Sander Schimmelpenninck verdient 300K met podcast

Sander Schimmelpenninck verdient met zijn podcast De Zelfspodcast maar liefst 300.000 euro per jaar. Hij moet dat bedrag dan nog wel delen met sidekick Jaap Reesema en de producer. Dat heeft de Quote-beroemdheid gezegd op BNR Nieuwsradio. De podcast van Sander wordt goed gesponsord. Sinds kort moeten de luisteraars door een enkele minuten durend rubriekje heen waarin de heren elkaar een cadeau geven dat ze hebben gevonden op de webshop van Bol.com.

Er zit goud geld in een succesvolle podcast, heeft Sander ontdekt. “Ik ben nu natuurlijk toch wakker geworden als het gaat om het medium podcast. Wij verdienen met onze eigen podcast serieus geld, hebben de smaak te pakken en waarom zouden we niet voor andere mensen ook podcasts gaan produceren?

Wat verdient hij dan precies? “Laat ik het zo zeggen: we zijn met drie mensen en al die drie mensen verdienen meer per persoon met die podcast dan ik verdiende bij Quote.”

Interviewer Art Rooijakkers: “Volgens onze redactie verdiende jij bij Quote ongeveer een ton per jaar.”

Sander: “Ja, dat zou kunnen.”

Art: “Dus met die podcast verdienen jullie dan drie ton per jaar?

Sander: “Ja.”

In de meest recente aflevering van de Zelfspodcast onthult Sander ook hoeveel belasting hij over 2019 betaald heeft: “Ik had een vast inkomen bij Quote. Dat wordt dan al afgehouden. Over een tonnetje betaal je al gauw 40 of 45 duizend euro. Dat was dan Quote. Daar komen nog de inkomsten uit andere werkzaamheden bovenop. Ik moest daar 68.000 euro voor overmaken. In totaal heb ik 120.000 euro belasting betaald vorig jaar.

Sidekick Jaap Reesema onthult zo’n 50.000 euro belasting te hebben betaald en Jort Kelder weet het op de euro af: 156.606 euro.

Recentelijk zegde Sander zijn lucratieve baantjes bij Op1 en Quote op. Zijn inkomen uit zijn podcast en zijn vastgoed in Kroatië houden hem nu op de been.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen