Robert ten Brink bang: ‘Land moet in lockdown’

Robert ten Brink is doodsbang voor de tweede coronagolf. Hij vindt dat het land wederom in een strenge lockdown moet. Dat heeft de RTL 4-presentator gisteren gezegd in Jinek. De All You Need Is Love-ster is vreselijk angstig. Hij vindt dat de regering van Mark Rutte een te afwachtende houding heeft en pleit ervoor dat we met z’n allen weer teruggaan in een lockdown, zoals in de lente. “Ik ben bang eigenlijk, banger dan in de eerste golf. Ik denk dat er nu echt iets gaat en moet gebeuren.

Je moet keihard ingrijpen, denkt Robert. “Als het aan mij ligt – en dat klinkt misschien raar uit mijn mond, want ik ben ook nog caféhouder (met miljoenen op de bank, red.) – gaan we de hele zaak weer dichtgooien en mondkapjes op en avondklok.”

Hoe lang moeten we dan in een lockdown? “Gewoon voor drie weken. Als dat niet helpt, dan weet ik het ook niet meer. Maar er moet nu gewoon iets gebeuren.”

Robert weet niet precies waarom hij zo bang is. “Dat weet ik niet. Je bent er nog bewuster van ofzo. Bij de eerste golf was iedereen er heel serieus mee en nu lapt iedereen het aan zijn laars en wordt het een beetje een spelletje. Als je door Amsterdam loopt, doet iedereen maar wat.”

Zelf heeft Robert zijn gedrag ook weer aangepast. “We zijn nu weer stukken voorzichtiger geworden. Drie weken geleden hebben we nog een familiefoto gemaakt met alle kinderen en weet ik wat. Dat doen we nu ook niet meer.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen