‘Waarom doen politici mee aan De Grote Bram Krikke Show?!’

De rijzende ster Bram Krikke is nu twee weken onderweg met zijn nieuwe politieke programma op Videoland. Het is een leuke gimmick, maar het gaat uiteindelijk nérgens over, meent Frank Evenblij.

Bram Krikke en Jesse Klaver © Videoland

Frank Evenblij uitte zijn kritiek gisteren in De Vooravond. Er werd in de talkshow een fragment vertoond uit De Grote Bram Krikke Show, waarin Bram de RTL-hit Het Perfecte Plaatje naspeelt met Lilian Marijnissen, Jesse Klaver en Rob Jetten. Hun opdracht was om Bram zo goed mogelijk op de foto te zetten voor een verkiezingsposter.

Totale figuranten

Lilian, Jesse en Rob kunnen in het programma werkelijk niets over hun politieke ideeën kwijt en daarom verbaast het Frank dat ze eraan meewerken. “Dit is eigenlijk vooral goed voor Bram Krikke, want die politici figureren als totale figuranten in dit programma.”

Presentator Renze Klamer: “Waarom doen ze dit dan?”

Frank: “Omdat ze ook wat moeten. Ik denk dat er een campagneleider zegt: ‘Die Bram Krikke is hartstikke populair, doe daar maar aan mee.’ Het enige wat je ziet is de naamtitel en dat ze van de SP is, maar je ziet ook zo veel ongemak.”

‘Slaat nergens op’

Van het ongemak bij de politici krijgt Frank plaatsvervangende schaamte. “Rob Jetten denkt dan: wat moet ik dan, moet ik een foto maken? Het wordt er echt niet heel veel beter op.”

“Ik begrijp het wel vanuit de tv-kant – ik heb zelf als jakhals bij De Wereld Draait Door menig carnavalsplaat opgenomen met politici, wat ook nergens op sloeg, maar je zou toch zeggen dat er vanuit de campagneteams een tv-maker betrokken moet worden die zegt: ‘Doe nou eens iets waar je echt jongeren mee bereikt.'”

Alternatief

Hoe kunnen de politici wél op een relevante manier jongeren bereiken? “Weet je waar ze zouden moeten zitten? Gewoon bij Défano. Jij moet met jouw AFC Avondklok contact leggen met Jesse Klaver en vragen beantwoorden van jongeren. Dit zet geen zoden aan de dijk”, zei hij, wijzend op Défano Holwijn, die ook in de studio te gast was.

Fidan Ekiz beamend: “Nee.”

Frank: “Ik denk niet dat iemand zich Rob Jetten herinnert naar aanleiding van dit filmpje met Bram Krikke.”

Défano

Défano hield het volgende pleidooi in De Vooravond:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen