Jort Kelder in Op1: ‘Diederik Gommers, bemoei je niet met kerst!’

Jort Kelder heeft in Op1 zijn ergernis uitgesproken over de oproep van IC-opperhoofd Diederik Gommers ‘om kerst maar een jaartje over te slaan’. Nederland wordt niet geleid door een artsenjunta, briest de talkshowhost.

Mona Keijzer en Jort Kelder © Op1

Het lijkt erop dat kerst er dit jaar heel anders uit gaat zien dan we gewend zijn. Er zijn nog te veel coronabesmettingen, dus Nederlanders worden geacht om het kerstfeest in elk geval in kleine kring te vieren. Diederik Gommers ging gisteren op NPO Radio 1 nog een stukje verder: hij pleit ervoor om kerst maar een jaartje over te slaan.

Artsenjunta

Op1-host Jort Kelder sprak er ’s avonds over met Ernst Kuipers van het Erasmus MC en staatssecretaris Mona Keijzer. “Is het niet een beetje merkwaardig? We moeten het van Gommers via een interview met Sven Kockelmann horen, u zit nu hier aan tafel, Van Dissel zat bij Nieuwsuur. Ik dacht dat we een democratie hadden en niet een soort artsenjunta dat ons bestuurt”, aldus Jort.

Ernst: “Ik heb ook niet het idee dat wij aan het besturen zijn.”

Jort: “Er wordt gezegd: ‘We kunnen niet open’, maar daar hebben we toch een parlement voor?”

Ernst: “Maar u hoort mij ook niet zeggen of we wel of niet opengaan. Daar ga ik helemaal niet over, hè? Er is een parlement en een kabinet. De vraag is vanuit mijn perspectief alleen hoe het met de ziekenhuiscapaciteit zit.”

Mona eens met Jort

Jort: “Het wordt gebracht vanuit expertise, maar Gommers zegt gewoon: ‘Er zal geen kerst zijn dit jaar’ en dat is toch wel een beetje raar voor een dokter. Ja, daar gaat hij toch niet over?”

Mona: “Zeker.”

Co-host Welmoed Sijtsma: “Hij zegt dat we het ‘misschien een keertje over moeten slaan’.”

Jort: “Ja, maar daar zit een suggestie in van: zo kan dit niet.”

Mona: “Laat ik van mijn hart geen moordkuil maken: mijn moeder belt me meteen op van: ‘Mona, je laat me toch niet alleen zitten met kerst?’ Dat is wel ook de wereld die hierachter zit. Ik zou ook willen vragen van: wees nou een beetje voorzichtig. Er zijn heel veel kwetsbare mensen die hierdoor gewoon angstig worden.”

Jort: “Dat zegt u dan eigenlijk tegen Diederik Gommers en Jaap van Dissel.”

Mona: “Ja. Ik heb het de heer Van Dissel nog niet horen zeggen, maar anders zou ik het hem ook zeggen.”

Fragment

De hele Op1-uitzending ziet u hier. Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen