‘SBS 6 minacht kijker met Flirty Dancing-herhaling’

Het is minachting van de kijker dat SBS 6 in de afgelopen zomermaanden het tv-gedrocht Flirty Dancing van Wendy van Dijk heeft herhaald. Dat vindt Fons van Westerloo, oud-topman van zowel RTL als SBS, schrijft hij in De Telegraaf. Flirty Dancing behoort tot één van de grootste mislukkingen van het afgelopen tv-seizoen: het was inhoudelijk niet om aan te gluren en het zorgde voor enorme massa’s wegzappers. Snel het tv-archief in en nooit meer oprakelen, zou je denken.

Daar dachten ze bij SBS 6 anders over. Wekenlang huppelde Wendy afgelopen zomer wéér rond met haar zwakke dansprogramma. Het werd genadeloos afgestraft door de kijker.

Wendy zorgde vorige week met Flirty Dancing voor de grootste zomeruitglijder van SBS 6 tot nu toe. Er schakelden op prime time slechts 94.000 kijkers (2,8 procent) af op de herhaling. Een ongekend lage score.

Het is een misser dat SBS 6 dit prime time in de herhaling heeft gegooid, vindt Fons. “Als het dan zo nodig moet worden herhaald, [dan zou je verwachten dat het] ergens in de spelonken van de nacht of in de schaduw van de dag zou worden weggezet.

Niets is minder waar: Flirty Dancing was op prime time te zien ‘met een desastreus gevolg’. “Dat je hiermee een getalenteerde dame als Wendy van Dijk afbrandt is erg, maar veel erger is dat op deze manier de kijker wordt geminacht.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen