Patty Brard: ‘Hier ging het mis tussen Albert en mij’

Albert Verlinde en Patty Brard hebben al tijden een haat-liefdeverhouding met elkaar. De ene keer is de relatie goed, maar de andere keer slaan ze weer met de deuren. Het dieptepunt van hun relatie was in 2013: als deskundige in Shownieuws speelde Brard een prominente rol in Onno-gate. Ze genoot zichtbaar van het schandaal rondom de man van Verlinde, tot ze in 2016 beloofde te stoppen met Albert-bashen. Waar ging het mis tussen de twee? Brard doet een boekje open.

Brard neemt de lezer van haar schandaalboek Patty mee naar 2005. “Het zal tussen ons altijd een bumpy road blijven. Ik was het en keer zat dat-ie het in RTL Boulevard zo vaak over mij had en toen ben ik met draaiende camera naar hem toe gegaan om hem te confronteren.”

Het gebeurde voor haar programma Pat’s Life. “Vervolgens is hij uit zijn kantoor op het Mediapark gevlucht. Hij wilde niet praten met een camera erbij. Ja, dat zou lekker zijn; je praat met iedereen over mij, en dat mag ik zeker niet met jóú praten? Toen is-ie uit zijn raam geklommen. En we hadden het op beeld.”

Verlinde vertelde er later over: “Ja ik heb geen idee waarvoor ze kwam. Als vriend of als vijand. Maar ik was vrijdagavond vreselijk moe en hoorde dat Patty bij de uitgang van de Boulevard-studio stond. Ik had er echt even geen zin in en ben uit het raam gevlucht. Ik hoorde haar nog roepen: ‘Ik bedoel het goed…’

Brard vatte het niet goed op, vertelt ze in haar biografie. “Daar is de frictie tussen ons begonnen. We hebben nooit slaande ruzie gehad, maar wel vaak onenigheid. Niet erg, ik kan er wel mee omgaan.”

Begin vorig jaar was Brard regelmatig te zien als inval-Verlinde in de kijkcijferflop 6 Inside.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen