Politiek incorrecte Roderick Veelo weg bij RTL Nieuws

Geplaatst op za 03 okt 2020 om 10:15

De politiek incorrecte journalist Roderick Veelo vertrekt bij RTL Nieuws. Hij is nu bezig aan zijn laatste maand bij het nieuwsprogramma. Dat heeft hij laten weten in een bericht op Twitter. Roderick is toe aan een nieuwe uitdaging en gaat die zoeken buiten RTL om. “Op 1 november – na precies 15 jaar – vertrek ik bij RTL. Een afscheid van een geweldige nieuwsredactie en van een dierbare familie. Echter de drang om weer op eigen benen te staan is groot“, aldus de journalist.

Hij gaat zich meer richten op dingen die goed bij hem passen. “Dat zal onder meer te horen zijn in een uitbreiding van onze ‘award winning’ TPO Podcast“, zegt hij, verwijzend naar de podcast van The Post Online.

Roderick is zo’n beetje de enige politiek incorrecte journalist bij de mainstream tv-media. Hij stond bekend om zijn pittige kritiek op politiek correcte media en collega-tv-makers.

Zo riep de journalist dat de talkshow M van Margriet van der Linden wegkijken een gezicht geeft, dat Eva Jinek een Trump-basher is en dat er een mediahetze wordt gevoerd tegen Thierry Baudet.

Door zijn kritische houding was Roderick niet geliefde bij al zijn collega’s van RTL Nieuws. Zo ergerde onder meer Erik Mouthaan zich aan hem.

Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe“, bitchte hij een keer tijdens een Trump-discussie met Roderick.

Foto: RTL
34 Reacties op “Politiek incorrecte Roderick Veelo weg bij RTL Nieuws”


 1. harteloze henk

  Kaal

 2. Vonzipper

  Roderick is een parel tussen al die flutjournalistjes… maar ja ander geluid en dat mag niet

 3. Huismaker

  Ieder week geniet ik van zijn TPO podcast.
  En dat is de toekomst. TV loopt op zijn laatste beentjes.
  Dus: samen met Bert Brusse heerlijk de waarheid zeggen in plaats van een politiek-correcte verhaaltje afsteken, waarin hij zelf ook niet in gelooft.
  En Roderick ? Natuurlijk heb ik gedoneerd. Want een echt geluid moet blijven !

 4. Bennie Dood

  Weer een miljoenen graaier weg bij RTL.

 5. Podcaster uit 't Zuiden

  Jammer man! Juist dat politiek incorrecte had soms een meerwaarde bij RTL! Succes en wie weet tot in de podcastwereld!

 6. TVkijker34

  Als je een kritische houding hebt zit je niet goed bij RTL. We hebben juist nu diversiteit nodig in berichtgeving en geen stelletje schapen die allemaal het zelfde zeggen en denken zoals RTL/NPO.

 7. robb

  Wat is er mis met politiek correct , Wiegel zei het heel goed gisteren fel in het debat maar daarna wel normaal met elkaar omgaan elkaar in hun waarde laten , er word nu op de man gespeelt zo fel dat samenwerken niet meer mogelijk is , lees hier maar hoe de verschillen zijn ik lees vaak haat .

 8. Podcaster uit 't Zuiden

  @TVKijk34, wat je nu zegt is bullshit. Ik weet uit eigen ervaring dat men bij RTL juist wél openstaat voor andere geluiden. En ik heb door de week heen wel meerdere malen met ze te maken. Dus echt, wat je nu zegt slaat als een kippenpoot op een wasmachine.

 9. Sjaak

  @Robb MC is een open inrichting voor zwakzinnigen en gekkies.

 10. John

  Welkom bij Talpa Nieuws BV.

 11. Pearjo

  Links wil altijd maar 1 mening horen.
  Al het andere noemen ze fake of extreem.
  Vrijheid van mening is iets waar ze al lang afstand van hebben genomen.
  Succes gewenst voor deze vrijdenker.

 12. scott_0

  Erik Mouthaan zou ook een hekel aan mij hebben gekregen. Hij is echt het type om de hele dag te zieken. Bv ‘I love Trump’ stickers op zijn rug plakken.

 13. Frank Zweers

  EINDELIJK. Wat een slechte nieuwspresentator. Mijn god. Snel weg.

 14. Jakhals

  Iemand die zijn mening er zo dik bovenop legt hoort niet bij een serieuze nieuwsorganisatie te werken.

 15. Peter

  Alle mensen die hun mond open durven te doen worden nu afgeserveerd.De meeste mensen leven in een roes en slikken echt alles wat er door de media verteld wordt en er zijn weinig mensen die nog een eigen mening hebben, met dank aan de a sociale media.Zet hem op Roderick.

 16. Job

  Ik zou hem doen !

 17. aammehoela

  Rechts wil altijd maar 1 mening horen. (Baudet)
  Al het andere noemen ze fake of extreem. (Trump)
  Vrijheid van mening is iets waar ze al lang afstand van hebben genomen. (Nationalistische figuren als Poetin en Loekasjenko)

  Succes gewenst voor deze vrijdenker. Dat gun ik Veelo wel, maar hopelijk is hij wel kritisch rechts. Trump bv. gaat echt een stap te ver. Kan zich alleen maar verdedigen met fake, fake en nog eens fake.

 18. Oaklahoma Tuthola

  Het is zeker jammer dat zowat alle media apparatchik’s zijn van powers that be. Je schijnt bijna een held te moeten zijn als je de waarheid verteld tegenwoordig.
  En de Tuthola uit Oaklahoma is een bijzonder partijdige aanfluiting. Doet je beseffen wat een effect een goede omgeving en wat suggestie allemaal kan bewerkstelligen.

 19. bert

  gelukkig zijn er ook nog journalisten met fatsoen en die niet alles voor geld doen en die ook nog eergevoel hebben in dit verloederend land.
  De leugenaars en kruipers die je nu bij NOS en RTL nieuws -en actualiteitenrubrieken ziet, daar kom ik aan k… van. Ze kletsen alleen maar in het voordeel van b.v. migratie, BLM, KoningsH.., VVD, Groen L., D66, EU. En uit deze wereld daar komen mij te veel leugens en een richting journalistiek vandaan. Gelukkig is Roderick nog voor de fatsoennormen en waarden in deze alsmaar leugenachtiger wordende wereld.

 20. Sport 7 kijker

  Fijn dat die extreem rechtse Veelo weg gaat. Kan geen zin uitspreken zonder te blijven hangen en kijkt altijd in de verkeerde camera. Ga maar lekker huilen over Trump bij The Post Online (site met 4 bezoekers)

 21. Ome Cor

  Niks mis met een mediahetze tegen Baudet.
  Dat ventje verdient niet beter, wat ‘n arrogante kwallebal, ijdeltuit en engerd is dat zeg. Hadden we Pim Fortuin nog maar, die had geen uil van Minerva nodig om vingers op zere plekken te leggen. Jammer dat hij er niet meer is en dat hij destijds van die mislukkelingen, meelopers en profiteurs aantrok.

 22. Woordenkunstenaar

  Baudet heeft een uitstraling van een verwijfde aan syfilis lijdende Franse koning uit de 18de eeuw. Maar Veelo heeft terecht kritiek op de eenzijdige media die gekleurderen te gemakkelijk als slachtoffer zien en steeds weigeren objectief verslag te doen omdat ze bang zijn dan voor racist uit te worden gemaakt.

 23. Smerig Zwijntje Geronimo

  Roderick Veelo is zo’n peer. Hopelijk vindt dat leuke ventje weer een nieuwe bestemming, die hem past.

 24. John

  SBS is met een nieuwsprogramma bezig.

  Merel Westrik, Roelof Hemmen en Jeroen Latijnhouwers zitten daar al. Veelo erachteraan.

 25. Jeroen

  Dan moet SBS weg bij Talpa.
  Met John aan de bak bij SBS wordt het niks.
  Er zijn genoeg geïnteresseerde uit betrouwbare bron.

 26. CB

  @John, en laatst liep je nog te roeptoeteren in het NRC dat je HartvanNL wilt versterken…. Jij weet ook nie wat je wil he ;)

 27. CB

  @Jeroen, het beste in NL zou consolidatie van de lineaire televisiemarkt zijn. Talpa en RTL gaan het los van elkaar op lange termijn denk ik niet redden als je kijkt naar de concurrentie met Netflix, HBO, Disney+, Amazon en de rest. Wat er sinds 2017/2018 gaande is, is dat er twee halfwasjes op de aardkloot staan die samen een heel sterke kunnen vormen. Je kunt in die zin een vergelijking trekken met de postmarkt: Sandd en PostNL zijn samengegaan omdat de markt simpelweg te klein werd. In dit geval is een stevig, lokaal antwoord van belang. Zeker nu Talpa geen premium VOD heeft.

 28. Wyatt

  Altijd grappig die mensen die roepen dat RTL het niet gaat redden RTL Nederland is onderdeel van een groter geheel. En daarbij de enige media groep in Nederland die een fatsoenlijke streamingservice heeft wn op de toekomst is voorbereid.

  Kunnen we van het slechtbekeken Talpa niet zeggen.

 29. Myriam

  In het oude maandblad Starstyle poseerde hij volledig naakt. Helaas is die foto nergens meer terug te vinden. Een jaar of zestien geleden of zo.

 30. Bananengeluid

  Velo is top en te rechts voor het helaas allang niet meer onafhankelijke RTL Nieuws en dat mag niet in een linkse bananen republiek.

  Waar zijn de tijden dat RTL Nieuws mijlen voor lag op het oubollige ingedutte nog steeds saaie linkse staatsomroep geluid van de NOS.

  Overigens Mouthaan is eng links en totaal ongeschikt en ongeloofwaardig als correspondent in de USA.

 31. Zeurpiet

  Veelo is helemaal niet rechts, hij weigert -geheel terecht- mee te doen met de woke agenda van het institutionele mediakartel. Ik vond het al vreemd dat hij daar nog op de loonlijst stond. Wat nu gebeurt is onvermijdelijk, het zal ook niet vrijwillig zijn gok ik.

  En de Mouthaan is niet links, die zit gewoon opgesloten in het gedachtengoed van het mediakartel net als de rest van journalistiek NL

 32. Solaris

  @Jakhals: roerend met je eens, onbegrijpelijk dat die Erik Mouthaan nog steeds bij RTL zit.

 33. Ben

  Roderick gaat weg ondat hij onafhankelijk en journalist wil zijn.
  De rest heeft die aandrang niet.
  Luister maar weer eens naar frits wodka wester.

 34. HJ

  Oh jee! Hoorde net in de TPO Podcast dat Veelo weggaat bij RTL. RTL wordt dus nóg subjectiever. Een gemis voor RTL, winst voor iedereen die wél geïnteresseerd is in ECHTE journalistiek! Dat vind je alleen nog buiten de NOS, RTL en gedrukte ‘kwaliteitskranten’ om.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.