Marianne Zwagerman: ‘Diederik is diabetesdikkerd’

Geplaatst op zo 13 sep 2020 om 10:30

Marianne Zwagerman vindt het onzuiver dat Diederik Jekel haar ‘egocentrisme’ heeft verweten in de dorhoutdiscussie. Dat laat ze weten in de podcast Heb Een Mening. Diederik is zélf egocentrisch door als dikke diabetespatiënt te eisen dat het hele land zich koest houdt om zwakkeren zoals hem te beschermen, vindt ze. “Die mensen willen dus dat heel Nederland hun kwaal zo ongelooflijk belangrijk gaan vinden dat heel Nederland zegt: ‘Ooooh, sorry, ik blijf wel binnen, want wat heb jíj een erge kwaal!’

Wie is er dan precies egoïstisch?“, vervolgt Marianne. “Als je dat verwacht, Diederik Jekel, als jij jezelf zó belangrijk vindt… Hij schijnt diabetes te hebben, nou: ik heb hem vorig jaar een keer geïnterviewd op een congres en toen dacht ik: hou de zaag scherp. Je moet er zelf ook alles aan doen om jezelf fit en gezond te houden.”

Door te veel te eten heeft Diederik zichzelf in een kwetsbare positie gebracht, wil Marianne daarmee zeggen. Mensen met obesitas of onderliggend lijden zoals diabetes hebben een hogere kans om te overlijden aan het coronavirus.

Marianne: “Ik kreeg van de week ook over me heen dat er 8 miljoen chronisch zieken zijn in Nederland. Toen dacht ik: als dat echt zo is, dan hebben we serieus een probleem met de voortplanting. De helft van de bevolking in Nederland is chronisch ziek? Nou, ze telden er ook obesitas onder. Dan heb je al de helft van de Nederlanders. Dus chips vreten totdat je erbij neervalt is nu een chronische ziekte? Zo lust ik er nog wel een paar.”

De mediakenner wordt moe van al die dikzakken. “Ze hebben niet de discipline om te denken: nou, even wat minder chips eten en eens gaan hardlopen, maar ze willen dan dat wíj voor hen gaan zorgen en de hele economie in Nederland platleggen. Van: oh, zij hebben obesitas!

Foto: SBS
75 Reacties op “Marianne Zwagerman: ‘Diederik is diabetesdikkerd’”


 1. pepe

  laat Diederik nu 20 kilo afgevallen zijn maar dat heeft Marianne dan weer gemist zeker

 2. Geronimo

  Ze is zo lekker bot, haha. Daarom zullen de tere polderzieltjes weer over de vorm van de boodschap heen vallen, maar ze heeft gewoon gelijk. Hou de zaag scherp, LOL.

 3. Jantje met de pet

  Wat een vies viswijf is dit met een plaat van 10 cm voor haar oude kop.

 4. Geox

  Een kern van waarheid, maar de kwetsbaren zijn een veel bredere groep.

 5. Curryworst

  Zwagermannetje gaat er lekker met gestrekt been in.
  Ze heeft lak aan die huilebalkerige Hollandse slachtoffermentaliteit.

 6. Jantje met de pet

  Diabetespatiënt ze moet oppassen dat ze zelf geen suiker krijgt.

 7. Geox

  Diabetes type 2 is idd in 99% van de gevallen een eetprobleem en ook met een dieet weer op te lossen.
  Overgewicht is samen met de toenemende invloed van irrationele vrouwen de grootste bedreiging voor het functioneren van elk huidig Westers land.

 8. Jantje met de pet

  Ze heeft een emmer azijn gehad.

 9. Klaas Flink

  Ze hep gelijk dat ze gelijk hep. Als je BMI meer is dan 25 mag je niet meer praten. Is je BMI over de 30 dan moet je per maand extra toeslag betalen voor je verzekering. Is je BMI tussen 20 en 25 dan mag je gratis met Marianne een dagje uit en lekker overal een mening over hebben.

 10. Geox

  Zou het OM al een plannetje hebben om Zwagerman wegens racisme tegen dikke mensen voorgoed op te sluiten?

 11. Blinde Herdershond

  “Even een zakje chips minder eten”, als het zo eenvoudig zou zijn zou er geen mens meer met een kilootje extra rondlopen denk ik.
  Even een peukje minder roken.
  Even een wijntje minder drinken.
  Even een gokje minder wagen.
  Even een lijntje minder snuiven.

 12. Barry

  Wat je zegt ben je zelluf.
  Wat een niveau.

 13. Charrel Kip

  Beide deugen niet.

 14. Beatrice

  Vreemd genoeg wordt in deze discussie altijd dat overgeslagen wat zo belangrijk is: De kwaliteit van ons voedsel. Vol met additieven, giftige verpakkingen, doodgekookt en doodgepasteuriseerd. Ook gekweekt met idioot veel kunstmest en gifstoffen (kunstmest is voedselplastic).Etc, etc. En reclame voor voedsel is ook een no-no, want beinvloeding. Zonder kunstmest en gewas vergift ook veel minder kanker (dat is wetenschappelijk bewezen (resveratrol etc)

 15. Ernestine

  Goh, met een IVA opleiding en wat netwerken, denk je het allemaal wel te weten! Walgelijk die mensen die denken overal verstand van denken te hebben🤮

 16. Geox

  @Beatrice

  Zonder kunstmest was er genoeg eten voor maximaal één derde van de huidige wereldbevolking.
  Alleen dankzij kunstmest leven er nu zoveel mensen.

 17. b

  Blijft een graftak die Zwagerman . Dat geblaat van haar vertaald zich straks in minder sprekers klusjes en dat is toch haar verdien model. Mensen hier is Zwagerman de vrouw die wilde dat u dood ging afgelopen maanden. Is geen goede binnenkomer.

 18. Geox

  Ze vloog uit de bocht toen ze zei dat Derksen zou stinken, maar over het algemeen zegt ze zinnige dingen. Ze chargeert daarbij natuurlijk bewust om het onderwerp en haar mening onder de aandacht te krijgen.
  Ik houd van rationele vrouwen. Die staan lijnrecht tegenover irrationele woke vrouwen.

 19. Jantien Visser

  @Beatrice heeft groot gelijk! Maar dit onderwerp wordt altijd stilletjes weggesluisd als het al eens ter sprake komt.
  Maar ons Diederikje heeft dan misschien wat kilootjes verloren, hij blijkt gewoon een grote angsthaas voor corona te zijn.
  Ook mensen waarvan ik het nooit verwachtte zijn spook benauwd en willen dat de niet-angsthazen zich vooral bezig moeten houden met het niet besmetten van deze groep. Nou is de mens een raar wezen en één van zijn minpunten is dat ie vaker egocentrisch is dan almaar liefdevol naar de medemens. Dus Diederik, jammer voor je, maar wat jij wilt is een utopie. Pas goed op jezelf!

 20. Nellie

  Uiteindelijk blijken we allemaal egoïsten te zijn.

 21. Jantje met de pet

  Marianne Zwagerman manwijf Helleveeg,

 22. Tino

  Ik hou van Zwagerman 💚💚

 23. Sjaak Trekhaak

  hahahaha, ze heeft ergens zeker een punt

 24. Peter

  Wat moet het toch een treurig leven zijn als je collumnist bent of opiniemaken. Altijd maar overal een harde mening over hebben, hoe harder hoe beter want dan wordt er tenminste over je geluld. Waarom is het interessant wat een gemiddelde middelbare vrouw of man ergens van vindt. Laten we nou de Marrianne zwagermans, Wierd duks en Angela de jonhen van deze wereld lekker negeren.

 25. Hans

  Wie denk hier nou ik ik ik? Hou je bek! Wie is hier nou egocentrisch?
  Lekker schijt hebben aan de ander! Ik hoop dat ze zelf ooit ziek wordt en wil haar dan nog wel eens horen. Er zijn eenmaal zwakkere mensen in deze samenleving en daar moeten anderen (als ze een beetje beschaving hebben) rekening mee houden! Bah, dit enge mens heeft echt helemaal afgedaan en ik hoop gewoon dat de media (bijv VI) hier flink over gaan praten en haar helemaal kapot maken.

 26. Hallo, hier ben ik!

  @Jantje met de pet
  Wat een dom gezwets. Als je niets beters te melden hebt, hou dan je kop!

 27. Teuntje

  Zwagerman zegt zoals het is

 28. Mink Vaillant

  Wat een rotwijf, mag ik dat zeggen? Nee, we moeten kwetsbare mensen opsluiten. Wat een vreselijke levensinstelling.

 29. Jos

  10:43 Zo eeenvoudig is het ook. Alleen het volhouden is heel lastig. Omdat het resultaat pas na maanden zichtbaar wordt, maar zeg je tegen iemand je krijgt duizend euro per dag. Als je stopt. Dan zul je zien dat die persoon het wel vol kan houden. Iedereen wil zo snel mogelijk resultaat zien. En gebeurt dat niet snel genoeg. Dan val je weer in je ouwe gewoonte. En dan hoor je altijd, ik wilde echt stoppen en ik ben ook een tijdje gestopt, maar toen ging ik naar een feestje enz.

 30. Soep met knakworst...Gadverdamme

  Ik dacht altijd Marianne als je het leven niet meer zo leuk vindt. Doe dan hetzelfde als je broer Joost. Blijken ze geen familie van elkaar te zijn.
  Aanbod blijft overigens wel staan.

 31. Jantje met de pet

  Marianne Zwagerman: Als je geloofd dat je over water kunt lopen, dan ben je pas echt voor de gek gehouden.

 32. Jambek

  Hebben we die egocentrische knakenhoer ook weer.

 33. Jantje met de pet

  Marianne Zwagerman: heeft de Ziekte van Ménière.

 34. Sookie Stackhouse

  Marianne….de grootste smerigste h*** in medialand. Tijd dat haar ziekte toeslaat want die k*t begint vervelend te worden.

 35. Sookie Stackhouse

  Even voorde duidelijkheid, Diederik heefr diabetes type 1?

 36. Gerda

  De diabetesvorm, waaraan mensen niks kunnen doen..Heeft niets met eten of dikzijn te maken…Ik dacht: ik zeg het ff @Sookie

 37. Viola

  Inderdaad, hij heeft type 1, vanaf puber. Wat echt niet leuk is als je jong bent! Wat bezielt mensen toch om zo kwetsend op a nderen af te geven(ook hier op MC)? Wat is er mis gegaan bij die lui? In en intriest. Schandalig eigenlijk

 38. Gerda

  Ja heel erg @Viola..
  Maar daarmee geeft mevrouw blijk van haar onwetendheid en ongevoeligheid…
  Snap niet dat er nog mensen zijn, die haar grappig of slim vinden…

 39. Laura

  Toen Diederik voor de NTR een marathon ging lopen, was hij te zwaar, rookte, sportte niet en dronk. Tijdens corona ging hij opeens afvallen. Bang als hij was. Hij heeft type1. Bij 2 zou de impact van zijn diabetes afnemen bij afvallen. Zwagerman heeft dus een punt.

 40. Biery Twalet

  Obesitas? Dat is toch dat mensen problemen met hun schildklier hebben?

 41. Jolie

  Wat een nare vrouw! Wil mensen graag kwetsen. Wil eerst met het grootste genoegen oudere mensen uitroeien (dood hout), nu zijn mensen met diabetes aan de beurt. Diabetes is erfelijk d.w.z. dat wanneer het in de familie zit, je vatbaarder bent om deze nare ziekte ook te krijgen. “Mevrouw” Zwagerman zwamt maar wat uit haar kwaadaardige nek. In mijn familie hadden twee tantes van vaders- en van moederszijde diabetes, mijn opa kreeg op latere leeftijd diabetes, mijn zus en neef hebben diabetes, allen type 2. En raad eens wat? Op 1 tante na waren allen slank en zijn dat nog steeds. En nee, ze zitten niet met een bak chips op de bank maar letten juist heel goed op wat ze eten en drinken. Daarnaast groei je een paar kilo als je insuline moet spuiten. Het ware beter als die Zwagerman wat meer consideratie had met mensen die wat minder gezond zijn dan zij en die hun best doen zo gezond mogelijk te leven. En dan op de man spelen, in dit geval Diederik Jekel. Ouderen en mensen met een bepaalde ziekte willen niet stikken in een IC-bed evenmin als dat die oudere Zwagerman dat wil. Ze heeft geen compassie met haar medemens.
  Je hoopt bijna dat ze zelf dat virus in de kroeg, op een terras of op een feestje oploopt en dan heel lang heel, heel ziek wordt. Misschien dat dit haar dan een les leert. Als men zich beter aan de regels zou houden, zouden minder mensen Covid 19 krijgen en zouden we des te sneller een bijna normaal leven kunnen leiden totdat er een vaccin is. Nee, die Zwagerman is geen mooi mens. Ze zet hiermee ook mensen tegen elkaar op. Net of er momenteel nog niet genoeg ellende is in dit land en in de wereld. En dat komt niet in de laatste plaats door mensen als Marianne Zwagerman, Akwasi etc. die ervoor zorgen dat mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan i.p.v. naast elkaar.
  Dus Zwagerman, werp die in gif gedoopte pen ver van je af en besteed je tijd aan het schrijven van iets zinnigs.

 42. Laat

  Het is een verzuurde oude pruim alleen leuk voor oude geile mannekes van 80+

 43. Henk

  Vrouwen kunnen beter voetballen. Daar worden mensen blij van, geblondeerde vrouwen die enkel mensen afbranden kunnen zich beter om laten scholen.

 44. Gerda

  en Amen..

 45. Ome Cor

  Henk, verklaar je nader met dat voetballen.

 46. Lifestyle coach

  Diederik doet waarschijnlijk èn aan hardlopen èn aan chips eten.
  Je moet eens kijken hoe hard hij naar de provisiekast met snacks rent en weer terug.
  Het lijkt wel kijken naar een pingpong balletje.

 47. Jantje met de pet

  Lifestyle coach hoeveel accounts heb jij?

 48. Magnus Dickendorfer

  Ik denk dat mevrouw zwagerman een cruciale denkfout maakt. Jekel heeft type 1 diabetes en dat heeft niks te maken met een ongezonde levensstijl. Bij type 1 diabetes valt je lichaam de cellen aan die insuline aanmaken. Het valt onder de zgn auto immuun ziektes en hier zit je je hele leven aan vast en is niet op te lossen met een dieetje. Type 2 diabetes heeft wel te maken met levensstijl en kan inderdaad onder controle worden gehouden met gezonder leven. Eerst even een beetje inlezen zwagerman.

 49. Emma

  Wat een nare vrouw. Ik ben zestiger, ongeneeslijk ziek. Dor hout dus. Ik wil en zal zelf bepalen wanneer ik binnenkort zal overlijden. En niet door corona plotseling in ZH overlijden zonder afscheid te kunnen nemen van m’n geliefden.
  Ik wens mevrouw bijna ……

 50. anonymous

  Diederik ziet er altijd nog beter uit dan die zuurpruim van een Marianne
  met d’r droge pruim en viaginale schimmel.

 51. anonymous

  graftakkepokketyfuskutwijf
  Marianne is dor hout
  Geef haar een spuitje

 52. Liefhebbende Moeder

  Marianne Zwagerman is een stiefmoeder.

 53. Lies

  @Emma: de schandalige term ‘dor hout’ zit um tussen de oren. Het zijn mensen die niets willen horen. Wellicht niet snappen waar het leven om draait wegens gebrek aan liefde en geluk. Niet wetende wat je kunt verliezen. Wens je veel sterkte toe!

 54. Bromsnor

  Zwagerman is zelf een takkewijf.

 55. Zevert Santekraam

  @Bromsnor
  zo 13 sep 2020 om 18:31

  Alsof jij wat voorstelt, arrogante nietsnut.

 56. Maup Caransa

  Zwagerman links broer Joost.

 57. anoniem

  Sommige Nederlanders hopen misschien nu op een gemakkelijke manier van al die lastig en dure “kwetsbaren” af te komen.. Feit is echter dat het coronavirus ook gezonde mensen dodelijk treft.

 58. Piet Pannelap

  @anoniem
  Hopelijk sneuvelen💀alle anonieme anoniempjes☠️in de eerstvolgende ronde.

 59. anoniem

  Dankje Piet.. :-)

 60. Arie Schoenlepel

  Hmmm Marianne Zwagerman. Wat een heerlijke overrijpe milf. Die lust ik wel 👅 💦

 61. Piet Pannelap

  @anoniem
  Cheers. Ik neem nog een Coronaatje.

 62. Keta Minek [de echte]

  DIEDERIK IS INDERDAAD CORONAHYSTERISCH.

  MONDVOD AF! MONDVOD AF! MONDVOD AF!

 63. HBaz

  Wat een tuthola.

 64. Jaap Aap

  Hou toch je muil, eng wijf.

 65. Guttegut

  Diederik vreet te veel en Zwagerman is gewoon ongelooflijk lelijk oud teringwijf

 66. Frank Zweers

  Oh mijn god wat is zij een kutwijf

 67. Bart

  Ik zou haar graag eens tussen haar benen open willen spuiten

 68. Actries van Houten

  Marianne was eigenlijk veel leuker toen ze zelf nog een muizig dikkerdje was dat zich verstopte in fletse truien en haar gezicht achter een tuttig brilletje. Misschien hoopt ze dat Diederik zich ooit ontpopt van het vettig voortwaggelende rupsje tot de macho vlinder die hij ongetwijfeld in zich heeft.

 69. Sjaak

  Marianne is echt een lekkere milf.

 70. Jan Lol

  WtF is Dieserik? nooit van gehoord, iedereen kan tegenwoordig media kenner zijn, want een mafkees!!!

 71. Mieke

  Diederik heeft type 1 diabetes. Dit is een vorm van diabetes waarbij de alvleesklier op meestal jonge leeftijd spontaan stopt met de productie van insuline. Dit staat volledig los van het gewicht en leefstijl en is een vorm van diabetes waar je nooit meer vanaf komt. Dit is de vorm van diabetes waar al baby’s mee worden geboren en die voor het leven is. Mensen met type 1 diabetes spuiten daarom de rest van hun leven insuline in hun buik, benen, armen, met spuiten of een insulinepomp. Zij zijn dag en nacht bezig hun voeding, beweging, medicatie goed op elkaar af te stemmen. Dit is was mevrouw Marianne niet weet en maakt haar uitspraak erg invalide. Mensen met diabetes type 1 kunnen overigens bijna alles eten, ook chips, maar zij moeten dus de functie van hun alvleesklier nabootsen en hier de goede dosis insuline bij nemen. Zij moeten hun defecte orgaan zelf regelen.

 72. Joris Agema

  Marianne, zij is een prima columniste. Ze duidt zaken waar we soms wat spastisch over doet. Omdat ze zelf enig gevoel voor media heeft, weet ze iedereen te bespelen. Haar truc is helder. Eerst haal je lekker stevig uit, liefst met een vileine oneliner. Hierop volgt rumoer en ruzie. Dat laat je even twee dagen sudderen. Daarna kom je met nuance en vaak prima argumentatie. Dat sust de ruzie, maar ze blijft achter haar eerste uitspraak staan. Eindresultaat is media aandacht. Elke keer weer precies wat ze beoogde. Van een nietszeggende grijze muis, heeft zij zich laatste jaar slim ontwikkeld. Inhoudelijk flinterdun maar qua proces vernuftig.

 73. darius

  Ze heeft zeer zeker gelijk! In Nederland gaan wij erg slecht om met gezondheid en conditie. Er is geen land ter wereld waar je er zoveel ouderen ziet rijden in van die scootmobielen liefst met allerlei pluche beertjes eraan. Kijk eens hoeveel van die dingen er in flathallen worden gezet. Ik ben zeer vaak langere tijd in Paris met al zijn heuvels en daar zie je echt geen rollators of scootmobielen. Overigens zie ik dat ook niet in andere steden / landen. Marianne heeft gelijk en het is een pijnlijke waarheid maar veel is met levenswijze te voorkomen.

 74. Fidan

  Ik wens deze botterik, deze onaangename vrouw een chronische ziekte toe. Wat een rotwijf!!!!!!!!!!!
  Klem op haar kaken en handen.

 75. darius

  @fidan: gekwetst zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.