NPO 1 houdt Heel Holland Bakt nog eens vijf jaar in huis

De kijkcijferhit Heel Holland Bakt blijft ook de komende jaren een vaste waarde van NPO 1. “We hebben net de rechten weer voor vijf jaar gekocht”, onthult Omroep MAX-baas Jan Slagter in het AD.

Heel Holland Bakt © Omroep MAX

Heel Holland Bakt weet al jaren miljoenen kijkers te boeien op NPO 1 en hoort samen met shows als Boer Zoekt Vrouw, Wie is de Mol en The Masked Singer bij de meest bekeken tv-programma’s van Nederland. Om te voorkomen dat RTL of Talpa het programma wegkaapt, heeft Jan Slagter het Heel Holland Bakt-contract nu verlengd.

RTL wilde Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is sinds 2013 te zien bij de publieke omroep. Ook RTL aasde destijds op het format. “Er is één programma waar ik zelf hard aan heb gewerkt om het naar ons toe te halen: Heel Holland Bakt. We moesten het afleggen omdat de publieke omroep meer kon bieden dan wij”, onthulde oud-RTL-baas Sven Sauvé in 2018.

Dat ging niet om monsterbedragen, verklapte Jan Slagter eerder. Hij overbood RTL met 500 euro per aflevering. “Ik denk dat wij voor het format destijds 5.000 of 6.000 euro per aflevering betaalden.” Wat gaf voor formateigenaar BBC de doorslag? “Ik zei: ‘Wij willen wel de rechten voor drie jaar.’ En dat durfde RTL niet.”

NPO 1 houdt HHB in huis

Nu is Heel Holland Bakt alweer bezig aan zijn zevende seizoen. Door de contractverlenging kan de NPO het programma in elk geval nog tot en met het twaalfde seizoen uitzenden. “Ik heb altijd in het format geloofd en het publiek heeft het omarmd. Het is gewoon een hartstikke leuk programma dat dicht bij de mensen staat.”

Heel Holland Bakt wordt een tv-klassieker, net zoals Wie is de Mol, verwacht Jan. “Het gaat een klassieker worden. Of misschien is het dat al. We hoeven er niets aan toe te voegen of te veranderen. Het enige dat dit jaar anders is, is de tent. Het ziet er beter uit, dus ik denk dat we daarmee doorgaan.”

Het AD-artikel ‘HHB gaat een echte klassieker worden’, waarin experts het geheim van Heel Holland Bakt verklaren, kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen