Telefoongesprek ‘hardhandige’ Johnny de Mol circuleert in media

Mark Koster, de schrijver van de nieuwe ongeautoriseerde biografie over de familie De Mol, heeft audiobewijs in handen van de handtastelijkheden die plaatsvonden tijdens de relatie van Johnny de Mol met Shima Kaes. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in RTL Boulevard.

Mark Koster en Johnny de Mol © RTL Boulevard

De passage in Mark Kosters nieuwe biografie over de stormachtige relatie tussen Johnny en Shima zes jaar geleden doet behoorlijk wat stof opwaaien. De familie De Mol is er niet blij mee, omdat Johnny een behoorlijk heilig imago heeft. Toch heeft de familie toegegeven dat er ‘handtastelijkheden van beide kanten’ plaatsvonden tussen het toenmalige liefdespaar.

Telefoongesprek

Mark Koster heeft in zijn biografie een telefoongesprek uitgeschreven dat plaatsvond tussen Johnny en Shima. De passage in de biografie luidt als volgt:

‘We zijn wel hardhandig geweest,’ zegt ze en refereert aan een gekneusde rib, een gescheurde lip en een blauw oog. Nu zegt De Mol met stemverheffing: ‘Ik ben heel hardhandig geweest met je, en fucking terecht.’ ‘Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer niet uit laten gaan, je hebt me helemaal door elkaar geschud. ik heb gewoon een blauw oog gehad.’ antwoordt ze.

‘Precies. maar dat is wat anders dan dat ik je in mekaar heb geslagen,’ zegt hij. ‘Die kapotte lip kwam doordat ik mijn hand voor je mond deed. Je moet eens ophouden met die slachtofferrol.’ ‘Ik heb een hele bloeduitstorting.’ ‘Omdat je het hele hotel bij elkaar aan het schreeuwen was.’ ‘Omdat ik dacht dat je me wat aan ging doen. Ik ging om hulp schreeuwen. Ik zei: ‘Help.'”

Audiobewijs

Een geluidsopname van het telefoongesprek is in handen van Mark Koster. Hij heeft het fragment gisteren gedeeld met de redacties van zowel RTL Boulevard als Shownieuws. “Ik heb er een aantal bewijsstukken voor. Het hardste bewijsstuk is een audiotape waarop je het gewoon hoort”, legde de journalist uit voor de camera van Boulevard.

De audiotape werd niet uitgezonden in RTL Boulevard, maar de uitgeschreven passage wel. Presentator Luuk Ikink: “Als je het hoofdstuk leest en het geluidsfragment hoort – dat hebben wij ook kunnen horen – dan is het echt superheftig. Vooral voor Johnny de Mol en Shima natuurlijk. Om dat zo te lezen doet wel wat met je, denk ik.”

Huiselijk geweld

Als er inderdaad huiselijk geweld heeft plaatsgevonden tussen Johnny de Mol en Shima Kaes, dan had de politie ingeschakeld moeten worden, vindt showkenner Rob Goossens. “Huiselijk geweld is een heel serieuze aantijging en die hoort maar op één plek thuis, namelijk op het politiebureau.”

Bridget Maasland, een van de exen van Johnny, merkte op: “Er worden allerlei dingen gesuggereerd. Het is heel duidelijk, ook in de fragmenten, dat ze een vurige relatie hadden. Dat is iets heel anders dan (…) huiselijk geweld.”

Heeft ze zelf een heftige relatie met Johnny gehad? “Totaal niet. Wij hadden heel veel humor in de relatie en hebben heel veel gelachen, maar ik was hier natuurlijk niet bij, dus ik kan er geen oordeel over hebben. Ik herken Johnny er absoluut niet in.”

In val gelokt

Evert Santegoeds heeft gemengde gevoelens bij die audiotape. Hij heeft deze ook beluistert en wijst erop dat Shima die opnames stiekem heeft gemaakt. Ze probeert op de tape heel erg om uitspraken te ontlokken, aldus Evert in Shownieuws.

“Er blijkt dus dat die Shima af en toe bandopnames gemaakt heeft. Dan stelt ze heel suggestieve vragen aan Johnny, van: ‘Je hebt me in elkaar geslagen.’ Johnny weet niet dat er een bandje mee loopt en zegt dan: ‘Ik heb je helemaal niet in elkaar geslagen.’”

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen