‘Extreemrechtse’ Roderick Veelo naar De Telegraaf

Roderick Veelo vertrekt op 1 november na precies vijftien jaar bij RTL en zijn eerste klus als freelancer is al bekend: hij wordt columnist van De Telegraaf. Er zal elke woensdag een column verschijnen op de site. Dat heeft de krant laten weten. De Telegraaf heeft hiermee een extreemrechtse journalist in huis gehaald, stelt Hans Laroes, oud-hoofdredacteur van de NOS. Politiek correct is Roderick zeker niet, maar om hem nou extreemrechts te noemen, gaat volgens anderen wel héél ver.

Hans Laroes op Twitter: “Bij de Telegraaf dachten ze: ‘We missen nog wat extreem-rechts geluid naast al die linkse columnisten van ons. We vragen Roderick Veelo – want dat geluid hoor je nou nergens bij ons’.

Veel mensen reageren verbijsterd. “Als je Roderick Veelo als extreemrechts aanmerkt, dan mag je je moreel kompas wel ‘ns gaan herijken“, zegt Jacco bijvoorbeeld.

Hans daarop: “Vermoedelijk is ie te links voor u? Alles is kwestie van perspectief. Lijkt mij. En ik geef hier mijn opvatting; doet u de uwe.

En ene Jansen: “Je moet gestoord extremistisch links zijn om Roderick als extreemrechts te bestempelen.

Telegraaf blij met Roderick

Hoe dan ook: De Telegraaf is erg blij met Roderick. Hoofdredacteur Paul Jansen laat weten: “Roderick is een kritisch, onafhankelijk denker met een vlijmscherpe pen. Hij houdt politiek correct Nederland graag een spiegel voor, inclusief de media.

En zelf zegt Roderick: “Ik neem het dagelijkse nieuws in volle breedte tot me. Van politiek, maatschappelijke onrust, Europa tot economische crises. Ik voel me bij veel betrokken, maar schrijf er graag met enige nuchterheid over. Verheug me zeer op mijn wekelijkse plek bij De Telegraaf.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen