Eva Jinek krijgt dagelijkse quiz als nieuwe lead-in

Eva Jinek, de nieuwe koningin van RTL 4, krijgt een heel andere lead-in als ze in augustus terugkeert met haar late talkshow. Ze zal elke werkdag worden ingeleid door een VIP-variant van de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van. Dat heeft de tv-zender laten weten. Eva Jinek moet op 17 augustus weer aan de bak voor de commerciële tv-zender en ze krijgt een nieuw tijdstip: 22.00 uur. Het is een forse kostenbesparing voor RTL 4, aangezien het aantal prime-time-titels zo bijna halveert.

Voor tv-producenten is het een drama, omdat er voortaan aanzienlijk minder titels nodig zijn op prime time. Alleen de invulling van het 20.30 uur-slot zal nog dagelijks variëren.

RTL 4 kiest voor een relatief goedkope invulling van het 21.30 uur-slot. Het station komt, ook vanaf 17 augustus, met Ik Weet Er Alles Van VIPS. “Hierin strijden zes bekende Nederlanders vier dagen tegen elkaar in een quiz vol kennis.

Twee weken lang zal de Ruben Nicolai-quiz daardoor twee keer per avond te zien zijn, aangezien de vroege editie om acht uur pas op 31 augustus wordt ingeruild voor de seizoenspremière van Goede Tijden Slechte Tijden.

Ook op vrijdag om 22.00 uur

Al met al kan de kijker komend seizoen dus al om 22.00 uur rekenen op Jinek. Ook op vrijdag, als RTL 4 zijn twee uur durende amusementsshows brengt.

De zender heeft er namelijk voor gekozen om – ook uit kostenoverwegingen – de vrijdageditie van GTST te schrappen, waardoor het amusement al om 20.00 uur kan beginnen.

Eerder vervroegde ook NPO 1 zijn late talkshow al met een half uur, waardoor het 22.30 uur-slot kwam te vervallen. Ook dat leverde een fikse kostenbesparing op.

Als tv-land in hetzelfde tempo doorgaat met het vervroegen van de late avond, dan begint de nachtprogrammering volgend jaar al om 20.30 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen