‘SBS 6 minacht kijker met Flirty Dancing-herhaling’

Geplaatst op za 15 aug 2020 om 15:00

Het is minachting van de kijker dat SBS 6 in de afgelopen zomermaanden het tv-gedrocht Flirty Dancing van Wendy van Dijk heeft herhaald. Dat vindt Fons van Westerloo, oud-topman van zowel RTL als SBS, schrijft hij in De Telegraaf. Flirty Dancing behoort tot één van de grootste mislukkingen van het afgelopen tv-seizoen: het was inhoudelijk niet om aan te gluren en het zorgde voor enorme massa’s wegzappers. Snel het tv-archief in en nooit meer oprakelen, zou je denken.

Daar dachten ze bij SBS 6 anders over. Wekenlang huppelde Wendy afgelopen zomer wéér rond met haar zwakke dansprogramma. Het werd genadeloos afgestraft door de kijker.

Wendy zorgde vorige week met Flirty Dancing voor de grootste zomeruitglijder van SBS 6 tot nu toe. Er schakelden op prime time slechts 94.000 kijkers (2,8 procent) af op de herhaling. Een ongekend lage score.

Het is een misser dat SBS 6 dit prime time in de herhaling heeft gegooid, vindt Fons. “Als het dan zo nodig moet worden herhaald, [dan zou je verwachten dat het] ergens in de spelonken van de nacht of in de schaduw van de dag zou worden weggezet.

Niets is minder waar: Flirty Dancing was op prime time te zien ‘met een desastreus gevolg’. “Dat je hiermee een getalenteerde dame als Wendy van Dijk afbrandt is erg, maar veel erger is dat op deze manier de kijker wordt geminacht.”

Foto: SBS
40 Reacties op “‘SBS 6 minacht kijker met Flirty Dancing-herhaling’”


 1. Kuis

  Die programma naam alleen al…

 2. Xavier

  Ik schakel altijd af op Wendy.

 3. Johm

  Ja een ezel stoot zich niet 3x aan dezelfde steen. Zouden ze het in het najaar weer proberen?

  Talpa luister eens naar je (paar) kijkers en misschien wordt het nog wat. maar ben er bang voor

 4. Ramon

  SBS en RTL minachten de kijker vrijwel onafgebroken door een hoop rotzooi te produceren en de ether in te slingeren.

  Uitmelken, herhalen en spin-offen is het devies bij de commercielen en misschien nog wel erger is het feit dat men maar niet leert van eerdere fouten.

  Ik kan er eigenlijk maar 1 reden voor bedenken; blijkbaar levert het gewoon geld op aan de ´achterkant´ en wat men er van vind interesseert niemand daar een mallemoer.

 5. Wie in z'n eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid bij een ander niet!

  Is John de Mol nu echt zo dom?

 6. JobF

  Nee RTL 4 herhaalt top programma’s

 7. Donald Dumb

  SBS6 en John de Mol die de kijker minacht.
  Je verwacht het niet…

 8. MolTalk

  Goed punt.

 9. Bart

  Programma was geen succes met circa 500K kijkers. Maar om het nu een van de flops van het afgelopen seizoen te noemen gaat veel te ver. Programma was visueel mooi, inhoudelijk wat saai. Maar er werd geprobeerd een ander soort programma neer te zetten. Dat mag best gewaardeerd worden.

 10. .WEST*

  John bemoeit zich toch amper meer met die zenders. Die is druk met zn nieuwe productiemaatschappij. Voor een derde keer is tv zenders runnen mislukt.

 11. Petronella

  De zwakste schakel bij RTL is Bridslet.

  Jut & Jul vinden de halfjaarcijfers prachtig.

 12. Peter de Koning

  De grootste minachting zijn de promo’s alsof het allemaal nieuwe formats zijn.

 13. Donald Dumb

  Peter de Koning

  De grootste minachting van SBS en John de Mol zijn die zangshowtjes van hem.
  Telkens wordt je wijsgemaakt dat ze de nieuwe muzieksensatie hebben gevonden, de ster van de eeuw…maar er komt nooit wat van terecht.
  Floppen stuk voor stuk.
  Oke, je kan je een keer vergissen, maar dit is niet meer zich vergissen.
  Dat is gewoon structureel de mensen bedonderen met mooie beloftes en valse voorspellingen…

 14. Teuntje

  Waradeloos program met Verwendy

 15. Donald Dumb

  Er is blijkbaar een deel van de bevolking die graag minacht wordt, heb ik het idee…

 16. SBS 6 hater

  Wendy,John,Meneer Galjaard en die verlopen diskjockey ( z,n maatje) en al die andere vervuilers van de Nederlandse TV voor jullie de noodoproep,ga wat nuttigs doen met jullie leven want dat is zooooooo leeg en val ons niet langer lastig met al die bakken met ellende op de buis.

 17. J. Bloemheuvel

  Wat eens een leuke frisse meid leek in
  omroepland is verworden tot een door
  en door over het paard getild dametje.
  ZO JAMMER.
  Alleen een leuk koppie is niet genoeg
  wanneer dat koppie leger lijkt dan je
  verwachten mag.

 18. Martinus

  Wie dit leest is hartstikke gay

 19. Trui

  Oh jammer ik had het gemist! Het was sjoeleboele op onze camping.

 20. Kabouterpost

  Zelfs de commercials zijn een herhaling.
  Echt zo’n wtf momentje als je even rustig gaat zitten voor de reclameblokjes. Dat magere wijf bakt er zelfs in de herhaling niks van, je zou toch zeggen dat er sprake zou moeten zijn van een leercurve (omhoog). Maar ja, ..

 21. Arian

  Sinds de commerciële tv zijn intrede deed in ons land, naar Amerikaanse voorbeeld, zakte het niveau als een kaartenhuis in mekaar.

 22. Chelsey

  Oh jee, daar hebben we de “Hennie Huisman” onder de ex-omroepbazen weer met zijn eeuwige meninkjes over de programmering van SBS6! Met één groot verschil namelijk dat ik het van Hennie heel goed kan begrijpen, omdat hij vooralsnog geen kans gekregen heeft om bijvoorbeeld een speciale kerst Surprise Show op 6 te mogen maken en hij denk ik dat best wel nog met succes zou kunnen gaan doen. Echter denkt van Westerloo nog steeds “The Fons” te zijn en dat alleen hij de wijsheid in pacht heeft om zijn “zorg kindje” 6 te kunnen gaan redden van een nare dood?! Maakt u zich alstublieft vooral geen zorgen beste Heer van Westerloo, uw zorg kindje dat u met kapitaal van Scandinavian Broadcast Company heeft gebaard en tijdelijk onder uw hoede is grootgebracht is in hele goede handen bij de Heer de Mol! Alleen moet u nu wel zo langzamerhand eens goed gaan beseffen dat dat kindje van u inmiddels een volwassen en veelbelovende jonge man aan het worden is! Het is al lang niet meer dat vechtersbaasje die u van hem heeft weten te maken gedurende zijn puberale periode. Die tijden zijn voorgoed voorbij en keren zoals u zult begrijpen nooit meer terug. U had anders dan gewoon geen nieuwe relatie moeten zijn aangegaan waarvoor u uw “eigen kindje” 6 in de steek heeft achtergelaten en hem niet heeft kunnen zien opgroeien. Sterker nog u heeft zich zelfs als een hevig verliefde jonge vader als een bezetene volledig gestort op het supporten van uw succesvolle volwassen pleegzoon 4 ten koste van “uw kindje” 6! En dat natuurlijk allemaal weer met het volledige kapitaal van uw nieuwe relatie, zonder er zelf ook maar één cent aan eigen vermogen in te steken. Kortom hoog tijd dat u zich eens gaat bezig houden met uw eigen zonden te overdenken, achter de geraniums en het liefst onder het genot van een heerlijk glas whisky?! Anders misschien, indien u zichzelf daartoe nog potent genoeg voor acht, uit te gaan kijken naar nieuw vlammende relatie om nog wat geld los te kunnen peuteren voor een nieuw avontuurtje op uw oude dag?! In deze tijden zal het zelfs voor een stokoude “The Fons” zoals u nog meent te zijn niet echt gaan meevallen. En kijk in het geval van het overdenken van uw zonden vooral niet te diep in het glas, aangezien u dat een hoop overmoedige praatjes zou kunnen gaan schelen met bijbehorend gezichtsverlies, om maar niet te spreken over de vochtige draaierige glazige oogjes die de laatste tijd bij u wel héél erg priemend vanachter uw jampot glazen bril waarneembaar zijn!

 23. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Wij hoogbegaafde kijken altijd SBS6 , maar kunnen niet altijd kijken .Dus zijn we wel blij met de herhalingen. RTL verafschuwen we , iss voor het domme volk

 24. .WEST*

  Bij SBS worden de creatievelingen ook geminacht.

 25. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Overigens wel raar dat diegene die SBS zo verschrikkelijk vinden ,wel precies weten wat zo erg is aan die zender ! Moet je wel veel SBS6 kijken om dat vast te stellen!

 26. M

  Als jullie toch dol zijn op herhalingen, kijk eens een herhaling van M. Daar knappen jullie van op!.

 27. Bjorn

  Snap niet dat sbs niet de komende twee weken van half negen tot half elf op maandag een compilatie brengt van Chateau Meiland als voorafje voor het nieuwe seizoen. Scoort zo 800.000 kijkers en zal rtl 4 op maandag niet zo groot maken.

 28. Laura Selhorst

  M uitgezonden vanuit de Schilderswijk. De arme kindertjes vervelen zich daar.

 29. Bart

  Fons heeft helemaal gelijk. Het is sowieso al minachtig van de kijker dat Wendy nog steeds op de buis te zien is.

 30. Albert Verhinderd

  een getalenteerde dame als Wendy van Dijk…

 31. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Vanavond krijgen wij een notaris een advocaat een 2e kamerlid op bezoek , en gaan heerlijk Champion league kijken
  op 6 natuurlijk,Ze nemen ook hun vrouwen mee, die allemaal mode zaken bezitten in Laren Bussum in Amsterdamse PC Hooftstraat
  Op mijn landgoed heb ik een groot scherm laten plaatsen want men denkt toch niet dat we binnen zitten? De butler zal ons voorzien van een hapje een drankje !
  SBS6….Gezellig he

 32. Pakalu Papito

  Mensonterend. Het schuim der aarde.

 33. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Moet ik nog even kwijt
  Wat een enige site is dit, wist niet dat er zoveel ontevreden mensen waren die zo veel klagen over een televisiezender !
  Interessante ontwikkeling , wat gaande is onder het gewone volk !

 34. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Zal eens kijken of daar medicijnen voor zijn, lijkt wel op een virus , die de mensen hebben.

 35. RTL en Talpa minachten de kijker

  Spons van Westerloo en zijn vriendjes van de teloorgaande Telegraaf moeten wel het volledige nieuws brengen.

 36. Zomaar

  Snap werkelijk niet waarom ze recentelijk uitgezonden programma’s nu al herhalen.
  Neem iets wat al langer geleden is uitgezonden, en ook wat meer kijkers trok.

 37. tim

  SBS heeft genoeg flops om te herhalen

 38. Bart

  @Zomaar Recente programma’s herhalen is goedkoper.

 39. Ikke

  Het is niks anders dan herhalingen, op elke zender, de hele zomer al. Geen wonder dat iedereen naar de slimste mens kijkt, is het enige programma dat nieuwe spelers heeft. Morgen begint het nieuwe seizoen, benieuwd wat er voor onzin langs gaat komen.

 40. Elly

  Jaja.. en in polonaise lopen alle flops naar NPO om daar de boel te verknallen met die flutspelletjes .. blijf er van af en laat ze wegblijven op de publieke zenders !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.