Patty Brard wil verplicht mondkapjes in Nederland

Geplaatst op di 14 jul 2020 om 9:00

Patty Brard wil dat mensen in ons land verplicht worden om overal een mondkapje te dragen, dus niet alleen in het openbaar vervoer. Dat heeft ze maandagavond gezegd in Shownieuws. Onze zuiderburen in België moeten sinds afgelopen weekend ook een mondkapje dragen in winkels, winkelcentra, musea en bioscopen. Bij ons hoeft dat niet, maar als het aan Patty ligt verandert dat snel. Zij wil dat alle landen in de Europese Unie dezelfde strenge mondkapjesplicht invoeren.

Patty ergert zich eraan dat toeristen zich nu vrijuit bewegen in Amsterdam. “Ik zie ontzettend veel buitenlanders in Amsterdam en ik begrijp niet waarom we niet één regel stellen voor heel Europa, namelijk overal mondkapjes op. Klaar, dan is het duidelijk.”

Zelf pendelt Patty op en neer tussen Ibiza en Nederland. In Spanje zijn de regels strenger. “Daar geldt code geel. Dat betekent dat je met mondkapjes over straat moet. Eerst was het alleen nog in de winkels met mondkapjes op.”

Ook in het vliegtuig gaat het mondkapje op. “Mondkapjes in het vliegtuig was gisterenavond nogal een dingetje, want Nederlandse mensen zijn wat dat betreft toch wel een paar boeven af en toe hoor. Die komen dan binnen en doen net alsof ze wat zitten te eten en dan mag het mondkapje even af. Ik vond het heel gênant dat het cabinepersoneel moest vragen of ze de mondkapjes op wilden doen, ook voor hun veiligheid.”

De zomer op Ibiza is volledig anders, zegt ze. “De clubs zijn dicht en het verhaal gaat zelfs dat ze tot 2023 dicht blijven. We eten alleen op terrassen en op het strand en in tuinen ofzo.”

Patty vindt het wel fijn dat al die clubs nu stilliggen. “Ik vind het heerlijk. Ik vind het eigenlijk een beetje het Ibiza van vroeger. Niet zo dat hele heftige.”

Foto: SBS
72 Reacties op “Patty Brard wil verplicht mondkapjes in Nederland”


 1. Wolter

  Mondkapjes is schijnveiligheid. 1,5 meter en handen wassen is veel effectiever

 2. Saxion

  Wolter, jij gelooft nog steeds wat ze ons maandenlang hebben voorgelogen?

  Denk autonoom! Kijk naar de cijfers van landen waar wel massaal gedisciplineerd en op de correcte wijze kapjes werden gedragen zoals in Japan, Taiwan en Zuid Korea.

 3. Pietje

  Het is wel raar dat ons land zo makkelijk doet, terwijl alle landen om ons heen veel strenger zijn. Is het puur vanwege de economie dat Rutte alles versoepelt?

 4. Wolter

  Saxion
  di 14 jul 2020 om 9:06

  Aantal besmettingen stijgt in heel Europa.

  Nederland doet het nog steeds goed. Vanmiddag nieuwe cijfers.

 5. Boerenverstand

  Wat een onzin van Patty. De coronacijfers in Nederland wijzen niet op een noodzaak voor aanvullende maatregelen. In het najaar met kouder en vochtiger weer kan dat anders worden.

 6. Suckerpunch

  Patty Brard moet dr bek houden, zij bepaalt niet hoe het reilen en zeilen in Nederland er aan toe gaat; daar heeft ze ten eerste helemaal niet de geestelijke vermogens toe en ten tweede is/was het een entertainster en die moeten zich 0,0% bezig houden met politiek. Anders krijg je Akwasi achtige toestanden; en ik merk dat niemand dat wilt.

  Dit is meer iets voor machtwellusteling Hugo de Jonge, die vindt dat prachtig, mensen iets opleggen. Hij is inmers minister en dus “uitgekozen door god”, althans volgens zijn domme kut geloof.

 7. Plop!

  Aldus de ALWETENDE Brard!

 8. Harry

  Het is simpel:

  Mevrouw Brard wil niet steeds na

  hoeven denken als ze zich in België,

  Nederland of op Ibiza bevindt. Dus

  wil ze ook hier overal mondkapjes zien.

 9. Endrá Hezas

  Had maar mondkapjes op tijdens de LUV periode!

 10. De denker

  @Saxion

  Als je autonoom wilt denken mag je niets uitsluiten.

 11. Klaas Flink

  Patty mag zeggen wat zij vindt. Niet dat er iemand luistert want zo interessant is het allemaal niet, maar het mag wel. Ook nu is de oplossing simpeler dan je zou vermoeden. Erger jij je aan de toeristen in Nederland. Blijf gewoon in Ibiza, daar doe je heel veel mensen een groot plezier mee

 12. Bart M.

  Patty kan ook gewoon naar België vertrekken.

 13. X

  Patty houd je smoel achterlijke trol!

 14. De neuker

  Ik zou haar meteen doen.
  Hard, lang en intensief.

 15. Tycho Graagnat

  Alweer een viroloog …
  Het zou al 30 jaar geleden al verstandig zijn geweest om in het individuele geval van Brard een heel groot mondkapje te hebben gedragen.
  Zodat ons al die vuilspuiterij uit haar mondje bespaard was gebleven.

 16. Vaidya

  Ja, besmettingen stijgen enorm, maar gaan bijna geen mensen meer aan dood.
  Rara?
  Alleen oudere mensen en mensen met onderliggend lijden, zoals diabetes, hart en vaatziekten, kanker en obesitas zijn extra kwetsbaar. Tenminste dat zeggen de cijfers. In de winter van 2018/19 stierven er volgens de website van het RIVM, meer dan 9000 mensen in nederland aan de griep.
  Ik volg al maanden verschillende officiële bronnen wereldwijd. Niet van zogenaamde gekkies, maar van topwetenschappers in de wereld.
  Zeggen allemaal hetzelfde: het is als een stevige griep.
  Maar goed een ieder moet maar geloven wat hij of zij wil. Of ook eens op internet je eigen onderzoek doen.

 17. Annoniemus

  Makkelijk lullen voor Brard als je zelf acht maanden per jaar op Ibiza zit en er dan geen last van hebt !

 18. Dirk2

  Een oude taart waarbij faceliften niet meer werkt, ik begrijp Patty wel.

 19. Dennis

  Dus ook in Shownieuws!

 20. gtstfites

  @Saxion
  @Wolter heeft gewoon gelijk. Zie anderen landen waar ze mondkapjes gebruiken daar stijgt het juist weer de Coronacijfers.

 21. Matthijs Zelf.

  Patty heeft gelijk.

 22. Henk

  Dat is toch wel bizar, een mondkapjesplicht eisen en zelf op vakantie gaan. Ik zou Spanje en Italië mijden als vakantieland. Volgens mij kan het geen kwaad als je bij familie op bezoek gaat in een van onze buurlanden. Maar waarom zou je naar Spanje gaan?

 23. By the way

  Patty kan gewoon besluiten zelf overal een mondkapje te dragen. Val ons er verder niet mee lastig, a.u.b.

 24. Ben Zine

  Als Patty een ijzeren permanente mondmasker zou dragen waren we van een boel onzin af. Is ook telkens leuk op Schiphol.

 25. Carol Stel

  Geef Patty Brard maar een kontmapje. Voordat ze weer op de tafel gaat zitten bouten.

 26. Noah Kraan

  Ik wil dat zij in een gesticht word gegooid!

 27. Alfons

  Vertelde ze dat verhaal eigenlijk ook met een mondkapje op?? 🤔🤔

 28. Wyatt

  Beetje onzin dat je in OV verplicht bent maar in de supermarkt waar iedereen doorelkaar loopt hoeft het niet.

 29. roevka

  Wat is haar volgende stap? Verplicht naar haar ‘shows’ moeten kijken? Als Patty een mondkapje op wil kan ze gewoon een mondkapje opzetten.

 30. Het Alziend Oog

  Best wel bijzonder, dat je in een droog klimaat zoals op Ibiza, een veenlijk kan vinden.

 31. Chelsey

  Ze hebben minaal 3 jaar de tijd om de boel om te gooien naar een nieuwe Wereld, als alles volgens plan verloopt natuurlijk? Nederland zal in die overgangsperiode van de oude naar de Nieuwe Technologische Wereld natuurlijk ook voor een korte of lange periode moeten overgaan op het verplicht dragen van mondkapjes. Of de Nederlandse regering dit nu wil of niet. Anders zal het aantal doden bij een tweede of eventueel derde coronagolf het proces van acceptatie daarvan bespoedigen. Immers Minister-president van Nederland Mark Rutte heeft ons al gewaarschuwd en zal ons zoals hij zondag al aangaf in NPO Op1 niet gaan smeken om ons aan de Mondiale corona regels te gaan houden. Het Masterplan rond de Nieuwe Wereld zal rond 2030 grotendeels afgerond zijn en kunnen gaan functioneren, mits de overgangs situatie waarin de wereld zich nu bevindt niet tot anarchie of een grote wereld oorlog zal leiden, wat natuurlijk niet te hopen is. Anders zal dit tot nog veel meer doden gaan leiden. Het voordeel daarvan is dat het voor de overlevenden eenvoudiger is omdat meteen te kunnen gaan opbouwen aan die Nieuwe Wereldorde waarbij de Heilige stad Jeruzalem als dé Regeer Stad zal gaan dienen voor één Wereldregering a lá King Solomon!

 32. Ron

  Wat is dat voor een volslagen idioot. Het is schijnveiligheid, is bovendien erg ongezond om met zo’n muilkorf op te lopen je circuleert je eigen adem, krijgt geen gezonde buitenlucht. Dus neen mevrouw Brard u bent een angsthaas. Punt.

 33. Jose

  Laat ze lekker in spanje blijven die patty…zelf kan ik niet met een mondkapje door het leven …dus vermijd ook het o v nu.en dan word je erg beperkt hoor..zeker als je geen ander vervoer middelheb…dus laat dat a u b niet gebeuren hier….word er nu al depri van😏😏😏😏

 34. Sandra Reijers

  Ook een linkse rakker. Het is een politiek virus. Men kan genezen door het malariamiddel met zink en vitammes. Mensen zijn er binnen 2 dagen vanaf. Maar dat mag niet. De politiek wil mensen verplicht vacineren met nano chip en gif. De politiek houdt het bewust in stand. Mensen kunnen binnen 2 dagen genezen maar dat mag niet. Allemaal in de zak van Bill Gates, alle regels volkomen onzin en slaat nergens op. Willen we onze vrijheid terug, dan moeten we die terug nemen door MASSAAL NORMAAL te doen. Anders zijn we defenitief onze vrijheid kwijt en er worden nog meer mensen vermoord. De bal ligt bij ons.

 35. Denk Na

  Dat hele zomervakantie item bij Shownieuws sloeg nergens op, en deze opmerking van Brard deed de deur helemaal dicht, weet totaal niet waar ze het over heeft.
  Overigens is de noodwet nog steeds, ondanks de ‘aanpassingen’ (?!) een gedrocht waar de honden geen brood van lusten. Lees dit eens goed door. Als je dan nog niet wakker bent wordt je dat gegarandeerd. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd en geschreven!

 36. Mandy

  Patty heeft hartstikke gelijk!! Regels hebben geen zin als ze niet overal gehandhaafd worden!
  En iedereen die daar geen gebruik van wil maken, zou een verklaring moeten tekenen dat ze afzien van iedere medische zorg als zij besmet worden met het corona virus. Als tevens bewijs zou zijn gevonden van besmetting van deze persoon naar een ander zouden de kosten op deze persoon verhaald moeten kunnen worden!!

 37. robb

  1.5 meter houd niemand zich meer aan ,dus ik verwacht dat het hier ook wel verplicht word als het virus weer toeslaat .

 38. Denk Na

  @Vaidya: je moet het niet over ‘besmettingen’ hebben maar over positief geteste personen en je moet dat in de juiste context en perspectief zetten dan krijg je een heel ander en realistischer beeld van wat er gaande is. Bovendien zijn die PCS testen niet te vertrouwen waardoor je heel veel ‘false positives’ krijgt. Het zijn dus geen besmettingen dat is de fout waar de MSM voortdurend de fout mee in gaat om zo fear mongering hoog wil houden.

 39. Ludolf

  Wanneer kapt deze draak een keer met commentaar geven

 40. Marco

  Sorry maar ik geloof er niet in. Zijn zoveel virussen en wordt allemaal covid-19 genoemd om ons in te dammen. Waarom geloof iedereen altijd het ergste en voor het tegenovergestelde wordt je uitgelachen of veel tegenspraak. Zie artikel over het in maart 2019 ontdekte corona virus in het rioolwater van Barcelona. Daar wordt geen aandacht aan besteed, want als dit waar is is het in mijn ogen helemaal niet zo besmettelijk. Als we zo doorgaan gaan we er allemaal aan door deze regels. Da’s het gevaarlijker virus.

 41. Huismaker

  He ? Leeft zij nog ?

 42. G.ossip

  Het Orakel heeft gesproken.

 43. JasperV

  Als je zo graag een mondkapje wilt dragen ga dan in Belgie wonen.

 44. Meindert Kramp

  De overheid heeft de corona regels met opzet zo bespottelijk en tegenstrijdig mogelijk gemaakt, zodat je wel onvoorstelbaar dom moet zijn, om die regels nog langer serieus te willen nemen. Dat levert tegelijkertijd het excuus voor de handelwijze van de overheid. Domme mensen mag je als vee, als goyim behandelen, nee moet je als vee behandelen. De advocaat van de duivel voert de meegaandheid en de domheid van mensen aan tegen God en God staat dan met Zijn Bek vol Tanden. Dat is zo ongeveer de strekking van de handelswijze van de vrijmetselaars, die zogenaamd niet in godheden geloven. Rutte zit bij de Ur Loge Pan-Europa. Dat soort lui zegt uiteindelijk. Jullie hebben het geweten. We gaven jullie steeds een hint, maar ja, als je het niet wilt zien, dan is het je eigen schuld en die god van jullie kan niet anders dan ons vrijpleiten.
  Als je macht over domme mensen hebt, dan wil je ook graag gelijk een kat met een muis speelt, met die mensen spelen, om aan je mede vrijmetselaars te laten zien, dat je nog verder kunt gaan dan zij en om je samen eens rot te kunnen lachen om die grijze muizen.
  Die grijze muis met de fleurige schoenen is uiterst geschikt voor dat spel. Die partij van hem bestaat ook uit mensen die allemaal hun hoogst eigenste verlosser zijn geworden. Ze nemen al de zonden van de wereld op zich, want Jezus was een kluns en laden die vermeende zonden vervolgens op de ruggen van de aanhang van Geert en Thierry. Dat zijn dan ineens de zondige fascisten, racisten en nazi’s geworden. Dat is die God van hun in hun ogen nu waard. Geen greintje nieuwsgierigheid leeft er nog bij de dode zielen van het CDA en al die andere ezels. Ze lezen en horen niet wat erkende wetenschappers uit de vakgebieden met betrekking tot het virus voor belangwekkende informatie hebben, zodat mensen kunnen gaan inzien, dat ze ondanks de ernst van de ziekte voor bepaalde mensen, dat hele duivels idiote spel van tafel kunnen vegen. Maar laffe honden houden zich liever dood dan hun nek uit te steken.
  Ik was eens met een vriend op een verjaarspartijtje. We vonden de aanwezigen dom volk en besloten al vrij snel, weer op te stappen. Ik wil wat hapjes meenemen, zei m’n vriend brutaal tegen de gastheren en zei dat met een knipoog naar mij. Ik wil een beetje van die nootjes in een zakje en een ander zakje met wat zoutjes en nog een zakje met dat daar. Hij werd op zijn wenken bediend.
  Met die minachting en spotzucht behandelen Rutte en zijn laven ons nu ook.
  Als mensen geen enkele trots en kritische zin hebben, laten zij zich zo behandelen.
  Rutte en zijn mede satanisten gaan alles van ons afpakken en wij staan het gedachtenloos af, omdat we hersenloos zijn. Zo’n Patty Brard is ook zo’n wezenloos geval uit de speeltuin van al die bravoure types die steeds maar roepen “Je leeft maar eens en daarom moet je het er NU van nemen. Maar als de overheid even een vette bek opzet, dan zijn ze ineens grijze muizen geworden, die zich gedwee schikken in een saai bestaan. En straks zijn ze dood en is er voor hun geen hemel. Dat valt effe tegen.

 45. Boerenverstand

  Het is effectiever om mensen die uit risicogebieden als Spanje komen verplicht in lockdown te stoppen, zoals mevrouw Brard.

 46. Ron B.

  Misschien is een kont😷 iets voor Patty 💩.

 47. Paul Lamote

  Komt vanzelf nu het aantal besmettingen na de versoepelingen van 1 juni weer beginnen te stijgen.

 48. Gordon

  Doe mij ook maar een kontmapje of twee. Ik ga vanavond nog naar de gaybar en ik heb echt geen zin in al die vieze palen die ongevraagd in m’n reet geduwd worden.

 49. Don

  Die is gek!!!

 50. Kattie

  Ze begint een beetje op Silvana simons .te lijken .denkt ook dat ze wat te vertellen heeft. Sinds zij en albert bij shownieuws zit kijk ik niet meer

 51. Hatsevlats

  Het enige wat ik moet patty brard is poepen en plassen je praat poep meid

 52. Jolie

  Kan Patty niet een full face masker gaan dragen en haar irritante strontbek een keer houden?

 53. man pan

  Gaat verkeerde kant op, van 100 naar 500 nieuwe besmettingen in een week.
  Vreest dat we binnenkort weer maatregelen gaan zien.

 54. Boerenverstand

  Besmettingenzijn niet erg. Is ook hoger door intensiver testen. Het gaat erom hoeveel mensen zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis of op de IC belanden. Die aantallen zijn nog steeds zeer laag.

 55. Diny

  Besmettingen zijn niet hoger door intensief testen, achterlijk Trumрtrоl!

 56. Daaristieweer

  Lekker makkelijk praten als je al jaren lang een “face-masker” draagt.

  Die Papua is het misschien gewend om gemuilkorfd te worden maar ik niet.

 57. Denk Na

  @Boerenverstand: en daar wordt beleid op gemaakt door alles weer in lokale/en in staten lockdowns te stoppen. In Amerika met name. Dit is gewoon politiek omdat er verkiezingen zijn dit jaar, niets meer, niets minder.
  Besmettingen en positieve testen wordt nog steeds misbruik van gemaakt. Het wordt verkeerd uitgelegd in de MSM. Besmettingen moet je dus lezen als (false) positive tests, niet alleen de berichtgeving uit Amerika maar wereldwijd omdat 1 zeer corrupte soort test wordt gebruikt wereldwijd (PCR).

 58. man pan

  @Denk Nu
  We zullen over twee weken zien hoeveel nieuwe mensen worden opgenomen en hoeveel op de IC belanden..

 59. Denk Na

  @man pan: hoe bedoel je of zit je nu te trollen of zo? Denk het laatste overigens….

 60. Guttegut

  Kan Patty geen vuilniszak over de lelijke rotkop trekken?

 61. José

  Party Brard.

  Dat is nou zo een kansloos produkt geworden.
  Ik zeg: af laten vloeien, nooit meer terug op de buis, en over tien jaar pas weer opgraven…

 62. Mike

  Rot toch op met die kut mondkapjes.

  Daar doe ik niet aan.

 63. Koning

  Mike, ben jij de broer van Richard Rose?

 64. anoniem

  Wat mij vooral verbijstert is dat er nu handen vol met geld worden verdiend met mondkapjes die nauwelijks bescherming bieden. En met claims op de verpakking die niet gecontroleerd worden. Kunnen wij dat in ons superieur landje niet beter regelen? Het ruikt naar oplichterij..

 65. Duncan Steijn

  Mondkapjes schijn veiligheid? Okay vertel dat maar aan de chirurg de volgende keer dat je onder het mes moet. Het dragen van zo masker verminderd de verspreiding van evt schadelijke bacteriën en virussen door de drager. Wat ten goede komt voor de betreffende patiënt. Dit is al meer dan 100jr bekend want het masker is uitgevonden ten tijde van de 1e wereld oorlog. En het kapje alleen over de mond dragen en niet over de neus is als vrijen met condom met gaatjes Erin geprikt. Ja we willen wel een kindje maar liever geen soa. Diversen meta studies tonen tevens aan dat als de drager van een masker niest of hoest de aërosolen veel minder ver verspreid worden dan bijv het hoesten of niezen in je elleboog. Verder is 1,5m uiteraard beter dan dicht opelkaar staan. Echter vele studies, o.a. één van het MIT (technische universiteit), tonen aan dat aërosolen in afgesloten ruimtes, bijv kantoren winkels huiskamers etc, met slechte ventilatie, tot bijna 8m ver kunnen komen. En dan het handen wassen. Ik zie mensen voordat ze een rinkel in gaan hun handen en het wagentje of mandje schoonmaken. Echter bij verlaten winkel maken ze niet hun handen schoon. Uh de boodchappen die u uit de schappen heeft gepakt zijn door mensen daarin geplaatst. En zouden dus besmet kunnen zijn. Niet je gezicht aanraken tijdens en handen sterilisatie na het winkelen heeft heeft zeker nut. Wellicht komt dit inzicht door een combinatie van diversen jaren NBC training (nucléaire biologische chemische (oorlogvoering)) als beroepsmilitair, mijn kennis opgedaan in mijn opleiding tot laborant en de HACCP opleiding vanuit de professionnelle keuken die ik recentelijk heb gevolgd. Anderhalf meter afstand van iemand die drager is van het virus zonder mondkapje(s) is gevaarlijker dan naar iemand staan met mondkapjes. Jullie hebben allemaal internet ga zelf eens op zoek naar deze (meta) studies en informatie. RIVM en Rutte liegen ons al voor sinds de uitbraak in China.

 66. Denk Na

  @Duncan Steijn: u bent een idioot…nou dan weet u dat.

 67. anoniem

  @Denk Na Ben het op zich wel met hem eens… Alleen die mondkapjes die je overal kunt kopen beschermen jezelf nauwelijks.. En ik heb het vermoeden dat het RIVM wel betrouwbaar is, maar misschien kortgehouden wordt?

 68. anoniem

  Ik bedoel, dat het RIVM misschien soms niet betrouwbare info geeft, maar wel door iedereen in de gaten wordt gehouden. Dat lijkt me iets betrouwbaar dan zelfbenoemde influencers die nu opeens deskundig denken te zijn.. :-)

 69. Denk Na

  Nee, nee nee. Mondkapjes/muilkorven kun je het beter noemen scheppen een schijnveiligheid. Deze zijn enkel nodig en ruimtes waar je dicht op elkaar staat en er geen goede ventilatie is, uiterst middel. Bovendien is het rete ongezond in de buitenlucht om deze te dragen zeker met warm weer, geen ventilatie, je ademt voortdurend je eigen lucht in. Dit heeft geen zin om het buiten te dragen, zeker niet in de zomer en binnen eigenlijk ook niet. Dus het is echt overbodig. De ‘besmettingen’ gaan echt niet omlaag doordat iedereen maar een muilkorf op zet. Dat is je reinste kolder en de cijfers bewijzen dat. En het maakt niet uit welk type kapje je je op zet het is gewoon bewezen schijnveiligheid zoals gezegd. Klaar.

 70. anoniem

  De beste mondkapjes die je nu gemakkelijk kan krijgen beschermen jezelf maximaal zo’n 40% en zorgen er gedeeltelijk voor dat je anderen niet besmet. Heb ik begrepen. ..Maar ik heb al in de trein meegemaakt dat vooral oudere heren in pak het kapje half opzetten en voor hun neus en mond schuiven zodra de conducteur langskomt.. :-)

 71. Fikkie

  Als we eens beginnen met een metalen mondkapje voor Mevr. Brard. Dan gaan wij met z’n allen uitmaken of hij groter moet, dus strak over de neus en in een later stadium over haar ogen. Dan trekken we het iets later door over haar oren. Dan hebben we eindelijk rust van deze tante.

 72. Lodewijck van Texel

  Sedert wanneer gaan de mensen Patty Brard serieus nemen??
  Dat mens heeft alleen maar volkomen chaos en ellende achter zich gelaten en door de jaren heen heeft ze iedereen inclusief haar dochter vervreemd van zich. Na al die smerige perikelen is het toch wel zeker totaal onbelangrijk wat deze onheilsgodin te melden heeft??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.