KLM weigert Twan Huys gratis upgrade businessclass

De bemanning van een KLM-vlucht naar New York heeft NPO-presentator Twan Huys gisteren een gratis upgrade naar businessclass geweigerd, terwijl hij daar bij het betreden van het vliegtuig nadrukkelijk om vroeg. Dat is te zien in beelden op Twitter. Twan heeft een visum gekregen om voor Buitenhof de verkiezingen te verslaan vanuit New York. Bij het betreden van het vliegtuig deed de presentator alsof hij één of ander hooggeplaatst figuur is en drong hij zich op aan de bemanning.

De stewardess gaf bij het betreden van het toestel aan dat er slechts 33 mensen aan boord zitten; vrijwel het hele vliegtuig was leeg. “Erg, hè? Heftig hoor“, reageerde Twan.

Twan eiste de aandacht van de bemanning op met ‘inside information’ over het coronavirus. “We gaan de verkiezingen verslaan in New York, maar misschien goed nieuws. We hadden gisteren bij Buitenhof Marcel Levi, de ziekenhuisdirecteur in Londen en voorheen bij het AMC, en hij zegt dat het vaccin er bijna is. Hij heeft een test gedaan met het Oxford-vaccin en het werkt, heb ik begrepen.”

De piloot daarop: “O, dat zou mooi zijn. Laten we het hopen.

Na het brengen van het goede nieuws hoopte Twan op een beloning. “Ja, dat hoop ik ook voor jullie. Zegt u het maar: mogen we linksaf of rechtsaf?

De economy-comfort-stoel van Twan bevond zich rechtsaf; linksaf zit de businessclass. Helaas voor Twan wees de stewardess hem naar het economy-gedeelte. “Jammer“, mompelde hij nog.

Gratis upgrade

BN’ers hebben wisselend succes met het regelen van gratis upgrades. Zo kreeg SBS 6-rechter Frank Visser een paar jaar geleden nul op rekest. “De tijden dat je als BN’er bij KLM naar voren werd geplaatst in de businessclass liggen ver achter ons. Ik krijg zelfs de pakken die ik draag op tv niet voor niks.

Het is Paul de Leeuw twee jaar geleden wél gelukt op een vlucht van British Airways, ook naar New York. “‘Krijg ik een upgreet?’ De BA-stewardess lacht en print een nieuwe boardingpass uit. ‘En mijn partner dan?’

Zijn BN’er-status leverde het stel een luxe vliegreis op. “Weten de medepassagiers in deze klasse wel dat we zijn upgegreet? Ik zou er zelf de pest in hebben als je het volle pond betaalt en je ziet vlak voor je een dik en lang homostel kirrend van genot om nog meer champie met jus d’orange vragen.

Beelden Twan

De beelden van Twan:

Foto: Twitter

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen