Verrassing: Paul de Leeuw nieuwe presentator Op1

Paul de Leeuw wordt toegevoegd aan het presentatieteam van Op1. Hij gaat vanaf 6 november samen met Astrid Joosten de vrijdageditie van de talkshow presenteren. Dat heeft BNNVARA zojuist laten weten in een persbericht. Paul is heel blij met deze klus. “Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekend-gevoel te gaan geven. En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.”

Daar denkt Astrid hetzelfde over. “Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken Op1.

Gert-Jan Hox, contentdirecteur bij BNNVARA, vindt het een topduo. “De gesprekken die ik de afgelopen week gevoerd heb met Astrid en Paul waren inspirerend. Met hun enorme ervaring en gevoel voor humor kleuren we de BNNVARA-vrijdagavond van Op1 net even anders in, natuurlijk zonder daarbij het journalistieke karakter van het programma uit het oog te verliezen.

Het huidige vrijdagduo Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg verhuist naar de maandagavond, waar nu nog Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven zitten. “De afspraken hierover met de NPO gelden tot in elk geval het einde van dit jaar.

Vorige week werd bekend dat Willemijn stopt met de presentatie van Op1 en Erik gaat haar achterna. Hij start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1. Daarnaast blijft hij Radio Bureau Sport en Per Seconde Wijzer presenteren én werkt hij aan een grote tv-serie over koloniale roofkunst.

Foto: Nick van Ormondt & John Kramer

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen