Eva Jinek host Amerikaanse verkiezingsavond voor RTL

Eva Jinek gaat in november voor RTL 4 de Amerikaanse verkiezingsavond presenteren, ondanks dat ze niet bepaald onpartijdig in de wedstrijd staat. Dat blijkt uit haar interview met De Telegraaf. Het is geen geheim dat Eva Jinek behoorlijk anti-Donald Trump is. Ze onthulde in 2018 een enorme fan van Hillary Clinton te zijn; een foto van haar en Bill Clinton zeult ze al jaren met zich mee van huis naar huis. Ze zal hopen dat de Democraten nu alsnog aan de macht komen.

Eigenlijk zou Eva naar Amerika zijn afgereisd om de verkiezingen te verslaan. “Ik had me er zo op verheugd om met eigen ogen verslag te doen van wat er gebeurt in het land waar ik geboren ben. Wel zal ik de verkiezingsavond presenteren.”

Wie denkt ze dat de verkiezingen gaat winnen: Donald Trump of Joe Biden? “Het is voor mij ongewis wie de volgende president wordt. Aan voorspellingen waag ik me niet meer nadat ik de vorige keer fout zat.”

Het is in Amerika nog altijd een rotzooitje, vindt Eva. “Uiteraard gaat het me aan het hart dat het er slecht gaat wat corona betreft“, zegt ze, ook wijzend op de vele mensen zonder ziektekostenverzekering.

Ik ben heel blij dat ik hier woon. Nu besef ik dat weer helemaal. Veel beter dan in Nederland kun je het op aarde niet treffen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen