Kinderen in angst: ‘Pakt Wendy van Dijk ons huis af?’

Robbert Boekema is helemaal over de zeik. Zijn DISQ-zakenpartner Wendy van Dijk heeft beslag laten leggen op zijn huis en vreest nu dat hij en zijn kinderen op straat komen te staan. Dat zegt hij deze week in de Weekend. Wendy en Robbert hebben een tijd lang samengewerkt aan hun fitnessbedrijf DISQ, maar er ontstond een verschil van inzicht en nu is het faillissement aangevraagd. Achter de schermen gaat het er heftig aan toe: Robbert klap nu uit de school over Wendy’s beslaglegging.

Wendy heeft beslag gelegd op Robberts huis én op zijn rekeningen. “Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar dat klopt ja. Het is niet heel aardig, ik ben er niet blij mee natuurlijk. Je kunt je voorstellen dat het heel heftig is als je zoiets op je dak krijgt. Niet alleen voor mij, ook voor mijn gezin.

Zijn kinderen zijn doodsbang voor Wendy. “Mijn kinderen vragen mij: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’ Ze zijn heel bang dat we er uit moeten. Je kunt je voorstellen hoe dat voelt. Het is een héél heftige tijd.”

Robbert heeft het gevoel dat Wendy meedogenloos is. “Ik heb niet het idee dat zij verdrietig is. Ik vind het nogal wat ze beslag heeft gelegd. Mijn kinderen stel ik gerust met: ‘Ik zal er alles aan doen om dat te voorkomen’, maar met Wendy van Dijk weet je het nooit.”

Patstelling

Waarom heeft ze dan beslag laten leggen? “Daar laat ik me niet over uit, maar het faillissement is niet de enige rechtszaak die we hebben gehad in de afgelopen maand.

Er zijn in elk geval geen financiële problemen, meent hij. Toch is het faillissement aangevraagd. “Ja, dat kan dus blijkbaar. We zaten met DISQ niet in financieel zwaar weer. Wendy en ik zijn in een conflict verwikkeld.

Er is volgens Robbert een verschil van inzicht ontstaan. “Ik heb het concept verzonnen. Ík ben DISQ, het is míjn product. Wendy was het gezicht ervoor, zij zou zorgen voor de marketing, maar daar is het een en ander goed misgelopen. Ik denk dat Wendy daar andere ideeën over heeft.

Wendy schiet tekort qua marketing, vindt hij. Al een half jaar is Wendy niet te zien met haar DISQ. “Ik denk dat wij elkaar verloren zijn in hoe wij verder gaan in de toekomst. We hebben echt ieder de helft van de aandelen en zijn daardoor in een patstelling beland.

‘Al anderhalf jaar niet gezien’

Het conflict speelt al geruime tijd. “Ik heb haar anderhalf jaar geleden voor het laatst gezien en gesproken.”

Waarom belt hij haar niet even? “Dat heb ik geprobeerd, maar ik krijg geen contact. Ik heb geen idee waar Wendy is.”

Lees ook: Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet (vorige week)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen