Merel Westrik vindt het jammer dat carrière aan gort ligt

Merel Westrik is keihard in de val van Talpa getrapt: binnengehaald worden alsof je de volgende televisiekoningin bent, je glansrijke loopbaan laten vallen voor het zoveelste Talpa-probeerseltje en nu Ladies Night keihard geflopt is, ligt haar carrière op de ic en zijn de Molletjes nergens te bekennen. Er zit helemaal niets meer in de pijplijn, bekende ze vorige week met het schaamrood op de kaken. Heel gek is dat niet, want bij Net5 zijn ze het ‘powered by LINDA.’-sausje al aan het afschalen.

Ladies Night is twee seizoenen lang geprobeerd, maar werd zo erbarmelijk slecht bekeken dat een vervolg er niet meer in zit. Ze geven er wel een leuke draai aan bij Talpa, want nu is het ineens allemaal de schuld van corona.

Net5-baas Linda de Mol in Shownieuws: “Met alle bezuinigingen die ook bij Talpa doorgevoerd moeten worden om zo veel mogelijk banen te behouden, kunnen we niet zo heel veel nieuwe dingen lanceren bij Net5 als we gehoopt hadden. We hebben een aantal nieuwe programma’s op stapel staan, maar een stuk minder dan we eigenlijk wilden. Ladies Night komt niet terug, nee.”

Merel zelf is behoorlijk teleurgesteld. Zij heeft aan Rob Goossens van De Telegraaf laten weten: “Het is jammer dat het niet doorgaat, maar ook heel reëel. Het was een duur en groot programma en in tijden van corona kan dat niet.”

Rob: “Ze vindt het ook jammer dat ze niet een groter groeiende groep mensen heeft weten te trekken. Dat is natuurlijk heel belangrijk bij commerciële tv, maar de mooie en betekenisvolle gesprekken koestert ze en daar is ze ook trots op. Ze snapt dat dit niet verder kon.”

Hopelijk mag Merel volgend jaar weer op z’n Twan Huys met hangende pootjes terug naar haar vorige werkgever, want bij Net5 gaat het hem niet meer worden. “Het lijkt er toch een beetje op dat ze het Linda de Mol-sausje aan het afschalen zijn.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen