Johan Derksen baalt dat hij nu zelf koketteer-BN’er is

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 8:30

Johan Derksen baalt ervan dat hij nu zo’n koketteer-BN’er is geworden, waar hij zich altijd tegen heeft gekeerd. Dat gaf hij gisteren aan in de Champions League-voorbeschouwing op SBS 6. Nu John de Mol met zijn VI-contract heeft lopen zwaaien, gaat Johan weer braaf met hangende pootjes aan tafel zitten bij Veronica Inside. Om zijn gezichtsverlies te beperken heeft hij aangekondigd de helft van zijn jaarsalaris (300 van de 600 duizend euro) aan goede doelen te schenken.

Een verslaggever van RTV Rijnmond wees Johan van de week al op deze hypocrisie. “Ik vond het wel een beetje gek. Dat je altijd Ali B belachelijk hebt gemaakt en nu doe je het zelf ook. Die bekritiseer je dat hij het gelijk in de media hebt verteld als hij iets aan goede doelen doet.

Johan daarop: “Ja, maar ik werd op een gegeven moment zo geweldig neergezet als zakkenvuller. Ik móest er gaan zitten, ik had geen keuze en daarom heb ik gezegd: ‘Dan geven we de helft weg.’ Dan kunnen ze me krachteloos vinden, maar ik ben in elk geval geen zakkenvuller meer.

‘Eén fout gemaakt’

Daar kwam Johan gisteren nog op terug bij SBS 6. Hij vindt dat hij daar inderdaad een fout mee heeft gemaakt. “Ik heb eigenlijk in die hele rel één fout gemaakt“, vertelde hij aan de kijkers.

Hij doelt dus op zijn gekoketteer met goede doelen. “John de Mol had net gezegd dat hij onder geen beding zou accepteren dat ik eruit zou stappen en ik kon geen kant op. Ik zei toen tegen mijn vrouw: ‘Of ik er zin in heb of niet, ik moet er gewoon gaan zitten, want ik kan geen kant op.’ Zij zat toen de krant te lezen waarin dan van die ingezonden brieven in staan waarin ik als zakkenvuller neergezet werd. Zij zei toen: ‘Dan geef je dat geld toch weg.’”

Ik ben toen zo dom geweest om dat tegen het AD gezegd. Dat is een fout geweest, want je moet daar nooit mee koketteren. Als je dat weggeeft, moet je dat weggeven en je bek houden en schijt aan iedereen hebben. Dat is de enige fout die ik gemaakt heb.”

Lees ook: Dure grap: Johan Derksen levert 300.000 euro salaris in (31 juli)

Foto: SBS
38 Reacties op “Johan Derksen baalt dat hij nu zelf koketteer-BN’er is”


 1. Jos

  Totaal ongeloofwaardig figuur.

 2. Fox Mulder

  Klaar met iedereen en alles wat met VI te maken heeft. Alle geloofwaardigheid is weg. Bah!

 3. Sem

  Triest dat het zo moet eindigen met dit slechte imago.

  Want Derksen heeft goed werk geleverd voor de maatschappij door een tegengewicht te zijn voor alle Woke-waanzin die dit land treft.

 4. Saskia

  Duur foutje van Derksen.

  Je had het beter tegen Telegraf Robje Goossens kunnen zeggen. De chocolade letters waren dan nog groter en had je dus nog waar voor je geld gehad.

  De hamsterwang krant hamstert liever en smeert het uit over de komkommerweken.

  Beide kranten waren vernederend geweest maar ieder op hun eigen manier.

 5. Johan

  Johan heeft fout op fout gemaakt in deze hele kwestie. Na de racisme uitzending had hij zijn woede en frustratie niet naar buiten moeten gooien, maar binnenskamers uitvechten. Dan was het nooit zo hoog opgelopen en was hij ook niet ongeloofwaardig geweest. Nu is hij de helft van zijn salaris kwijt, en nog steeds ongeloofwaardig. Dit is niet de schuld van Wilfred, maar van Johan zelf.

 6. Karel

  Derksen is en was nooit geloofwaardig met z’n aangedikte verhalen waar hij in de meeste gevallen zelf nooit bij was. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

 7. Dirk Halsema

  Kost hem 3 ton die hij aan goede doelen schenkt.
  Dat zouden er meer moeten doen.
  Johan Derksen altijd +1

 8. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Johan heeft gelijk en Genee is een NSB-er!

 9. droevige types , onbetrouwbare geldgraaier zonder ruggegraat, Bah Derksen voor altijd door het ijs gezakt.

  Wat een stompzinnig verhaal als onderbouwing. Deze man is echt niet meer serieus te nemen.

  Grover geldgraaien als de mannen van vi presteren is nog niet vertoond. En John blijkt maar weer een een dictator te zijn waar zelfs , zoals hij altijd het tegendeel betoogde, Derksen de man van het “vrije” woord en de lachende trekpoppen Gijp en Geneerme niet tegen op kunnen. De slechte smaak die deze heren ten toon spreiden zal nooit meer verdwijnen.

  Droevig zooitje bij Pulpa, alle medewerkers zijn onbetrouwbaar, hebben geen rechte rug en zijn extreme geldgraaiers zonder enig principe.

 10. Bertus V.

  Johan Derksen is een ordinaire poenschepper!!!

 11. Ray

  Redenering klopt niet. Het weggeven van het halve salaris heeft juist als doel om het imago op te krikken. Dat lukt uiteraard niet als je het niemand vertelt.
  Sowieso een domme actie. Het is een hoop geld om zomaar even weg te geven, en de ongeloofwaardigheid wordt er niet minder door.
  Ook slachtoffer hier is dochter Marieke Derksen. Die ziet het spaarpotje van pa, en dus de erfenis, minder hard groeien.

 12. Jas verstoppen

  Johan is een held

 13. Huismaker

  Derksen, die lijstduwer wil worden van Otten-Krol.
  Otten die alles kapot wil maken. Forum, Femke van Koten, 50+
  Kijk eens naar de uitzending van Geenstijl over het bedrog van Henk Krol.
  alles, omdat Otten met geld kan zwaaien (zie zijn diefstal uit de kas van FVD).
  Derksen wil zich bij die club aansluiten.
  Derksen, Derksen toch. Blijf nou eens één keer bij je echte standpunt. Niet alles is met geld te kopen.

 14. Curryworst

  Johan Derksen heeft gisteravond een curryworst gegeten, want de etensresten hangen in zijn snor!

 15. Gondorf

  Tegen wie speelt Ajax in de kwartfinales van de Champions League?

 16. Nama Mouskouri

  Wel knap om 4 alinea’s te typen, terwijl hij er nog geen 2 zinnen aan gewijd heeft

 17. Bep

  De kijkcijfers zullen het vertellen wat wij van Johan vinden.

 18. HansR

  Wat een huichelaar die Derksen. Hij heeft altijd afgegeven op mensen die pronken met hun giften aan goede doelen. Nu zegt hij dat hij 1 fout heeft gemaakt door zelf te koketteren over zijn gulle giften gedrag. Als Derksen dit echt niet zo willen, met zijn barmhartig gedrag te koop te lopen, had hij er nu helemaal niet over moeten beginnen. Hij denkt zo gezichtsverlies en geloofwaardigheid terug te winnen, maar door deze ijdele geilheid op Johan Derksen himzelf bereikt hij het tegendeel. Zielenpoot die zich om het geld door een rijke Mol de les laat lezen, Derksen had helemaal niet hoeven door te gaan met VI, dat had hem dan wel wat meer gekost, dan een belasting vriendelijke eenmalige gift.

 19. Kees de Koning

  Ook van deze opmerking kan je spijt hebben. Ben een beetje moe deze man teveel aandacht. Ben blij dat hij zover op de afstandsbediening zit.

 20. Minder of Mirjam

  Saskia is weer lekker aan het RTL 4 haten, zelfs als het niet over RTL4 gaat.

  Wanneer ga je weer met je benen wijd op dommesnollen.nl zitten ?

 21. Max

  Zo en nu weer over naar de orde van de dag…boeiend nieuws allemaal! En een dikke pluim voor John de Mol! Goed gedaan jochie,

 22. IngridHenk

  Is Derksen geen zakkenvuller? Had hij niet meer geld gevraagd aan John de Mol bij zijn overstap van RTL4 naar SBS? Als het dan niet om het geld zou gaan, waarom zou hij dan zo een wurgcontract met John de Mol tekenen?
  En nu achteraf zeggen dat het een fout was om te koketteren is wel een beetje te makkelijk voor iemand die in staat is om van alles te zeggen (ook al is het discriminerend, beledigend, leugenachtig) om enkel de afgesproken kijkcijfers te halen. Wat een misselijk oud ventje. Bah!

 23. Geronimo

  In ieder geval wel zelfkritisch. Kun je van Schimmelpancake en Adwasi niet zeggen.

 24. Karin

  ik snap Johan wel, als hij zou stoppen kost hem dat niet alleen 6 ton, waar die nog wel mee kan leven, maar John zou hem voor het gerecht trekken voor gederfde kosten vanwege reclame en sponsoren etc. Dat zou Johan over die 2 jaar zo een paar miljoen kunnen gaan kosten en dan gaat hij failliet. Dus Johan is niet zwak of een zakkenvuller maar realist en diegene die betaald bepaald. Johan kan trouwens nog wel 2 jaar een grote bek opzetten dus zijn geloofwaardigheid is niet perse in het geding.

 25. age

  Het coronavirus maakt meer kapot dan we denken…
  Vooral bij de kwetsbare oudjes zoals Derksen..
  Waarom worden zulke mensen niet tegen zichzelf beschermd?

 26. Guttegut

  Ach gut arme Johan. Gelukkig houdt hij nog 3 ton over voor 3 uur dom lullen in de week.

 27. Toon van der Venne

  Johan dit geld kun je best missen,er zijn heel veel mensen die het met veel minder moeten doen ,gaat maar door met schijnheilig doen je bent voor mij een ongelooflijk …jij ben toch een man van woord is woord NEE DUS

 28. Rob

  Ik kijk Champions League, maar niet meer naar de voor- en nabeschouwingen. Zowel van der Gijp als Derksen hebben bewezen hypocriet te zijn. Als zij echt niet meer met Genee Voetbal Inside hadden willen maken, dan hadden ze gewoon contractbreuk kunnen plegen. Ze hebben namelijk geld zat. Het is, ben ik bang, één grote publiciteitsstunt geweest. Misselijkmakend.

 29. Teuntje

  Geeft Gijp niet de helft weg …nee de geldwolf houdt het liever zelf de NSB er

 30. Ome Cor

  Als je zogenaamd principes hebt, sta je op tegen Sjon en zeg je doeiiiii, ik stop ermee, contract of geen contract. Eens met Rob, CL kijken (maar dan alleen als er publiek bij zit) en that’s it.
  Alles wat de heren vd Gijp en Derksen in de toekomst met stelligheid beweren, moeten we voortaan met een heel grote zak zout nemen.
  Wie controleert overigens dat Derksen die poen overmaakt of boekt Sjon 3 ton naar de rekening van Johan en 3 ton naar het goede doel?

 31. Logicus

  Dus Derksen tonnen schenkt aan goede doelen is hij is fout geweest omdat hij dat gemeld heeft.
  De grootste fout die Derksen heeft gemaakt is dat hij geen excuses heeft gemaakt aan alle slimme, lieve anti-racistisch Zwarte Pieten die hij suggestief vergeleek met een domme, agressieve, racistische, raaskallende Akwasi.

 32. Klaaswaal

  Mijn zakken zouden met 3 ton ook aardig gevuld zijn

 33. Corry Jankbal

  Die enorme schenking komt toch een beetje over als een soort van schuldbekentenis vind ik.
  En het zal de chronische klagers echt niet stoppen, dus die verwachting lijkt mij wat naïef.

 34. Gondorf

  Vanavond Bayern München vs Chelsea op tv voor de Champions League, aftrap 21.00uur.

 35. anoniem

  Nu ik die foto zie, besef ik dat ik zelf echt hoognodig naar de kapper moet!
  Ben sinds februari nog niet geweest.. :-)

 36. Klaas Flink

  Johan Derksen? Voorgekookt kijkersbedrog. Afkoopsom om zijn naam te redden. Voor 3 ton is Genee geen NSB-er meer en is de zogenaamde onafhankelijkheid van Derksen gewoon te koop. Misselijke mannen die geen keus hadden want ze hebben alleen elkaar en niemand anders. Walgelijke vertoning.

 37. CB

  @Klaas Flink, nee dus. Soms moet je je eigen principes overboord zetten. Een claim van ome John op het moment dat je contractbreuk pleegt is niet mals! En ome John heeft op zijn beurt groot gelijk dat-ie Derksen CS aan hun contract houdt. Hoe zou jij het vinden als een van jouw werknemers (als jij tv-baas was) contractbreuk pleegt, zogenaamd omdat hij geestelijk onafhankelijk is?

 38. Bjorn

  Doet ie een keer iets goeds is het weer niet goed? Pff, zeikmensen hier!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.