Johan Derksen baalt dat hij nu zelf koketteer-BN’er is

Johan Derksen baalt ervan dat hij nu zo’n koketteer-BN’er is geworden, waar hij zich altijd tegen heeft gekeerd. Dat gaf hij gisteren aan in de Champions League-voorbeschouwing op SBS 6. Nu John de Mol met zijn VI-contract heeft lopen zwaaien, gaat Johan weer braaf met hangende pootjes aan tafel zitten bij Veronica Inside. Om zijn gezichtsverlies te beperken heeft hij aangekondigd de helft van zijn jaarsalaris (300 van de 600 duizend euro) aan goede doelen te schenken.

Een verslaggever van RTV Rijnmond wees Johan van de week al op deze hypocrisie. “Ik vond het wel een beetje gek. Dat je altijd Ali B belachelijk hebt gemaakt en nu doe je het zelf ook. Die bekritiseer je dat hij het gelijk in de media hebt verteld als hij iets aan goede doelen doet.

Johan daarop: “Ja, maar ik werd op een gegeven moment zo geweldig neergezet als zakkenvuller. Ik móest er gaan zitten, ik had geen keuze en daarom heb ik gezegd: ‘Dan geven we de helft weg.’ Dan kunnen ze me krachteloos vinden, maar ik ben in elk geval geen zakkenvuller meer.

‘Eén fout gemaakt’

Daar kwam Johan gisteren nog op terug bij SBS 6. Hij vindt dat hij daar inderdaad een fout mee heeft gemaakt. “Ik heb eigenlijk in die hele rel één fout gemaakt“, vertelde hij aan de kijkers.

Hij doelt dus op zijn gekoketteer met goede doelen. “John de Mol had net gezegd dat hij onder geen beding zou accepteren dat ik eruit zou stappen en ik kon geen kant op. Ik zei toen tegen mijn vrouw: ‘Of ik er zin in heb of niet, ik moet er gewoon gaan zitten, want ik kan geen kant op.’ Zij zat toen de krant te lezen waarin dan van die ingezonden brieven in staan waarin ik als zakkenvuller neergezet werd. Zij zei toen: ‘Dan geef je dat geld toch weg.’”

Ik ben toen zo dom geweest om dat tegen het AD gezegd. Dat is een fout geweest, want je moet daar nooit mee koketteren. Als je dat weggeeft, moet je dat weggeven en je bek houden en schijt aan iedereen hebben. Dat is de enige fout die ik gemaakt heb.”

Lees ook: Dure grap: Johan Derksen levert 300.000 euro salaris in (31 juli)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen