‘Shownieuws-oorlog tussen Albert Verlinde en Patty Brard’

Patty Brard liet haar eigen Shownieuws-collega Albert Verlinde vorige maand keihard vallen in de rel rondom Connie Witteman. Volgens insiders staat deze interne onmin niet op zichzelf.

Albert Verlinde en Patty Brard © Shownieuws

De Albert-Connie-rel was vorige maand vermakelijk, maar ook uiterst overdreven. Albert riep in Shownieuws dat hij zijn Amsterdamse buurvrouw Connie wel door het trappenhuis kon sleuren vanwege haar mening over corona. Nogal ongepast, maar Connie ging vervolgens compléét in standje hysterisch. De arme diva zou zelfs vrezen voor haar leven.

Oncollegiaal

Lekker laten uitrazen zou je denken, maar Patty begon flink olie op het vuur te gooien. Terwijl Albert tegelijkertijd in de talkshow van Beau zat, besloot Patty hem in Shownieuws ongenadig hard te laten vallen. “Alles komt wel altijd heel erg negatief z’n mond uit”, bitchte ze. Ze eiste excuses van Albert en kreeg collega’s Dyantha Brooks en Evert Santegoeds daarin mee.

Vrij oncollegiaal allemaal, maar weekblad Party weet hoe dit zit. “Het gerucht gaat dat het om onbekende redenen al langere tijd niet zo zou boteren tussen Albert Verlinde en Patty Brard. Vandaar ook dat ze maar zelden samen te zien zijn aan de Shownieuws-desk; de programmamakers zouden dat zoveel mogelijk proberen te vermijden!”

Geen goed signaal

Het is geen goed signaal naar de kijker dat Shownieuws interne frustraties de beeldbuis opslingerde, meent Party. “Voor de kijker was het best vreemd om te ervaren dat er in de groep van presentatoren blijkbaar meerdere kampen zijn ontstaan. De uitstraling van het Shownieuws-team richting de kijker zou toch juist als een hecht collectief moeten zijn?”

Dat Albert uiteindelijk zijn excuses maakte aan Connie, zal mede te maken hebben gehad met de interne druk bij Shownieuws. Heel erg zal hij niet wakker liggen van zijn woeste collega’s, want Shownieuws doet hij puur om zijn Talpa-contract uit te dienen. Dat contract loopt nog tot mei 2021.

Turbulent verleden

Het gekibbel tussen Albert en Patty heeft overigens een hele voorgeschiedenis: de twee hebben een enorm turbulent verleden met elkaar. Hun ruzie laaide afgelopen lente op vanwege een sneer aan ‘tante Verlinde‘ in de biografie van Patty. “Die Albert weigert voor de uitzending te repeteren, omdat hij bang is dat iemand anders zijn nieuwtjes jat”, zei ze onder meer.

Volstrekte onzin, liet Albert daarna weten. “Ik repeteer zo min mogelijk met tekst om zo fris mogelijk de show in te gaan. Patty wil juist zoveel mogelijk repeteren, bijna letterlijk alles voorbespreken. Dat respecteer ik ook. Ieder zijn manier van werken.”

Bumpy road

Patty onthulde in haar biografie ook waar het precies mis is gegaan tussen haar en Albert, namelijk in 2005. Na een sneer in RTL Boulevard probeerde ze hem toen te confronteren met een draaiende camera, maar vluchtte hij weg. “Daar is de frictie tussen ons begonnen.”

“We hebben nooit slaande ruzie gehad, maar wel vaak onenigheid. Niet erg, ik kan er wel mee omgaan.”

Overigens botert het ook niet zo tussen Shownieuws-deskundigen Evert Santegoeds en Guido den Aantrekker. Evert deelde onlangs een vuistslag uit aan Guido in hun persoonlijke oorlog met elkaar.

In de beste families

We moeten al die meningsverschillen volgens presentatrice Dyantha Brooks echter niet overdrijven. Ze zei onlangs in Televizier: “De onderlinge dynamiek is goed, iedereen is professioneel: na de uitzending is het klaar.”

“Het maakt Shownieuws volgens mij alleen maar herkenbaarder: In de beste families ontstaan aan tafel weleens felle discussies, en niet alle kijkers hebben dezelfde mening.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen