Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 10:00

Rob Goossens begon zijn journalistieke carrière zo’n tien jaar geleden bij de beruchte rechtse opiniesite De Dagelijkse Standaard, door GeenStijl ook wel ‘De Domrechtse Stropop’ genoemd. Dat blijkt uit zijn kersverse pagina op Wikipedia. De tv-kenner, die tot vrijdag de enige RTL Boulevard-ster was zónder Wiki-pagina, is er in 2010, toen hij 19 jaar was, eens over geïnterviewd door Vrij Nederland. Hij sprak toen de angst uit dat zijn werk voor DDS hem later misschien wel eens zou kunnen achtervolgen.

De nu 29-jarige Rob was destijds ‘de derde steunpilaar van De Dagelijkse Standaard’, is te lezen in het Vrij Nederland-artikel. Toen hij 18 was en in de zesde klas van het vwo zat, begon hij commentaren achter te laten op de DDS-site. Oprichter Joshua Livestro benaderde hem vervolgens om redacteur te worden.

Rob twijfelde aanvankelijk. “Eerst zei ik nee. Maar op een gegeven moment had Joshua me vier keer gevraagd. En toen heb ik gezegd: goed, maar na mijn eindexamen.

Hij twijfelde ook omdat DDS behoorlijk rechts is en dat ‘niet helemaal mijn politieke kleur’ is. Toch begon Rob ineens ‘knalrechtse stukjes’ te schrijven, bijvoorbeeld over de ‘slechtheid van Obama‘ en de ‘zegeningen van Geert Wilders‘, zo is te lezen in VN. “Je bedient een publiek“, reageert hij.

Er schuilt dus een kameleon in Rob. “De taak van dit medium is om rechts te zijn, en ik sta op de loonlijst. Dus doe ik me wel eens wat rechtser voor dan ik ben. Niet over alles doe ik concessies. Vorig jaar heb ik een keer de Gay Pride verdedigd.

Rob vertelt in het interview dat zijn werk voor De Dagelijkse Standaard soms wel wringt. “Vooral omdat ik niet weet wat de toekomst mij zal brengen. Misschien verwijt men mij later wel dat ik op mijn negentiende de rechtse coalitie met Wilders heb verdedigd. Maar het is veel te leuk om een mening te hebben om daar nu consequenties aan te verbinden.”

Ik had er ook voor kunnen kiezen om onder een pseudoniem te schrijven, maar ik heb besloten open te zijn. In Nederland houden opiniemakers hun politieke signatuur soms angstvallig geheim. Maar ik vind: pas als je je geloofsbrieven openbaar hebt gemaakt, kun je duidelijke stukjes schrijven. Zoals in Amerika, waar het volstrekt helder is waar de meeste commentatoren staan.”

Tien jaar later geeft Rob bij RTL Boulevard zijn mening over Sylvie MeisDoutzen Kroes en Olcay Gulsen. Weer eens wat anders dan Geert Wilders.

Foto: SBS
30 Reacties op “Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard”


 1. Daniel

  Wat een extreem rechtse bal.

  Brrrr. Nu weet ik waarom ik altijd moet kosten als ik hem zie.

 2. gtstfites

  Lijkt net of hij een kunstgebit in heeft.

 3. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Haha DDS is echt een super grappige website, spelen goed in op de emoties van hun lezers; maar of dat bewust is betwijfel ik.

  En continue mensen daar in de reacties die roepen dat de enige politieke partijen die Nederland weer tot Nederland kunnen maken de PVV en FvD zijn (uiteraard, lekker origineel).

  En er verschijnen wel tweehonderdduizendmiljoen artiekelen per dag over Silvana Simons op die website, dat raak je toch beu opendenduur om te lezen?

 4. Valesco

  Wat een vernedering voor Robje Goossens

  Van politiek verslaggever gedeclasseerd naar roddelrubriek vakkenvuller.

 5. Van de Redactie

  DDS glijdt ook af naar zeurderig links om de traantjes van links over het klimaat en windmolentjes. Een soort JOOP maar dan constant op de man spelend.

 6. Tsja

  Hij verkondigt de politieke opinie van wie hem betaalt. Ongeacht of dat links of rechts is…. daar is een woord voor lijkt me…

 7. Diederik Desktop

  Koopt hij in dezelfde winkel zijn jasjes als Albert Verlinde in een moderne en hippe 70-ties shopje in het centrum van Maastricht. Wat een wansmaak. Is erg geen spiegel of mevrouw Goossens om hem te corrigeren ?

 8. Curryworst

  De Dagelijke Standaard is wel heel erg slecht.
  Een soort van parodie op een rechtse opiniesite.

 9. Matthijs Zelf.

  mevrouw Goossens moet meneer zijn.

 10. Matthijs Zelf.

  Een groot kind.

 11. Patty de drollenfluisteraar

  Ik ben ook al een paar keer benaderd om hier stukjes te schrijven.
  Zoals jullie weten ben ik meer van de drollen want een drol zegt meer dan 1000 woorden.

 12. Matthijs Zelf.

  De Dagelijkse Standaard de speld in domheid.

 13. CB

  Ja dus? Je moet toch ergens beginnen? Ik begon met schrijven op een Harry Potter website…

 14. Mediaguurder

  Aha, vandaar dat hij dus nog geen Wikipedia pagina had. Bang voor demonisering door het mediakartel etc

 15. Gerda

  Ik weet niet eens wie die Rob is, maar is dat demoniseren nodig? Mensen moeten ergens beginnen toch?

 16. Matthijs Zelf.

  Demonisering zit Baudet in de bek vastgebrand.

 17. Jan

  Omg dat wist ik niet. Wat een engerd. Vlgns mij had hij liever niet dat dit bekend wordt.

 18. Patty Brard

  Hij laat altijd stiekem vieze scheten, daarom lacht hij altijd zo dom.

 19. HBaz

  Je moet ook wel domrechts zijn als je je werk bij Boulevard goed wil doen.

 20. Albert Verhinderd

  …door GeenStijl ook wel ‘De Domrechtse Stropop’ genoemd…

  Hahaha!

  Pot. Ketel. Zwart.

 21. Erno-BE

  Weet iemand waar ik ZIK/XXL op Astra 1 kan vinden? Ik ben die zender kwijt

 22. Annoniemus

  Deze man (Rob Goossens) heeft een te groot hoofd voor zulke smalle schouders !

 23. Wim Lubbers

  Ik zie wel vaker columnisten en bloggers die schrijven wat de lezer van ze verwacht.

 24. Gecontroleerde oppositie

  DDS heeft een aantal vaste reaguurders, die elkaar de huid vol schelden en intens beledigen. Om een artikel tevoren even te peilen, begin ik weleens in die onderbuik te rommelen en stop daar onmiddellijk mee, als de stront weer eens in het rond spat.
  Het doet afbreuk aan DDS, maar de redactie laat zich ook al de huid volschelden.
  Er is, wat dat betreft, niets veranderd sinds Joshua Livestro er de baas was.
  Misschien vinden ze dat mensen liever elkaar de huid vol schelden, dan dat ze de straat op gaan, om te demonstreren.

 25. Aarsmade

  Trek de ballen af van die vieze hoomoo met dat weeige stemmetjr

 26. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Niks mis met DDS.

 27. Momo

  Wat een gluiperd. Zoals de wind waait, waait z’n vestje.

 28. Robbieiklustweleenpikkie

  Waarom zie ik bovengenoemde naam zo ontiegelijk vaak op deze site? Straks gaat “meneer” nog denken dat hij interessant is. Verbaast mij niks dat gluiperdje zo’n verleden heeft. Hij doet alles om zijn nare, dunne stemmetje en dito lichaampje op de voorgrond te krijgen. En het lukt hem ergens nog ook…ben zo terug, effe kotsen op zijn Wiki page.

 29. Niks op tv

  Ze mogen al die progs zoals RTLBLVRD verwijderen…. lees je ook op internet… hoef ik niet voor naar tv te kijken met die stomme bners achter een desk zonder een mening

 30. valerie

  een akelig eng mannetje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.