Youp in talkshow Beau: ‘Wat heb je in je neus gestopt, Thierry?’

Youp van ’t Hek is niet verbaasd dat Thierry Baudet en Forum voor Democratie compleet zijn ingestort. Hij vraagt zich af hoeveel ‘idioten’ hier nog op gaan stemmen. Dat riep hij gisterenavond in de talkshow Beau op RTL 4.

Thierry Baudet en Youp van 't Hek © Beau

De bizarre soap rondom Forum voor Democratie houdt de televisie al de hele week bezig. Youp van ’t Hek vindt het politiek drama vrij lachwekkend, zei hij in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Eigenlijk was de cabaretier te gast om te praten over zijn oudejaarsconference (hij gaat de tv-registratie tóch doen), maar werd ook gevraagd naar zijn mening over Thierry Baudet.

Coke

Youp liet geen spaan heel van Thierry. “Ik ben niet verbaasd. Vanaf het begin dat die Thierry begon, ik ben niet verbaasd. Ik denk: ja, dit is hem, zo denkt ‘ie en zo zit ‘ie in elkaar. Wat hij nu allemaal roept. Hij had het natuurlijk al met die uil van Minerva. Toen dacht ik al: ah jongen, wat heb je in je neus gestopt, man, wat is er aan de hand?”

Uiteraard doelt Youp hier op Thierry’s vermeende cocaïnegebruik. Eerder deze week suggereerde Wouter de Winther in een opiniestuk in De Telegraaf ook al dat Thierry aan de poeder zou zitten. “Baudet verkeert nogal eens onder invloed”, zou een ‘minister’ tegen hem gezegd hebben. “

Idioten

Het zou Youp sinds die uil van Minerva-speech niets verbazen. “Dat hele rare verhaal toen ‘ie daar stond. Al die mensen die daar stonden te klappen en te juichen… Verder wens ik hem veel succes, maar ik vraag me af hoeveel idioten hier nog achteraan gaan lopen. Maar goed, Trump had er 71 miljoen, dus ik hou mijn hart vast.”

Henk Krol, de tegenover Youp aan de talkshowtafel zat, merkte op: “Ik vind het zo triest voor de kiezer. Hij heeft toch een aantal mensen die niet naar de stembus gingen naar de stembus toe gekregen. Hoe voelen die zich nu? Voelen die zich in de steek gelaten?”

Hitler

Later in de uitzending van Beau kwam de omstreden Hitler-imitatie van een Weerter politicus aan bod. “Jij vindt het wel grappig?”, vroeg Beau aan Youp.

Youp daarop grappend: “Nou ja, als het zo’n plaatselijk dingetje is. Als dit nou de vergadering van het Forum is, dan is het anders. Je weet het niet. Het kan ook dat hij daar nu erelid wordt. Hij is al gebeld, ha ha.”

Het leidde tot enige hilariteit in de studio, aangezien Forum voor Democratie onder vuur ligt vanwege de vermeende antisemitische ideeën binnen de partij en van Thierry Baudet zelf.

Beau wist donderdagavond 771.000 kijkers te bekoren.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen