Twan Huys met mondkapje op persfoto Buitenhof

Het is Twan Huys gelukt om ondanks de coronapandemie een visum te bemachtigen voor de Verenigde Staten. Na een mislukte poging om in de businessclass te belanden, vloog hij er dinsdag naartoe in een vrijwel lege economyclass.

Twan Huys Foto: VPRO

Hij heeft een paar dagen bij kunnen komen van zijn jetlag, maar straks moet hij aan het werk: om 12.10 uur presenteert hij de eerste van twee Buitenhof-specials over de nu al historische Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Speciaal voor deze gelegenheid zendt Buitenhof uit vanuit New York waar presentator en oud-Amerika-correspondent Twan Huys in gesprek gaat met gasten uit de Amerikaanse politiek en media.

En bij dat alles hoort natuurlijk ook een persfoto. Twan shinet op de straten van New York met een chirurgisch mondkapje in de traditionele lichtblauwe kleur.

Ondanks alle coronabelemmeringen, heeft Twan veel zin in zijn uitzendingen. “Sinds 2000 doe ik verslag van de presidentsverkiezingen, maar niet eerder waren de tegenstellingen in het land zo groot, de toon onwaarschijnlijk scherp en de sfeer explosief. Juist daarom verplaatsen we ons naar de mediahoofdstad van de Verenigde Staten, New York. De stad die met bijna 24.000 doden extreem hard getroffen is door covid-19.”

In een studio op Manhattan spreken we met Democraten, Republikeinen, schrijvers en journalisten over de verkiezingsrace tussen Joe Biden en president Donald Trump.”

Buitenhof vanuit de Verenigde Staten is vanmiddag, en volgende week zondag, om 12.10 uur te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen