Johan en Wilfred vinden elkaar over ‘klootzak’ Akwasi

Johan Derksen en Wilfred Genee zijn vrijdagavond nader tot elkaar gekomen over het onderwerp waar ze in de zomer bloedbonje om kregen: verbindingsrapper Akwasi. Dat was te zien in Veronica Inside. Johan ging uitgebreid in op de Akwasi-kwestie. “Ik ken die man helemaal niet, maar hij schijnt een rapper te zijn en rappers vind ik jongens die geen talent hebben maar toch muziek willen maken. Dat vind ik zo simpel, dat kan iedere boerenlul“, begon de voetbalanalist.

De VI-ster ging terug naar 1 juni, toen alle Akwasi-ellende begon. “Hij heeft op de Dam als een hysterische idioot staan schreeuwen. Schandalig werkelijk. Dan vind ik het nog erger dat een hele groep Nederlanders daarbij staat te applaudisseren en juichen en de burgemeester van Amsterdam staat het glimlachend toe te zien, van: kijk mijn mensen nou eens!

Het OM heeft een deal gesloten met Akwasi, waardoor hij mogelijk vervolging ontloopt. “Dan komt er een officier van Justitie die zegt: ‘Meneer is volledig strafbaar, maar ik zit in het comité met jongens tegen de zwarte pieten, dus als hij het nooit meer doet, dan is het afgedaan!’ Als jij een moord pleegt en zegt: ‘Ik zal het nooit meer doen!’, dan praten we er niet meer over. Ik vind het wel heel raar, laat ik het zo zeggen.”

Daar bovenop komen nog de moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet, die zijn opgedoken uit Akwasi’s Twitter-archief. “Die zijn ook schandalig.”

Johan en Wilfred vinden elkaar

Het is ongelooflijk hoe het allemaal gelopen is, vindt Johan. “Er kwam bij Beau alleen maar onzin uit die jongen en dat noemde hij dan woordkunst. Toen maakte ik een onschuldig grapje en toen was ik de lul in Nederland. Hij is de klootzak die alles veroorzaakt heeft en voor zijn wangedrag krijgt hij nu een mooie prijs.”

Wilfred instemmend: “Je hoeft hem niet op zijn kleur aan te pakken, maar het feit dat hij zulke domme opmerkingen maakt, daar moet je hem op aanpakken.”

Johan: “Ja, precies. Ik pak hem niet op zijn kleur aan, wat kan mij dat schelen!

Wilfred: “Wat jij zegt is waar! Je moet niet zulke domme dingen zeggen en niet tot geweld oproepen. Als je dan ook nog dat soort tweets hebt gestuurd en je kunt ze niet meer herinneren, dan is dat best gek. Dan is het ook best wel gek dat NPO FunX hem een prijs heeft uitgereikt. Dat is onhandig in een periode als deze waarin we verbinding nodig hebben.”

‘Dat de NPO zich daarvoor leent’

Wilfred doelt op de prijs die de NPO-zender voor Akwasi heeft bedacht. Belachelijk, vindt Johan. “Dat de NPO zich daarvoor leent. Dan moeten we dadelijk iedereen die een overtreding begaat in Nederland een prijs toeschuiven, omdat ze ergens anders iets goeds hebben gedaan. Het is de wereld op zijn kop.”

Het moet eens afgelopen zijn, vindt Johan. “Het treurige aan Nederland vind ik dat al die extremistische groeperingen doorlopend aanschuiven bij die talkshowtafels, want iedereen wil spektakel aan tafel. Dan krijg je ook die indruk, en die mensen ook, dat ze een heel grote doelgroep representeren, maar dat is een heel klein doelgroepje en wij zijn meer het programma voor de zwijgende meerderheid. Dat is de 80 procent in het midden, maar die komen nooit aan zo’n tafel te zitten. Die zorgen niet voor spektakel.”

Wilfred: “De kern is: je moet naar elkaar blijven luisteren, maar het hoeft niet zo extreem. Dat is wat je schetst toch? Het is een beetje uit de hand gelopen.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen