Politiek incorrecte Roderick Veelo weg bij RTL Nieuws

De politiek incorrecte journalist Roderick Veelo vertrekt bij RTL Nieuws. Hij is nu bezig aan zijn laatste maand bij het nieuwsprogramma. Dat heeft hij laten weten in een bericht op Twitter. Roderick is toe aan een nieuwe uitdaging en gaat die zoeken buiten RTL om. “Op 1 november – na precies 15 jaar – vertrek ik bij RTL. Een afscheid van een geweldige nieuwsredactie en van een dierbare familie. Echter de drang om weer op eigen benen te staan is groot“, aldus de journalist.

Hij gaat zich meer richten op dingen die goed bij hem passen. “Dat zal onder meer te horen zijn in een uitbreiding van onze ‘award winning’ TPO Podcast“, zegt hij, verwijzend naar de podcast van The Post Online.

Roderick is zo’n beetje de enige politiek incorrecte journalist bij de mainstream tv-media. Hij stond bekend om zijn pittige kritiek op politiek correcte media en collega-tv-makers.

Zo riep de journalist dat de talkshow M van Margriet van der Linden wegkijken een gezicht geeft, dat Eva Jinek een Trump-basher is en dat er een mediahetze wordt gevoerd tegen Thierry Baudet.

Door zijn kritische houding was Roderick niet geliefde bij al zijn collega’s van RTL Nieuws. Zo ergerde onder meer Erik Mouthaan zich aan hem.

Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe“, bitchte hij een keer tijdens een Trump-discussie met Roderick.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen