Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard

Rob Goossens begon zijn journalistieke carrière zo’n tien jaar geleden bij de beruchte rechtse opiniesite De Dagelijkse Standaard, door GeenStijl ook wel ‘De Domrechtse Stropop’ genoemd. Dat blijkt uit zijn kersverse pagina op Wikipedia. De tv-kenner, die tot vrijdag de enige RTL Boulevard-ster was zónder Wiki-pagina, is er in 2010, toen hij 19 jaar was, eens over geïnterviewd door Vrij Nederland. Hij sprak toen de angst uit dat zijn werk voor DDS hem later misschien wel eens zou kunnen achtervolgen.

De nu 29-jarige Rob was destijds ‘de derde steunpilaar van De Dagelijkse Standaard’, is te lezen in het Vrij Nederland-artikel. Toen hij 18 was en in de zesde klas van het vwo zat, begon hij commentaren achter te laten op de DDS-site. Oprichter Joshua Livestro benaderde hem vervolgens om redacteur te worden.

Rob twijfelde aanvankelijk. “Eerst zei ik nee. Maar op een gegeven moment had Joshua me vier keer gevraagd. En toen heb ik gezegd: goed, maar na mijn eindexamen.

Hij twijfelde ook omdat DDS behoorlijk rechts is en dat ‘niet helemaal mijn politieke kleur’ is. Toch begon Rob ineens ‘knalrechtse stukjes’ te schrijven, bijvoorbeeld over de ‘slechtheid van Obama‘ en de ‘zegeningen van Geert Wilders‘, zo is te lezen in VN. “Je bedient een publiek“, reageert hij.

Er schuilt dus een kameleon in Rob. “De taak van dit medium is om rechts te zijn, en ik sta op de loonlijst. Dus doe ik me wel eens wat rechtser voor dan ik ben. Niet over alles doe ik concessies. Vorig jaar heb ik een keer de Gay Pride verdedigd.

Rob vertelt in het interview dat zijn werk voor De Dagelijkse Standaard soms wel wringt. “Vooral omdat ik niet weet wat de toekomst mij zal brengen. Misschien verwijt men mij later wel dat ik op mijn negentiende de rechtse coalitie met Wilders heb verdedigd. Maar het is veel te leuk om een mening te hebben om daar nu consequenties aan te verbinden.”

Ik had er ook voor kunnen kiezen om onder een pseudoniem te schrijven, maar ik heb besloten open te zijn. In Nederland houden opiniemakers hun politieke signatuur soms angstvallig geheim. Maar ik vind: pas als je je geloofsbrieven openbaar hebt gemaakt, kun je duidelijke stukjes schrijven. Zoals in Amerika, waar het volstrekt helder is waar de meeste commentatoren staan.”

Tien jaar later geeft Rob bij RTL Boulevard zijn mening over Sylvie MeisDoutzen Kroes en Olcay Gulsen. Weer eens wat anders dan Geert Wilders.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen