Code oranje Ibiza: Patty Brard voorlopig niet op tv

De favoriete vakantiebestemming van BN’ers, Ibiza, wordt vanaf middernacht een code-oranje-gebied. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen, zoals een vakantie, worden afgeraden en dat mensen die terugkeren van het eiland zeer dringend wordt verzocht om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Eén van die BN’ers die momenteel op Ibiza is, is Patty Brard. Het veranderde reisadvies voor Ibiza betekent dat zij voorlopig niet te zien is in het programma Shownieuws op SBS 6.

Aangezien Patty heeft gepleit voor strengere coronaregels in Nederland – ze wil verplicht mondkapjes zoals op Ibiza – zal ze het verzoek om na terugkeer in Nederland twee weken lang in quarantaine te gaan wel moeten honoreren.

Een coronatestje doen na terugkeer in Nederland, zoals Dave Roelvink dat deed toen hij terugkwam uit Turkije, is niet voldoende. “Het dringend advies is dat u bij aankomst in Nederland alsnog 14 dagen in quarantaine gaat. Ook als u zich op uw reisbestemming heeft laten testen en de uitslag was negatief. Of als u zich direct in Nederland heeft laten testen en de uitslag was negatief“, meldt de Rijksoverheid.

Waarom is dat? “Als u besmet raakt met het coronavirus duurt het tussen de 2 en de 14 dagen voordat u klachten krijgt. Een test is een momentopname. De test laat niet zien of u de ziekte nog gaat ontwikkelen. Het is belangrijk dat u tot die tijd thuisblijft. En dat u zich bij (milde) klachten opnieuw laat testen.”

Voorlopig geen Patty Brard op tv dus. Haar Shownieuws-collega Anouk Smulders is nét terug uit Ibiza. “Net op tijd terug. Vanavond Shownieuws. Werk aan de winkel!“, zegt ze.

Gelukkig – voor de liefhebbers – zijn Nikkie Plessen en Wendy van Dijk ook net terug uit Ibiza.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen