Guido den Aantrekker: ‘KLM is extreem verwend bedrijf’

Guido den Aantrekker, de baas van tijdschrift Story, vindt het een schande dat de piloten van KLM een vijf jaar durend loonoffer weigeren. Het is een extreem verwend bedrijf. Dat laat hij weten op Twitter.

Guido den Aantrekker Foto: SBS Shownieuws

Minister Wopke Hoekstra trekt zijn miljardensteun in als de piloten blijven dwarsliggen en volgens De Telegraaf is een faillissement dan onafwendbaar. De piloten, die volgens de krant tot circa 290.000 euro per jaar verdienen, moeten zich schamen, vindt mediapersoonlijkheid Guido.

De houding van het KLM-personeel stuit Guido tegen de borst. “KLM is een extreem verwend bedrijf, waar tot nu toe alles kon – voor het personeel. Shares KLM waren pre-corona al down the drain, en nu mogelijk faillissement. Is middelvinger naar loyale pax.

De piloten die spelen met het voortbestaan van KLM zijn egoïsten, meent hij. “Daar gaat het spaargeld van trouwe passagiers, thans verwerkt in een grenzeloze hoeveelheid vouchers. Dat alles met dank aan een verwende club personeelsleden, vooral de vliegers. Dank!

Guido kotst op de KLM-piloten. “KLM-vliegers die op hun achterste benen stonden toen vliegers van Martinair horizontaal zouden invloeien. Gebrul over hun aangetaste senioriteit. Stel verwende knuppels bij elkaar, een flink aantal. Dus even lappen met z’n allen en snel weer V1 rotate, lift off en door.”

Het stuit de piloten vooral tegen de borst dat ze maar liefst vijf jaar worden gekort op hun salaris. “Zolang het nodig is, lijkt me een goede termijn“, vindt Guido echter.

De KLM – het bedrijf waar cabinepersoneel na een intercontinentale vlucht soms een week vrij is qua ‘bijkomen’. Stofkam erdoorheen.

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen