Jinek-partypoopers verpesten feestje Chantal Janzen

Chantal Janzen kwam gisteren na het Televizier-gala naar de studio van Jinek om een overwinningsfeestje te vieren, maar aan het eind van de show zat ze er flink beteuterd bij. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het lukte Eva Jinek niet om een feeststemming te creëren voor Chantal, want het ging de hele tijd over de geloofwaardigheid van de tv-prijzen. Aanleiding was de tweet van MAX-baas Jan Slagter, die boos is dat Tim Hofman heeft gewonnen in plaats van André van Duin.

Het hele Televizier-prijzenfestijn werd behoorlijk kritisch onder de loep genomen door tafelgasten Robert ten Brink en Tim den Besten, die aan tafel zaten voor een nabeschouwing.

Robert: “Tim en ik hebben zitten kijken en in het begin was het wel echt heel weird, toch? Het was een beetje een crematiesfeer.”

Tim: “Een uitvaart, ja.”

Chantal: “Oh, dat voelde je niet in de zaal.”

Robert: “Het kwam goed door heel leuke filmpjes, maar in het begin dacht je echt: waarom moeten jullie daar voor straf met z’n 30 zitten?

Populariteitsprijs

Tim gaf aan dat Televizier moet stoppen om de winnaars ‘beste presentator’ te noemen. “Ze roepen ‘beste presentator’ en ‘beste programma’. Nee, het zijn de meeste stemmen. Dan nog is het natuurlijk superknap. Maar ergens denk ik dat zo’n prijs meer waarde zou krijgen als er misschien een soort jury bij zit.”

Chantal: “Nee, dat denk ik niet, want de TV-beelden zijn vanuit een jury. Ik denk dat deze prijs gewoon de verkeerde titel heeft. Je moet misschien zeggen ‘populairste’.”

Robert: “Je kunt zeggen: wie heeft hem dit seizoen het meest verdiend? Dan denk ik: André van Duin. Ik ben het dan wel met Jan Slagter eens eigenlijk.”

Niet eerlijk

Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries deed een duit in het zakje. “Ik denk dat het niet helemaal eerlijk is. Er zijn gewoon artiesten en televisiemensen die een grote aanhang hebben en die ze ook makkelijk kunnen mobiliseren en daar meer gebruik van maken. Ik zou er wel voor zijn als het iets evenwichtiger wordt ingekleed.”

Hij is zelf ook eens genomineerd geweest voor De Ring. “Ik ben ooit genomineerd geweest voor de Televizier-Ring en toen heb ik verloren van Jan Smit die elke avond mensen op het podium stond op te roepen van: ‘Sms!’

Eva

Chantal won de prijs ten koste van Eva. Tim: “Waarom heb jij geen campagne gevoerd?

Eva: “Nee, ik heb geen campagne gevoerd. Ik vind het moeilijk om te zeggen: ‘Stem op mij!’ Ik ben al supervereerd dat ik met een journalistiek programma bij de top drie zit. Ik heb één keer gewonnen toen Chantal niet mee mocht doen, dat was heel leuk. In haar off-jaar maak ik een kans.”

Beteuterd

Aan het eind van de uitzending zat Chantal er beteuterd bij. “Chantal, normaals gefeliciteerd“, probeerde Eva nog.

Chantal: “Dankjewel. Nadat jullie deze prijs totaal in twijfel hebben getrokken.”

Daarna alle gasten in koor: “Nee, totaal niet!

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen