Eva Jinek krijgt dagelijkse quiz als nieuwe lead-in

Geplaatst op do 02 jul 2020 om 9:45

Eva Jinek, de nieuwe koningin van RTL 4, krijgt een heel andere lead-in als ze in augustus terugkeert met haar late talkshow. Ze zal elke werkdag worden ingeleid door een VIP-variant van de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van. Dat heeft de tv-zender laten weten. Eva Jinek moet op 17 augustus weer aan de bak voor de commerciële tv-zender en ze krijgt een nieuw tijdstip: 22.00 uur. Het is een forse kostenbesparing voor RTL 4, aangezien het aantal prime-time-titels zo bijna halveert.

Voor tv-producenten is het een drama, omdat er voortaan aanzienlijk minder titels nodig zijn op prime time. Alleen de invulling van het 20.30 uur-slot zal nog dagelijks variëren.

RTL 4 kiest voor een relatief goedkope invulling van het 21.30 uur-slot. Het station komt, ook vanaf 17 augustus, met Ik Weet Er Alles Van VIPS. “Hierin strijden zes bekende Nederlanders vier dagen tegen elkaar in een quiz vol kennis.

Twee weken lang zal de Ruben Nicolai-quiz daardoor twee keer per avond te zien zijn, aangezien de vroege editie om acht uur pas op 31 augustus wordt ingeruild voor de seizoenspremière van Goede Tijden Slechte Tijden.

Ook op vrijdag om 22.00 uur

Al met al kan de kijker komend seizoen dus al om 22.00 uur rekenen op Jinek. Ook op vrijdag, als RTL 4 zijn twee uur durende amusementsshows brengt.

De zender heeft er namelijk voor gekozen om – ook uit kostenoverwegingen – de vrijdageditie van GTST te schrappen, waardoor het amusement al om 20.00 uur kan beginnen.

Eerder vervroegde ook NPO 1 zijn late talkshow al met een half uur, waardoor het 22.30 uur-slot kwam te vervallen. Ook dat leverde een fikse kostenbesparing op.

Als tv-land in hetzelfde tempo doorgaat met het vervroegen van de late avond, dan begint de nachtprogrammering volgend jaar al om 20.30 uur.

Foto: RTL
40 Reacties op “Eva Jinek krijgt dagelijkse quiz als nieuwe lead-in”


 1. Flip de Beer

  Leuk!

 2. StefanV

  Op zich leuk, maar het gevaar van overkill ligt op de loer. Zo heb je een goed bekeken quiz, zo heb je een programma dat mensen beu zijn.

 3. Dennis

  Wat een humor weer van de schrijver van het artikel. De nachtprogrammering start volgend jaar al om 20:30… Hahahahaha. Om te kotsen zo flauw.

 4. Chiel

  Als het een succes is super slim van RTL4. Voor de kijker wel érg karig; 4 programma’s in plaats van de 8 vorig jaar.

 5. Oja

  Leuk hoor bn’ers In een quiz. Altijd al willen weten hoe slim ze zijn, not. Wanneer beseffen ze bij rtl wens dat de gewone burger veel leuker is dan bn’ers Die er puur staan voor een 2e carrière en geld.

 6. Huismaker

  LOL. “De koningin van RTL4”. Wie kijken naar die zender ? Wanhopige huisvrouwtjes en bejaarden. Gefeliciteerd.

 7. Nelson

  Na een maand is iedereen het zat.

 8. J

  Er zullen hierna vast ‘gewone’ programma’s op 21:30 komen hoor. Gewoon de programma’s die ook korter kunnen. 20:30 – 21:25 programma van 40 minuten, 21:25-22:00 programma van 28 minuten.

  Maandag:
  20:30 Voor Hetzelfde Geld / Kopen Zonder Kijken / Your Home Made Perfect / Uitstel Van Executie
  21:25 Bureau 040
  22:00 Jinek / Beau

  Dinsdag:
  20:30 Het Perfecte Plaatje / Verslaafd
  21:25 Joling En De Buitenlanders / De Erfgenaam
  22:00 Jinek / Beau

  Woensdag:
  20:30 Lieve Frogers / Obese / Love Is In The Air
  21:25 Over Winnaars /
  22:00 Jinek / Beau

  Donderdag:
  20:30 Chantal Komt Werken / Geubels en de Hollanders
  21:25 Iedereen Had Het Erover / Rooijakkers Over De Vloer
  22:00 Jinek / Beau

 9. Ron

  Alles wat prima wegkijkt bij RTL moet worden verpest met BN’ers. Goed gedaan Petertje!

 10. Jeroen

  Ik ga kijken,zeker en vast

 11. Nelson

  Wellicht gaan ze het 21:30 uur tijdslot gebruiken voor wisselende dailies, misschien later ook Big Brother op dit tijdstip. Het hoeft niet per se tot minder programma’s te leiden, gedurende het jaar hoeven ze nu minder vaak terug te grijpen naar herhalingen om 20:30 uur.

 12. anoniem

  eva jinek

  steun je nog steeds de coffeeshops

  eva heb je drug gebruikt

  vraagt peter r de vries

  ja

  zegt eva met een volle mond

  nederland mag dat

  drugs gebruikster in dienst nemen

  eva schaam je diep

 13. Robert

  Steeds meer RTL sterren verplaatsen langzaam van TV naar de bank thuis.

 14. Pieterke

  Dan hoop ik dat het nog heeeeeeeeeeeeeeeel lang duurt voor het augustus is want dan komt die vreselijke Eva ‘Trump basher’ Jinek weer op TV.

 15. Ikke

  Dom, dom, dom. Steeds meer kijkers keren zich af van televisie. Omdat het niet meer verrast en entertaint. Alles is herhaling. Steeds meer van hetzelfde. Dezelfde programma’s, dezelfde mensen, dezelfde inhoud. WAAROM??? De zender die juist nu in moeilijke corona tijd extra investeert in nieuwe content zal extra kijkers en extra adverteerders scoren. Zenderbazen wordt wakker!! Denk niet als een boekhouder, maar als ondernemer.

 16. Captain Caveman

  ‘Op veler verzoek van kijkers’ smoes werd er vroeger gebruikt om herhalingen te legitimeren. Tegenwoordig is het 24/7 een loop van herhalingen. En de kijker maar dol enthousiast blijven doen? Dat wordt redelijkerwijs verwacht en vertoond met 900.000 kijkers ofzo naar herry potter de zoveelste!

 17. Wijze van Zion

  Ook in haar haar heeft Eva een stuk meer volume nodig…..

 18. anoniem

  ruben pas op

  laat je niet stuk maken door eva. ruben je bent mooi en goed!

  ze rookt joint

  zegt ze zelf tegen p de vries

  wil je met zo iemand
  werken

  of zeg je ruben

  geld stinkt niet!!!!!!!!!!!!

 19. Ron

  Het nieuwe Big Brother dus definitief NIET naar RTL 4, dat moge duidelijk zijn. Gaat gewoon naar RTL 5 in de vooravond. Ze moeten die zender ook nog invullen want dat hangt als los zand aan elkaar en weet alleen te pieken met Expeditie Robinson en Temptation Island, maar deze programma’s gaan voorlopig ook niet door want die hadden as we speak gedraaid moeten worden, Expeditie Robinson dan.

 20. Het gaat financieel steeds slechter met RTL

  Volgende noodgrepen.

 21. Pegode

  Wat raar dat “de nieuwe koningin”
  Zij is gewoon een praattafel presentatrice niet mee en niet minder.

 22. J

  @Ron: Hoezo nu definitief geen Big Brother op 4? Ik Weet Er Alles Van VIPS gaat 2 weken lopen. Big Brother komt daarnaast pas in 2021 op de buis, misschien wel jan t/m april om 21:30?

 23. Captain Caveman

  Dat staat in haar contract, aanspreektitel in de wandelgangen voor de tokkies is Koningin Eva de 1e en laatste!

 24. Garry glamour

  Irritante bekende Nederlanders zal RTL bedoelen .Ik vermoed dat de vaste RTL kliek weer langs komt .Ali , Paul, Jeroen, Guus, Samantha, Nick ,Simon, Roel .Wat een minachting voor de kijkers. RTL wij zijn niet debiel. Jammer voor Eva , die het in mijn ogen best aardig doet .
  Tip voor RTL, nodig Chantal ( married at first sight ) Arie ,Silvanna en Sunny uit ,dan weet je zeker dat je geen kijkers over houd .

 25. Chelsey

  Madam Luxembourg dacht na haar overstap dé gedroomde rtL late night talkshow konining te kunnen gaan worden. Voor een grote zak geld deed zij immers afstand van haar evenzo gedroomde opvolging van Vakvrouw Sonja Barend. Voor zowel jinek als rtL-nederland bleek deze droom al vrij snel slechts een klets natte te zijn. In waarde bleek ze namelijk niet veel meer te zijn dan een flinke natte scheet. Deze dure “Diva” verkocht zichzelf aan een riool zender waarmee ze haar ziel en zaligheid voor jaren laat opsluiten in een omgeving waarin het wemelt van de ratten. Evaatje heeft zichzelf daarmee helaas verloochend. Ondanks alle kunstgrepen die de Luxemburgse commerciële televisiezender nu voor de zoveelste keer aan het uithalen is, zal het succes van haar tv-theekransje zeer matig blijven. De ongekroonde koningin weet stiekem zelf ook best wel dat wie omgaat met pek, er mee zal worden besmeurd.

 26. Rob

  Komen er 18 afleveringen van
  Weet ik veel ?. Kan nergens vinden hoeveel ?.

  Weekend programmering 4 ik zou het zo doen
  Vrijdag 20 uur 8x Voice senior
  Vrijgag 21 uur bankgiro miljonairs
  9 x Voice kids
  Vanaf januari THE Voice 17 weken .
  Zaterdag:
  Sep / okt
  HGT
  Ooh wat een jaar
  Nov / Dec
  THE mask singer
  Wie ben ik
  Jan/ feb
  All You need is love
  21:30 ranking the stars
  Maart / april
  Lego masters
  21:30 bankgiro miljonairs
  Mei/ juni
  All to … now
  Wie ben ik

  Zondag
  Sep / okt weet ik veel
  Nov / Dec 1 tegen 100
  21:30 ontvoerd
  Nov / Dec ?
  Januari expeditie R

 27. pieter

  @Huismaker10:01, ik dacht dat genoemde kijkersgroepen alleen naar NPO1 keken, maar jij weet het beter? :-)

 28. Ron

  @J: wie zegt dat Big Brother pas in 2021 op TV komt…? Ze zijn al vol in productie.

 29. Teuntje

  Ik kijk niet naar die alcoholist walgelijk wijf de Clintonaanbidder

 30. J

  @Ron: Vol in productie? De vacatures voor productie beginnen vanaf november voor 5/6 maanden: https://endemolshine.nl/productie-stagiair-big-brother/

 31. J

  @rob: Hier, 18 afleveringen, 9 opname dagen met 2 opnames per dag:
  https://aanmelden.tv/weetikveel-kandidaten-seizoen9

 32. Mark

  BN’ers bij IWEAV? Ik denk eerder CN’ers of DN’ers. Van die types uit het schnabbelcircuit en artiesten die nog nooit in de Top 40 hebben gestaan (Sterren.NL types) en reality sterren, zodat er nog wat te lachen valt. Gaat dus zoiets worden als Lekker Slim, met CN’ers die 0 goede antwoorden geven bij elke ronde.

 33. Rob

  J
  Het is veel 18 afl maar het laatste seizoen scoorde niet slecht met Beau ( expeditie dus niet eerder als evt vanaf januari ?) . Scoorde Hoger als Linda met haar nieuwe Quiz op de zaterdagavond.ik ben wel benieuwd vanaf wanneer Ooh wat een jaar op tv komt ?. Als dit tegenover IHVH komt gaat RTL het denk ik niet winnen. Een nieuwe tv oorlog ?

 34. Bart

  Helaas daar zijn ze weer! De bekende Nederlanders. Waarom toch weer? We moeten juist van bn’r programma’s af. Mensen zijn ze kots beu!

  Big Brother zal dan wel om 21.30u vanaf januari.
  Wel echt armoede om al om 22.00u met de talkshow te komen en de vrijdag GTST te schrappen.
  @Ron Voor het huidige RTL5 is Big Brother veel te duur. Ik vrees dat ze het ook zonder live show gaan doen en dus op de Utopia manier. Zou jammer zijn! Daarom gaat ook de Nederlandse versie van Kamp Waes niet door op deze zender (met Ewout Genemans) Te duur en nu dus bij AVROTROS met Jeroen van Koningsbrugge.

  @Dennis Humor wel ja maar het zou toch wat zijn als het zo was. RTL4 zit er niet ver meer vandaan. Ik hoop dat er door deze kosten besparing wel meer ruimte gaat ontstaan op andere tijdslots zoals in weekend op de late avond en misschien weer iiets op de zondagmiddag.

 35. Bart

  @Rob en J 18x Weet ik veel is wel echt creatieve armoede en te veel.

 36. Amateurs

  Ach ach ach, die laatste MC regel van dit stukje Proza weer!

  Als jij zo doorgaat met deze onzin teksten dan ben je snel vertrokken, zelfs bij deze insinuerende roddel site!

  Wat een stakker!

 37. Ga Zo Door

  Ik ben niet van de spelletjes, maar dit is wel een leuke quiz met prima presentatie.
  Prima oplossing van RTL4.

 38. Piet Pannelap

  Eva🍺Engnek… alsjeblieft wegblijven!!!! Ga jezelf aub kapot drinken of zo. R0t op.

 39. Harry

  Ja, ik weet ook dat

  Jinek net zolang snept en snauwt tot haar
  gesprekspartners zo verstandig zijn om de
  eer aan zichzelf te houden en de handdoek
  in de ring te gooien. Maar toch wil ik graag
  eerst even de mening van onze denktank
  Arie, Glennis en Anouk hierover horen…

 40. Rob

  Kostenbesparing RTL :

  – 4x per week gtst
  -Jinek om 22 uur en dus minder prime time programma’s.
  ( Een programma/ Quiz bv van 21:30 tot 22 Uur is goedkoper)
  – 18 x weet ik veel ( is Ook kostenbesparing ? 18 afleveringen is goedkoper als 2 programma’s 2x 9 afleveringen ?)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.