Fidan Ekiz ergert zich aan Sander Schimmelpenninck

De week is nog niet eens op de helft of Sander Schimmelpenninck heeft via Twitter al ruziegemaakt met vijf mede-BN’ers. Na zijn sneren aan Tijs van den Brink (“lange tenen!“), Guido den Aantrekker (“Tokkiefluisteraar“), Wouke van Scherrenburg (“vals“) en Frans Weisglas (“oudere high on likes“), wekt hij nu ergernis op bij NPO-collega Fidan Ekiz. De getalenteerde diva van de publieke omroep ergert zich aan het dedain van Sander voor de de vader van haar zoontje Ferran.

Het begint als journalist Brenda Stoter haar ergernis uitspreekt over de neerbuigende manier waarop Sander over ouderen praat. “Zo verdrietig hoe er wordt gesproken over mensen aan wie we onze welvaart te danken hebben, zij die dit land hebben opgebouwd, de groep die onze generatie alle kansen gaf“, zegt ze.

Het levert Brenda een denigrerende tweet op van Sander: “Lekker populistisch tweetje, mevrouw Duk.

Sander wijst op Wierd Duk, de door hem zo gehate Telegraaf-journalist omdat hij ‘domrechts’ zou zijn. Wierd is de ex van Fidan en samen hebben ze dus een zoontje.

Fidan vindt het jammer dat Sander zich zo gedraagt. “Echt. Waarom doe je dit?“, vraagt ze zich af.

De alfakakker daarop: “Doe ik wat?

Fidan is dan al afgehaakt, maar ene Koen vult het voor haar in: “Zo denigrerend.

Sander: “Ik maak een inhoudelijk punt over het feit dat ouderen dominant zijn in de politiek en economische pijn niet voelen door pensioenen, en dan reageert zij met ‘verdrietig’ en ander populistisch gedoe. Inhoud lieve mensen.

En wat heeft hij eigenlijk precies tegen Wierd Duk? “Wierd staat in de block in verband met smerig trollenleger en ranzig populisme.

Het is niet de eerste keer dat Fidan en Sander overhoop liggen. In juni verweet Sander haar min of meer slechts één hersencel te hebben en zij verweet hem in juli slechte journalistiek.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen