Dennis Schouten na Talpa-exit: ‘Ook RTL wil mij niet’

Niet alleen de vloggersclub van Talpa Network, maar ook die van RTL Nederland wil niet in zee met Dennis Schouten. Ze vinden hem te controversieel. Dat zegt de presentator in de podcast Effe Relativeren.

RoddelPraat Foto: YouTube

Het zogeheten multi-channel network (MCN) van Talpa verbrak in de zomer de samenwerking met het YouTube-kanaal van Dennis, na een meningsverschil met een transseksuele vlogster, die ook bij Talpa zit. Zij werd door Dennis’ RoddelPraat-collega Jan Roos een ’tranny’ genoemd.

Exit om ’tranny’

Hoe begon die samenwerking met Talpa precies? “Ik had een kanaal en daar maakten we één programma op: RoddelPraat met Jan Roos. Dat was mijn eigen ding. Toen benaderde Talpa MCN mij of ik bij hen wilde komen, maar ik wist niet eens wat en MCN was. Ze legden mij het uit. Ik ging erbij en eigenlijk het enige dat het deed, is dat je iets meer advertentie-inkomsten krijgt op YouTube.” 

Na de ’tranny’-uitspraak was Talpa over de zeik. “Talpa MCN belde me toen en ik zei dat ik het belachelijk vond. Ze wilden met mij in gesprek en dat had ik meegenomen in de uitzending. Daar waren ze gepikeerd over en toen was het klaar.”

Van een ontslag was echter geen sprake, benadrukt Dennis. “Er stond toen overal groot: ‘Dennis ontslagen bij Talpa’, maar ik heb daar nooit gewerkt. Ik heb daar nooit op de loonlijst gestaan en nooit een cent van hen ontvangen. Maar ik ben wel weg bij het MCN en ik ga ook niet meer bij een MCN. Dat vind ik onnodig gezeur.”

RTL wil Dennis ook niet

Het multi-channel network van RTL heeft ook geen zin in Dennis. “We hebben nu mijn kanaal omgezet naar dat van NieuwNieuws. Toen zeiden de mensen van sales: ‘Misschien is het handig als we naar Divimoves gaan.’ Dat is dan weer het MCN van RTL. Ik zei: ‘Oké, dan pak ik dat op als het financieel interessant is.’”

Hij vervolgt: “Toen belde Divimove me op en ze zeiden: ‘Je bereik is goed, kijkers zijn goed, alles staat op groen, maar het is te controversieel. Alles wat wij doen is wat leuk is en wat allemaal kan.’ Een beetje het gehalte van Dylan Haegens, Milan Knol, Enzo Knol en Stefan de Vries. Ik zeg: ‘Wij maken niet dingen voor kleine kinderen en af en toe is het controversieel.’ Ze zeiden: ‘Nee, dat kan niet, dat past niet.’ Dat is altijd tricky tegenwoordig.”

Hypotheek

Dan maar zonder die extraatjes, aldus Dennis. “Ik heb de luxe dat ik mijn hypotheek ervan kan betalen. Het is vervelend, maar het geeft me ook energie om door te gaan.”

De podcast Effe Relativeren:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen