Jan Slagter overbood RTL bij HHB met 500 euro

Omroep MAX-baas Jan Slagter overbood RTL tijdens de biedingsstrijd om Heel Holland Bakt met zo’n 500 euro per aflevering. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Slagter had al meteen het volste vertrouwen in Heel Holland Bakt, dat inmiddels een van ’s lands succesvolste amusementsprogramma’s is. “Op een gegeven moment kwam dat format voorbij en toen dacht ik: dat moeten we hebben. Toen ben ik zelf gaan onderhandelen met de BBC“, zegt hij.

Zijn omroep was echter niet de enige geïnteresseerde. “Aan de andere kant van de telefoon hoorde ik ook nog iemand bieden. Dat bleek achteraf RTL te zijn. Dat ging niet met duizenden euro’s, maar dat ging met 500 euro meer of 1000 euro meer.”

Het gaat om de formatrechten per aflevering. “Ik denk dat wij voor het format destijds 5.000 of 6.000 euro per aflevering betaalden. Het ging dan inderdaad zo van 5.000 naar 5.500 euro, etcetera.”

Zat hij dan tegelijk met Erland Galjaard aan de lijn? “We waren niet letterlijk tegelijk aan de telefoon, maar er werd dan de volgende dag weer gebeld.”

Uiteindelijk won Slagter op een ander punt. “Toen zei ik: ‘Wij willen wel de rechten voor drie jaar.’ En dat durfde RTL niet. Zodoende hebben we het gekregen en is het een groot succes geworden.”

Foto: BNNVARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen