Albert Verlinde: ‘Peter van der Vorst slappe hap inzake Ali B’

Albert Verlinde begrijpt er niets van dat Peter van der Vorst niet publiekelijk afstand neemt van het agressieve gedrag van zijn zenderster Ali B. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Shownieuws.

Albert Verlinde en Ali B © Shownieuws

Als eerste wist Albert Verlinde deze week te onthullen dat Ali B en Waylon ernstig in conflict zijn geraakt tijdens de opnames van The Voice. RTL ontkende keihard en zette Albert neer als een roddeltante, maar toen lekte er plotseling een filmpje uit. Een filmpje waarop heel Nederland kon zien hoe agressief Ali zich gedraagt achter de schermen.

Vervelend

Albert vindt het vervelend dat RTL hem heeft neergezet als iemand die verhalen uit zijn duim zuigt. “Ik heb gewoon het verhaal verteld en dat is gewoon zo. Wat ik heel vervelend vond is dat RTL het een gerucht noemde en ze zeiden niet te begrijpen waar ik het op baseerde. En Ali B heeft grote woorden gebruikt als ‘leugens’ over wat ik verteld heb.”

Die leugenachtige partij bleek dus uiteindelijk RTL zelf te zijn. Nu het filmpje is uitgelekt, vindt Albert dat dit verhaal alsnog een staartje moet krijgen voor Ali. “Ik mag het eerlijk gezegd hopen”, zegt hij. Niet als genoegdoening, maar omdat hij dit een heel slecht voorbeeld vindt voor de jeugd.

Twee maten

RTL meet met twee maten, vindt Albert. “Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Theo uit Big Brother weg moet, omdat RTL gezegd heeft: ‘Die scheldkanonnades van jou, kunnen niet.’ Dan denk ik: wacht eens even, we hebben allemaal dat filmpje gisteren gezien, we hebben allemaal gezien hoe Ali B echt niet passend bij een familieshow losgaat op zijn collega’s en intimiderend is.”

Dat gedrag van Ali kan écht niet door de beugel, stelt hij. “Als ik dat meegemaakt zou hebben bij Stage Entertainment of jij zou het hier meemaken, dan zouden we bij de baas moeten komen. Ik had mensen bij me geroepen en ik begrijp niet – en daar daag ik RTL in uit – dat RTL niet gewoon tegen Ali B zegt: ‘En nou kom je langs, want dit doen wij niet.’”

‘Peter, bel met Ali!’

Albert vindt dat Peter van der Vorst beter in moet grijpen. “Ik zou dus tegen RTL willen zeggen: ‘RTL, doe wat je hoort te doen bij een gezinsshow.’ Al was het het nieuws, als je dit doet hoor je bij je baas geroepen te worden en die hoort tegen je te zeggen: ‘Klaar.’”

“Dus Peter van der Vorst, bel even met Ali B en zeg even dat dit één keer was en nooit meer en vertel dat ook, zodat ook kinderen die The Voice zitten te kijken weten dat je zo niet met elkaar omgaat. Ik heb gesproken.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ali op het matje moet komen bij Peter. Eerder moest hij zich al verantwoorden voor het gebruik van het scheldwoord fl*kker.

Onsmakelijk

Iedereen bij RTL en The Voice is nu vooral bezig met het feit dat het filmpje is uitgelekt en niet met wat er op dat filmpje te zien is. “Los van dat het een uitermate onsmakelijk gedachte is dat er iemand is geweest die dit gefilmd heeft, is het precies gegaan zoals was aangegeven. ‘Koppen tegen elkaar’ en na afloop dikke knuffels”, zegt de manager van Waylon bijvoorbeeld.

En RTL laat aan Shownieuws weten ‘uiteraard te gaan onderzoeken hoe die beelden hebben kunnen lekken’.

De beelden zijn gelekt via het Instagram-kanaal van het roddelpersonage Fawrynotsawry. Hij wilde zijn bron niet onthullen. “Ik heb net het filmpje doorgestuurd gekregen van de ruzie tussen Ali en Waylon! Let op: alleen ik heb deze beelden gekregen! Niemand anders. Jullie mogen me later bedanken”, zei hij.

Filmpje

Het filmpje, waarop Ali onder meer scheldt met t*fusfl*kker, ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen