Patty Brard wil verplicht mondkapjes in Nederland

Patty Brard wil dat mensen in ons land verplicht worden om overal een mondkapje te dragen, dus niet alleen in het openbaar vervoer. Dat heeft ze maandagavond gezegd in Shownieuws. Onze zuiderburen in België moeten sinds afgelopen weekend ook een mondkapje dragen in winkels, winkelcentra, musea en bioscopen. Bij ons hoeft dat niet, maar als het aan Patty ligt verandert dat snel. Zij wil dat alle landen in de Europese Unie dezelfde strenge mondkapjesplicht invoeren.

Patty ergert zich eraan dat toeristen zich nu vrijuit bewegen in Amsterdam. “Ik zie ontzettend veel buitenlanders in Amsterdam en ik begrijp niet waarom we niet één regel stellen voor heel Europa, namelijk overal mondkapjes op. Klaar, dan is het duidelijk.”

Zelf pendelt Patty op en neer tussen Ibiza en Nederland. In Spanje zijn de regels strenger. “Daar geldt code geel. Dat betekent dat je met mondkapjes over straat moet. Eerst was het alleen nog in de winkels met mondkapjes op.”

Ook in het vliegtuig gaat het mondkapje op. “Mondkapjes in het vliegtuig was gisterenavond nogal een dingetje, want Nederlandse mensen zijn wat dat betreft toch wel een paar boeven af en toe hoor. Die komen dan binnen en doen net alsof ze wat zitten te eten en dan mag het mondkapje even af. Ik vond het heel gênant dat het cabinepersoneel moest vragen of ze de mondkapjes op wilden doen, ook voor hun veiligheid.”

De zomer op Ibiza is volledig anders, zegt ze. “De clubs zijn dicht en het verhaal gaat zelfs dat ze tot 2023 dicht blijven. We eten alleen op terrassen en op het strand en in tuinen ofzo.”

Patty vindt het wel fijn dat al die clubs nu stilliggen. “Ik vind het heerlijk. Ik vind het eigenlijk een beetje het Ibiza van vroeger. Niet zo dat hele heftige.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen