Shownieuws laat Albert Verlinde keihard vallen: ‘Hij is zó negatief’

Terwijl Albert Verlinde te gast was in de talkshow van Beau van Erven Dorens, lieten ze hem gisterenavond op zijn eigen thuishonk Shownieuws keihard vallen. Zijn collega’s trekken partij voor zijn buurvrouw Connie Witteman.

Patty Brard, Albert Verlinde, Evert Santegoeds Foto: Shownieuws

Er is in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat een burenoorlog gaande die zijn weerga niet kent. Connie Witteman durft haar huis niet meer uit nu Albert Verlinde zondagavond in Shownieuws heeft geroepen dat hij haar door het trappenhuis heen wil sleuren. Ze heeft er een advocaat op gezet, ook omdat Albert haar nu lastig zou vallen bij haar voordeur.

Het allerpijnlijkste aan de hele ruzie is nog wel dat Albert Verlinde totáál niet gesteund wordt door zijn eigen collega’s van Shownieuws. Met name Patty Brard ging gisteren in de showrubriek, op de kruk waar Albert de avond ervoor zat, behoorlijk los op de showkoning. Ze vindt haar collega maar een negatieveling.

‘Albert heel erg negatief’

Patty zit in het kamp-Connie. “Ik vind wel dat ze daar een beetje gelijk in heeft. Je kan wel zeggen: hij bedoelt het niet zo, maar het komt toch kwetsend over. Ten tweede: hij bedoelt het niet zo, maar het komt wel altijd heel erg negatief z’n mond uit. Zij zegt ook: ‘Als ik met mijn man ergens in een restaurant zit en er wordt ruzie gemaakt, dan moet hij niet als we thuis komen zeggen dat het hem spijt. Dan moet hij zeggen waar alle andere mensen bij zijn.’”

Evert Santegoeds: “In het volle restaurant.”

Patty: “Ja, dat zou hij hier op televisie moeten doen.”

Gastvrouw Dyantha Brooks: “Wij kennen Albert. Hij kan behoorlijk pittig zijn met zijn uitspraken, maar kennen hem niet als agressief persoon.”

Patty: “Nou ja, ik kan me wel voorstellen: ze heeft wel het een en ander meegemaakt. Een inbraak en noem maar op.”

Evert: “Dat speelt ook allemaal mee. In het begin van de ochtend was ze nog vrij rustig, maar in de loop van de dag liep het steeds hoger op.”

Patty snapt dat Connie bang is

Patty: “Het is ook nog zo dat als je bij dat prachtige appartementengebouw aanbelt, dat je van binnenuit kunt zien wie er voor de deur staat. Maar als iemand al binnen is, dan kan hij gewoon naar je voordeur. Dus ze zegt: ‘Ik ben een klein vrouwtje en als iemand echt boos wordt, een borrel op heeft en hij gooit me van de trap, dan ben ik daar wel bang voor.’ Het laatste nieuws is dat ze inderdaad officieel toch aangifte gaat doen.”

Patty hekelt Albert omdat hij ook zijn eigen Shownieuws in de steek laat. “Laten we elkaar geen mietje noemen. We hebben hem ook de hele dag proberen te bellen en hij reageerde niet op ons verzoek om te reageren. Dan nu blijkt dat hij haar een app heeft gestuurd. Ik vind ook dat zij gelijk heeft. Hij moet hier zeggen: ‘Ik heb het niet zo bedoeld.’”

Dyantha: “Hij zou hier bij Shownieuws zijn excuses moeten maken. We gaan er ongetwijfeld nog op terugkomen en dan hopelijk met Albert aan de desk en wellicht met excuses.”

Evert: “Ja, er is plek.”

Ook Boulevard en Beau kritisch op Albert

Albert vindt maar weinig steun voor zijn uitspraken. Gisteren was Beau van Erven Dorens ook al kritisch. Hij vindt dat Connie gelijk heeft met haar kritiek op het coronabeleid. “Nog even één ding erover: ze had ook wel een punt ergens, hè? Het is ook wel een beetje een moeilijk beleid dat je wel naar Curacao mag, maar niet naar…”

Albert: “Ja, maar ik ben het er niet mee eens en ik vind: iedereen mag zijn eigen mening hebben. Die heeft zij en die heb ik ook. Iedereen mag ook zijn eigen emotie hebben. Die heeft zij en die heb ik ook. Ik hoop oprecht dat het snel goedkomt.”

Bij RTL Boulevard sprak Bridget Maasland haar verbijstering uit: “Waarom dóe je dit? Waarom wordt hij zo boos? Heeft hij zelf een ticket naar Curacao?”

De uitzending van Shownieuws kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen