Willemijn Veenhoven weg bij Op1, Tim Hofman terug?

Voor de tweede keer stapt een Op1-host van het eerste uur op: na Sander Schimmelpenninck houdt ook Willemijn Veenhoven het voor gezien. Het lijkt erop dat de late talkshow haar toch niet helemaal past: ze gaat met ingang van 2021 de radioshow Spijkers met Koppen presenteren, wordt door haar BNNVARA-baas een ‘een radiomaker pur sang’ genoemd en wordt vervangen bij Op1. ‘Voorlopig’ blijft ze nog aan, maar wie gaat straks op haar plek zitten? Keert Tim Hofman terug bij Op1?

Tim Hofman viel deze zomer drie weken lang in bij Op1 en daarvan vormde hij twee weken lang een duo met Hugo Logtenberg, die met Sophie Hilbrand de Op1-vrijdag presenteert.

Willemijn zit samen met Erik Dijkstra op de maandag. Als Tim Hofman haar zou opvolgen, dan zou Op1 op maandag door twee heren gepresenteerd worden. Het lijkt erop dat de NPO dat onwenselijk vindt: op alle avonden kent Op1 een man-vrouw-duo.

Zelf liet Tim weten dat hij Op1 naar meer vindt smaken: “Een pak aan doen en vragen stellen, ja, dat ligt me wel. Als ik echt goed wil worden moet ik daar elke week of elke dag gaan zitten.”

Fidan Ekiz, die Op1 in de zomer heeft gepresenteerd, lijkt geen optie nu ze De Vooravond presenteert. Andere BNNVARA-vrouwen zijn Floortje Dessing, Astrid Joosten en Emma Wortelboer.

BNNVARA laat weten dat er nog naar een opvolger wordt gezocht.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen