Marianne Zwagerman: ‘Diederik is diabetesdikkerd’

Marianne Zwagerman vindt het onzuiver dat Diederik Jekel haar ‘egocentrisme’ heeft verweten in de dorhoutdiscussie. Dat laat ze weten in de podcast Heb Een Mening. Diederik is zélf egocentrisch door als dikke diabetespatiënt te eisen dat het hele land zich koest houdt om zwakkeren zoals hem te beschermen, vindt ze. “Die mensen willen dus dat heel Nederland hun kwaal zo ongelooflijk belangrijk gaan vinden dat heel Nederland zegt: ‘Ooooh, sorry, ik blijf wel binnen, want wat heb jíj een erge kwaal!’

Wie is er dan precies egoïstisch?“, vervolgt Marianne. “Als je dat verwacht, Diederik Jekel, als jij jezelf zó belangrijk vindt… Hij schijnt diabetes te hebben, nou: ik heb hem vorig jaar een keer geïnterviewd op een congres en toen dacht ik: hou de zaag scherp. Je moet er zelf ook alles aan doen om jezelf fit en gezond te houden.”

Door te veel te eten heeft Diederik zichzelf in een kwetsbare positie gebracht, wil Marianne daarmee zeggen. Mensen met obesitas of onderliggend lijden zoals diabetes hebben een hogere kans om te overlijden aan het coronavirus.

Marianne: “Ik kreeg van de week ook over me heen dat er 8 miljoen chronisch zieken zijn in Nederland. Toen dacht ik: als dat echt zo is, dan hebben we serieus een probleem met de voortplanting. De helft van de bevolking in Nederland is chronisch ziek? Nou, ze telden er ook obesitas onder. Dan heb je al de helft van de Nederlanders. Dus chips vreten totdat je erbij neervalt is nu een chronische ziekte? Zo lust ik er nog wel een paar.”

De mediakenner wordt moe van al die dikzakken. “Ze hebben niet de discipline om te denken: nou, even wat minder chips eten en eens gaan hardlopen, maar ze willen dan dat wíj voor hen gaan zorgen en de hele economie in Nederland platleggen. Van: oh, zij hebben obesitas!

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen