Albert Verlinde zegt sorry tegen Connie, ontkent belletjetrek

Helaas: na slechts twee dagen is er een einde gekomen aan de hysterische mediarel tussen Albert Verlinde en Connie Witteman. De showkenner heeft sorry gezegd in Shownieuws, de societydiva trekt haar blaffende toga terug.

Albert Verlinde Foto: Shownieuws

Het waren een paar geestige dagen: Albert Verlinde riep zondagavond dat hij zijn buurvrouw Connie Witteman door het trappenhuis wil sleuren vanwege haar kritiek op het coronabeleid, waarna Connie haar overschot aan vrije tijd omzette in juridisch gekrijs. Ze eiste excuses van Albert op televisie en die zijn er nu gekomen.

Albert werd gisteren aan het begin van de Shownieuws-uitzending in beeld gebracht met een zwart balkje voor zijn ogen. “Het zijn een best heftige 48 uur geweest”, sprak hij. “Het is meer columnpraat geweest dan dat je feiten weergeeft. Ik heb geen enkel moment de intentie gehad om Connie door het trappenhuis te trekken.”

Connie direct in Alberts inbox

Al direct nadat Albert zondag zijn uitspraken deed op televisie hing Connie in zijn inbox. “Ik rij naar huis en zie berichten binnenkomen in mijn ooghoek. Dat ging maar door. Allerlei berichten die ze schreef dat ze er gewoon heel erg mee zat.”

De showkoning kon pas reageren toen hij thuis was gekomen. “Ik kom dus thuis rond 00.30 uur en ik stuur Connie op dat moment onmiddellijk een bericht: ‘Connie, ik kon niet eerder reageren, want ik zat in de auto. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kent me, we hebben heel veel meegemaakt de afgelopen jaren en laten we snel een kop koffie drinken.’”

Daar nam Connie geen genoegen mee. “Ze ging maar door, ze voelde zich bedreigd, ze voelde zich dit en dit. Uiteindelijk heb ik nóg een bericht gestuurd rond 00.45 uur van: ‘Je bent blijkbaar niet voor reden vatbaar of het komt niet binnen. Ik ga nu lekker slapen en we spreken elkaar morgen.’”

Albert ontkent belletjetrek, zegt sorry

Heeft hij daarna nog fysiek aangebeld bij Connie, zoals zij beweert? “Ik schijn daarna nog door de gang gehold te hebben om aan de voordeurbel te trekken, maar dat heb ik dus echt niet gedaan. Gisterenavond werd hier in dit programma gebracht dat ik daar aan de voordeur stond te bellen, maar dat is dus niet het geval. Ik was het dus niet, want ik ging naar bed.”

Na de mislukte poging op zondagavond, heeft Albert Connie op maandagavond wéér geappt. “Toen kreeg ik het bericht van: ‘Ja, je moet je excuses aanbieden.’”

Daar geeft Albert nu gehoor aan. “Niet voor die advocaat hoor – en nu komt het, ik hoor jullie al stil worden – maar waar het mij om gaat: je wil niet dat je in een appartementencomplex met elkaar woont en constant denkt: loopt hij of zij in het trappenhuis? Zij omdat ze denkt dat ik als een Bokito door de gangen hol en haar van de trap af trek en ik omdat ik steeds denk: kom ik haar nu tegen? Dat is niet fijn.”

Connie accepteert excuses

Albert: “Kort gezegd, om die redenen zeg ik echt: dat was niet mijn bedoeling, dat ben ik al 48 uur aan het appen en als dat zo veel angst gezaaid heeft of reuring gegeven heeft, dan zeg ik sorry tegen mijn buurvrouw. Dat is gewoon niet mijn bedoeling.”

Heeft hij écht spijt? “Wat denk jij? Als je naar huis rijdt en je buurvrouw is helemaal over de rooie? Dan baal je ervan. Het eerst wat je wil doen is een handreiking naar je buurvrouw.”

Connie op Instagram: “DANKJEWEL VOOR JE EXCUSES, IK HEB BESLOTEN HET VERDER TE LATEN VOOR WAT HET IS… Connie.”

Wat vindt Albert van Patty-sneer?

Albert Verlinde verwees ook nog naar de Shownieuws van maandagavond, waarin zijn eigen collega Patty Brard hem keihard liet vallen. Ze ergerde zich eraan dat Albert geen reactie wilde geven. “Ik dacht: weet je wat, omdat je buren bent kan alles wat ik hierover zeg uit zijn verband getrokken worden. Daarom heb ik gisteren de hele dag nergens gereageerd.”

Hij begrijpt Patty niet zo. “Ik zag hier Patty die boos was dat ik niks zei. Ik zat bij Beau en daar heb ik ook verteld dat ik apps verstuurd had en het niet zo bedoeld was.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen