Kritiek op iPhone-speeches Tim Hofman

Geplaatst op vr 09 okt 2020 om 9:30

Tim Hofman moet duidelijk nog wennen aan het feit dat hij tegenwoordig tot de categorie prijzenwinnaars behoort. Hij las gisteren op het Gouden Televizier-Ring Gala al zijn speeches voor vanaf een iPhone. Dat was te zien in de show op NPO 1. De op social media populaire Tim heeft maar liefst drie prijzen gepakt op het gala. Steeds als hij het podium beklom, greep hij zijn telefoon uit zijn zak en richtte hij zich niet tot de kijkers thuis, maar tot zijn iPhone-schermpje. Een vrij raar gezicht.

Showkenner Maurice Wijnen vindt het geen stijl. “Hét verschil tussen echte glamour en polderglamour. Een dankwoord van je iPhone oplezen. Wat een dedain. Gruwelijk.

’s Avonds was ook Angela de Jong kritisch in Op1. “Tim Hofman moest zijn bedankspeech vanaf zijn telefoon voorlezen. Je krijgt dan het idee: oh, hij is ook nog rapper tegenwoordig, want die rappers staan ook altijd zo. Maak er even wat van, kom op. Wat is de moeite om daar even te gaan staan, het is je vak! Spreek die zaal toe!

Ook gewone kijkers waren verbaasd. André bijvoorbeeld: “Prima dat Tim Hofman een hattrick scoort. Alleen onbegrijpelijk dat hij als presentator voor zijn speeches zijn mobiele telefoon nodig heeft.

En Stine: “Wij waren voor André van Duin en Nick en Simon. Want we wilden niet nog een keer Tim Hofman op zijn telefoon zien speechen.

Marco tot slot: “Sorry hoor Tim Hofman maar als je twee keer een prijs wint en je moet tot twee keer toe je telefoon gebruiken als spiekbriefje dan mag je ze van mij weer inleveren. Gewoon spontaan een bedankje doen, hoe moeilijk kan het zijn?

Foto: AvroTros
26 Reacties op “Kritiek op iPhone-speeches Tim Hofman”


 1. Bartx

  Boomers be like boomers

 2. Marianne

  Eens! Was geen gezicht. Trouwens, alle speeches op die van Chantal na, waren slecht. Kunnen de genomineerden er volgend jaar door de organisatie aan worden herinnerd dat er 2 miljoen mensen kijken dus of ze met iets fatsoenlijks willen komen. Zijn toch allemaal van die creatieve wonderen daar in Carré? Laat dat dan ook eens zien.

 3. Metje Ho

  Liever van de iPhone dan van een briefje.

 4. M

  Pffff, Hofman doet alles met voorbedachte rade. Altijd mouwen van zn overhemd opgerold. Niet omdat ie dat mooi vindt, maar omdat je dan zn plakplaatjes ziet.

  Hij pakt zn IPhone erbij als ie moet speechen. Niet omdat hij het niet zonder telefoon zou kunnen. Maar omdat hij het een paar hiphoppers ook heeft zien doen.

  En de nooit met zn vriendin neukende Tim moet vooral doen alsof ie van deze tijd is.

  Zo krampachtig “hip” allemaal.
  Zo doorzichtig.
  Zo nep…..

 5. Karbonade

  En dan de prijs krijgen voor beste presentator.
  Sta je daar je tekstje op te lezen van je display.

  Zegt genoeg over de waarde van zo’n prijs.

 6. Melanie

  Wat een gezeik. Het is 2020 en behalve op zo´n dom papiertje kun je nu eenmaal ook iets op een telefoon zetten. Hebben we niks beters te doen?

 7. Henry

  100 % eens met Karbonade

 8. Vega

  @ karbonade: denk je wel aan het milieu? Hoeveel vega-dagen heb je per week?

 9. Roos

  Dat zal zijn omdat hij een beetje moeite heeft met mensen aan te kijken.

 10. annoniemus

  Tim Hofman de man van het opstoken van kansloze kleine kinderen , door ze op tv te laten zeggen dat ze dood gaan als ze terug moeten naar het land waar ze thuis horen.

 11. Frans

  Eens. Maar niet de enige slechte speech. Hoe saai was oscan akyol.

 12. Bep

  Ik kijk nooit naar Tim, ik vind hem zo irritant overkomen.

  Natuurlijk heeft Jan Slagter gelijk.

  Meiland alsaankomend talent…….. niet te tegeloven dit gala toch?hahahaha

 13. Don John

  Lijkt me logisch dat hij zich tot zijn iPhone richt, dáár zitten zijn kijkers en volgers. 10-ers en 20-ers zitten echt niet te kijken voor de de televisie naar kanaal Nederland zoveel. Daar kijken alleen bejaarden naar die geschokt zijn omdat Jantje Smit niet gewonnen heeft. Maar met een bakelieten telefoon kun je niet sms-en dus het lukte die bejaarden niet om te stemmen.

 14. Ben

  In zijn geval “beste presentator” veranderen in “beste ranzige voorleesmoeder”. Zegt alles. Grof schandaal dat dit fake engerdje “genomineerd” werd door de gutmenschen. Blijkt dat er toch übermenschen zijn. Welk gek dat ze anderen dit verwijt maken.
  Maar ja tenslotte zijn er wel gekkere dingen gebeurd onder het mom van “socialisme”. Dit is echt eng wat hier gebeurd.
  Een verschrikkelijk persoon wordt door een heel eng clubje wat zich verheven (über” voelt op een voetstuk gezet.
  Waar hebben we dat toch eerder gezien………..

 15. Sookie Stackhouse

  Als iemand deze prijs niet verdiende…..

 16. zoe

  Dat krijg je als je een beetje snuift .

 17. Jantien Visser

  Wat een kul allemaal over die speech! Dat is toch in deze tijd een heel normaal beeld? Iedereen kijkt de hele dag alleen maar op zijn mobiel met nek voorover. Even een voorspelling: Leer voor fysiotherapeut, ze zijn over 10 jaar overbezet vanwege massale nekklachten!
  Verder is de ring verdiend. Het programma heeft gewonnen, niet Hofman, want over een jaar presenteert vast weer iemand anders ditzelfde indrukwekkende programma!

 18. Peter

  Inhoudelijk was zijn laatste speech prima.

 19. colette

  Wat een afgang

 20. Gwendolyn

  Ik vind Tim een klojo.

 21. Matilde

  Goed nieuws voor de studenten. Tijdens het eindexamen mogen ze alles uit de boeken voorlezen. Krijgen ze ook een diploma voor.

 22. Help

  De laatste stuiptrekkingen van het mediakartel.

 23. robb

  Tim past niet in dat decor .

 24. Miriam

  Stine komt vast uit Volendam.

 25. show nieuws sbs KANAAL 37

  de beste heeft gewonnen gelukkig niemand van dat inteelt dorp voledam wat een gestoord zootje is het daar . twee lopen er rond die denken dat zij beter zijn dan Simon & Garfunkel

 26. Bastiaan

  prijs krijgen voor beste presentator en dan voorlezen van een iphone, geeft toch aan dat die prijs geen enkele waarde heeft!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.