Patty vandaag uit Ibiza: ‘Quarantaine lijkt me niets’

Patty Brard is ineens niet meer zo’n fan van strengere coronamaatregelen nu ze er zelf de dupe van is. Het lijkt haar niets om vandaag na terugkomst uit Ibiza twee weken in quarantaine te gaan. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in Shownieuws. Mensen die uit Ibiza komen worden sinds afgelopen nacht dringend verzocht om twee weken in thuisquarantaine te gaan en helaas heeft Patty pas vandaag haar vlucht. De overheid wil Patty dus twee weken opgehokt in haar villa aan de Amstel.

Patty pleitte vorige maand nog voor strengere coronaregels in Nederland. Ze vindt dat ons land het meer zoals Spanje moet doen en mondkapjes verplicht moet stellen. Nu de overheid met strengere regels komt voor reizigers uit Ibiza, vindt Patty de regeltjes ineens onzinnig.

De Shownieuws-diva is er flink van geschrokken. “Een half uur geleden ging de telefoon helemaal los. Allemaal appjes van iedereen die zich natuurlijk zorgen maken omdat ik op Ibiza zit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet zo druk maak om Antoine en mij, omdat we eigenlijk bijna niemand hebben gezien. We zitten eigenlijk voornamelijk thuis, maar je weet het nooit en de regels zijn de regels en ik hou me er liever wel aan.

Daarna lijkt ze toch voor te sorteren op het verbreken van de regels: “Twee weken in quarantaine in Nederland lijkt me niets, dus ik wil graag aan het werk en graag weer naar Shownieuws toe.”

‘Ik ga een test doen!’

Patty voegt er op Instagram aan toe dat ze de regels wat arbitrair vindt. Ze zei gisterenavond: “Iedereen is in paniek omdat als je vandaag voor 00:00 nog binnenkomt in Nederland, je niet in quarantaine hoeft en daarna, na 00:00, nou, dan moet je toch wel twee weken in quarantaine. Dat is een regel en dat begrijp ik heel goed, maar mijn vlucht staat morgen en kon niet verplaatst worden naar vanmiddag, want die was al weg.”

En: “Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat als je vannacht voor twaalven binnen bent je niet in quarantaine hoeft terwijl je vier weken het eiland rond bent geweest en ik na een week op de berg in Ibiza, een dag te laat zou zijn, omdat iemand een deadline heeft gesteld!

De tv-diva laat weten dat ze deze ochtend op Ibiza een coronatest gaat doen en bij terugkeer ook. Volgens de overheid is dat echter geen vervanging van twee weken thuisquarantaine, omdat een coronatest slechts een momentopname is. “De test laat niet zien of u de ziekte nog gaat ontwikkelen. Het is belangrijk dat u tot die tijd thuisblijft.

Ze moet dus gewoon thuisblijven. “Ook als u zich op uw reisbestemming heeft laten testen en de uitslag was negatief. Of als u zich direct in Nederland heeft laten testen en de uitslag was negatief.

Anouk net op tijd

Shownieuws-collega Anouk Smulders kwam vrijdagavond terug uit Ibiza en is dus net op tijd. “Ik ben vrijdagavond teruggekomen en ik ben best wel in shock. We zijn twee weken op Ibiza geweest. Het was best wel rustig en er zijn strikte maatregelen. Het komt wel als donderslag bij heldere hemel.”

Ze is het er niet mee eens dat ‘code oranje’ in de nacht van zaterdag op zondag is ingegaan. Ze had het liever gehad in de nacht van zondag op maandag, als Patty weer terug is. “Ik vind dit kort dag een paar uur van tevoren.”

Houdt Patty zich aan de regels of niet?

De grote vraag is nu dus: houdt Patty zich aan de regels of niet? Als ze ergens in de komende twee weken opduikt in Shownieuws, heeft ze dus lak aan de regels.

Lees ook: Code oranje Ibiza: Patty Brard voorlopig niet op tv (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen