Beau’s RTL Exclusief blijkt slap aftreksel De TV Kantine: ‘Amateurtoneel!’

De nieuwe talkshow RTL Exclusief die Beau van Erven Dorens gaat presenteren, blijkt een slap aftreksel te zijn van De TV Kantine. Gisteren bracht Beau live op televisie een voorproefje.

RTL Exclusief © RTL

Na de jaarwisseling keert Eva Jinek weer terug op de doordeweekse late avond en Beau van Erven Dorens schuift dan door naar de zondag met het nieuwe RTL Exclusief, maakte RTL onlangs bekend. Nu blijkt dat deze voorloper van de nieuwe talkshow Humberto geen actuele, maar een satirische talkshow met persiflages is. Op 30 december trapt de show al af met een eindejaarsspecial.

Slap aftreksel

Beau van Erven Dorens liet zijn kijkers gisteren zien wat we er precies van kunnen verwachten. Hij had acteurs aan tafel zitten die koningin Máxima, premier Mark Rutte en voetbalanalist Johan Derksen persifleerden. Dit drietal is ook te gast in de eindejaarsspecial van RTL Exclusief, waarin ze zullen terugblikken op het afgelopen jaar.

Of de acteurs op de door hun gepersifleerde BN’ers lijken is een tweede, maar het viel vooral op hoe weinig amuserend het was. Het kwam over als een wel heel erg slap aftreksel van De TV Kantine. Al met al een beetje zonde van de zendtijd die ervoor was ingeruimd in het door 771.000 mensen bekeken Beau.

Amateurtoneel

Tv-kijkers reageren behoorlijk kritisch op de sociale media en spreken van amateurtoneel. “Sorry RTL maar betaal ik voor een stukje amateurtoneel op de late avond belastingcenten?”, zegt Aisha, die zelf overigens een teleurgestelde NPO-kijker lijkt te persifleren.

“Totaal flauw en niet-grappig. Stemmen lijken er ook helemaal niet op. Waarom opeens grappig doen Beau”, merkt Jimbo op. En Jeroen: “Wat een slecht aftreksel van Kopspijkers.”

Tot slot Selena: “Ik zit mij hier een potje plaatsvervangend te schamen! Sorry! Wat is dit tenenkrommend! Gaan ze dit uitzenden op oudejaarsdag? Wat een nep accent van Máxima…”

Ook Boulevard kritisch

Zelfs het zusterprogramma van Beau, RTL Boulevard, is kritisch. “De kijkers waren alleen wel een beetje kritisch op het voorproefje dat hen werd voorgeschoteld”, meldt de showrubriek. “Kijkers thuis waren niet allemaal even enthousiasts over de persiflages die hen werden voorgeschoteld.”

Gelukkig zitten de opnames van de eindejaarsspecial van RTL Exclusief er al op, want al deze reacties zijn niet bepaald bemoedigend voor acteurs Martine Sandifort, Remko Vrijdag en Kasper van Kooten. Remko Vrijdag moet zo langzamerhand een Rutte-trauma krijgen; eerder sloeg zijn Rutte-persiflage op het Televizier-gala ook totaal niet aan.

Fragment

Het voorproefje dat gisteren te zien was in Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen