Jamai Loman wordt de Lucille Werner van RTL 4

Jamai Loman gaat voor RTL 4 een programma maken over dappere mensen met een beperking, zoals Lucille Werner dat jarenlang heeft gedaan voor de publieke omroep. Hij is vanaf medio oktober te zien met Over Winnaars. Dat heeft de zender laten weten. Er is niet zomaar een plekje ingeruimd voor dit maatschappelijk betrokken programma van Jamai, maar een hele prominente, namelijk op zondagavond om 21.30 uur, als er enorm veel mensen voor de buis zitten.

In Over Winnaars gaan mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte het onmogelijke, mogelijk maken. Samen met Jamai gaan de deelnemers de uitdaging aan om plannen, passies of ambities die ze door hun beperking hebben weggestopt of niet meer mogelijk leken, tóch waarmaken.

In de eerste aflevering gaat Jamai langs bij de 36-jarige Sarah uit Emmen. Genietend van een bruisend bestaan als student neemt het leven voor Sarah op haar 22ste een brute afslag. “Haperende benen en vage klachten leiden tot de diagnose MS. De eerste jaren nog in milde vorm, maar de laatste jaren is ze veroordeeld tot leven in een rolstoel.”

En dat is zeker voor de extraverte Sarah een crime. “Ze wil shinen en als stoere vrouw op een podium het publiek versteld doen staan. Kansloos? Jamai daagt haar uit om met hem af te reizen naar Las Vegas waar zij mag optreden in een show van Hans Klok.”

De eerste aflevering van Over Winnaars is op zondag 18 oktober om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen