Coronalockdown leidt ook bij BN’ers tot depressie: Willibrord is eenzaam

De coronalockdown tijdens de kortste dagen van het jaar begint ook bij BN’ers zijn tol te eisen. Willibrord Frequin bekent vandaag op de pagina Privé dat hij tegen een depressie aan zit.

Willibrord Frequin © William Rutten

De 79-jarige Willibrord Frequin, die jarenlang spraakmakende programma’s maakte bij SBS 6 en de afgelopen jaren onderdeel was van de RTL 4-hit Beter Laat Dan Nooit, voelt zich eenzaam. Zijn vrouw werkt nog en voor het sociale contact gaat hij al tientallen jaren naar het Blaricumse café Moeke, maar dat is al maanden dicht.

Depressief

Nu de dagen grijs en grauw zijn en het al zo gauw donker is, voelt Willibrord een depressie opkomen. “Ik kom daar al tientallen jaren en heb zelfs mijn eigen tafeltje. Daar ontmoet ik iedereen”, legt hij uit in de krant. “De eenzaamheid doet veel met me. Soms komen de muren op me af.”

Is zijn vrouw dan nooit thuis? “Mijn vrouw Gesina werkt nog en is hele dagen weg”, legt hij uit. “Gelukkig kan ik goed praten met Gesina, dat maakt in elk geval het einde van de dag goed.”

Tv-werk

Willibrord vindt het leven op deze manier niet leuk meer. “Het is een onplezierige, verschrikkelijke tijd en ik voel me soms depressief, lusteloos. Ik kan het moeilijk aan anderen uitleggen.”

Het helpt ook niet mee dat zijn tv-werk momenteel stilligt. Het is uiteraard onmogelijk om momenteel de wereld over te reizen voor Beter Laat Dan Nooit. “Het komt vooral omdat ik geen mensen meer ontmoet. En het tv-werk staat ook stil.”

Katja

Katja Schuurman, met wie hij afgelopen seizoen te zien was in Beter Laat Dan Nooit lag deze week onder vuur omdat ze aandacht vroeg voor de psychologische effecten van de huidige lockdown.

“Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Wat jammer en onterecht dat je kwetsbaar moet zijn om beschermd te worden”, merkte ze op.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen