brieste hij.

Beau liet weten: “Ik vind dat mijn zender RTL de taak heeft dit genre te blijven brengen. Nu is de zender duidelijk op zoek naar lichtheid. Dat is jammer, we hadden net een mooie traditie opgebouwd. Met Five Days Inside, met de daklozenprogramma’s. Ik vermoed dat dat nu afgelopen is. Van mij willen ze het in ieder geval niet meer hebben.”

2 maart

Aan welke ellende denkt Beau eigenlijk nog meer? “Ik zou graag programma’s maken over de politie, over PTSS, over de brandweer, allemaal ideeën, maar RTL heeft geen interesse.”

Hopelijk voor Beau geven de kijkcijfers van dit nieuwe programma hem een steuntje in de rug. De tv-reeks.over de ellende in Floradorp gaat op dinsdag 2 maart om 21.25 uur in première op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen