Natacha Harlequin is nu Shownieuws-deskundige

Ondanks het gigantisch floppen van haar vooravondshow Dit Vindt Nederland, blijft Natacha Harlequin een van de gezichten van SBS 6. Ze maakte zaterdagavond haar debuut als deskundige in Shownieuws. Dat was te zien in de showrubriek.

Natacha Harlequin Foto: SBS Shownieuws

Een heel erg sterk debuut was het niet. Natacha’s eerste onderwerp was de opkomst van complotgekkies tijdens de coronacrisis. Ze gebruikte Maurice de Hond als voorbeeld om te zeggen dat deze mensen niet altijd ongelijk hoeven te hebben.

Op de vraag hoe je moet reageren op complotgekkies, antwoordde Natacha: “Altijd in gesprek gaan en dan met name luisteren naar wat ze zeggen.”

Vervolgens haalde Natacha het voorbeeld aan van Maurice de Hond. “Wat ik altijd zo interessant vind, is dat je meteen de gedachte zou kunnen hebben dat ze allemaal onzin verkopen. Maar als ik het nou eens heel direct zou zeggen: ik hoorde vanochtend Maurice de Hond op de radio, vorige week zat hij bij de publieken, maar er was een tijd dat hij aangaf dat hij nergens welkom was. Wat wil ik daarmee zeggen: het zou best wel eens kunnen zijn dat in die visie of in die gedachte toch wel een kern van waarheid zit.”

Maurice de Hond heeft andere ideeën over de bestrijding van corona dan de overheid, maar is natuurlijk alles behalve een complotdenker. Het voorbeeld van Natacha raakte dus kant noch wal.

Collega Bart Ettekoven antwoordde dat met échte complotgekkies niet te praten valt. “Dat is natuurlijk onzin. Mensen die nu voor pedofiel worden uitgemaakt… Je kan wel zeggen dat je het gesprek moet aangaan, maar een gesprek met gekkies aangaan is natuurlijk heel lastig.”

Natacha: “Jij zegt dat het lastig is, maar ik denk dat het nodig is. Het gevoel wat eronder zit is frustratie en onmacht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen