Albert en Guido vliegen elkaar in haren: ‘Nou ja zeg!’

Albert Verlinde en Guido den Aantrekker kregen gisteren flink mot met elkaar tijdens de uitzending van Shownieuws. Ze joegen elkaar op de kast tijdens een item over de dikke zangeres Shirma Rouse. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Shownieuws had Jim Bakkum in de studio zitten, die fel van leer trok na de haatcolumn van Herman Brusselmans over zijn goede vriendin Shirma. Guido hekelt Herman, maar vindt ook niet dat we obesitas moeten verheerlijken.

Guido wijst erop dat er een beweging gaande is waarbij dikke vrouwen worden aangespoord om trots te zijn op hun vetkwabben, bijvoorbeeld door Miljuschka Witzenhausen en haar toetjesimperium. Eerder waarschuwde ook Leco van Zadelhoff al voor die vetrolpropaganda.

De Story-baas zei gisteren onomwonden in Shownieuws: “Ik wil nog wel even één ding zeggen. Ik vind het zeer zwak als je mensen op hun uiterlijk aanpakt in een column. Aan de andere kant vind ik wel dat het hele fatshaming ook wel een beetje de spuigaten uitloopt. We moeten natuurlijk niet gaan doen of heel dik zijn heel normaal is.”

Albert stond helemaal perplex. “Nou ja zeg, wat voor discussie gaan we nu voeren! Iedereen mag toch zijn wie hij wil zijn?“, riep hij verbaasd uit.

Guido getergd: “Dat zeg ik niet! Als mensen heel erg dik zijn, dan moeten ze tegenwoordig poseren in hun bikini’s en moeten we het allemaal maar heel normaal vinden.”

Albert boos: “Nou ja, zeg, Guido!

Marije Knevel, de dochter van, daarop: “Dat is ook terecht normaal! De maat is maat 42 in Nederland.”

Guido: “Ik heb het nu over obesitas, hè!

Daarop deed Dyantha Brooks een Hélène Hendriksje: de ruzie werd afgekapt. “Ik ga jullie heel even onderbreken, want dit is een totaal andere discussie.

Nee, je kunt dit niet voorbij laten gaan. Ik vind het nogal wat“, probeerde Albert nog.

Dyantha hield voet bij stuk: “We gaan er zeker niet aan voorbij, maar we komen straks nog even op uiterlijkheden, want we gaan het hebben over wat heel veel andere BN’ers doen om wél te doen aan die maat 38 die Guido dan misschien goedkeurt.”

Guido woest: “Nee, dat zeg ik niet, dat zeg ik niet!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen