Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet

Geplaatst op vr 03 jul 2020 om 8:10

Anderhalf jaar na de taaie geruchten dat de DISQ niet Robbert Boekema’s enige apparaat was waar Wendy van Dijk druk mee aan het trainen was, komt nu naar buiten dat de twee zakenpartners flink overhoop liggen met elkaar. Sterker nog: de twee zijn zó uit elkaar gedreven dat ze het faillissement van het fitnessbedrijf achter de DISQ hebben aangevraagd. De SBS 6-ster heeft het nieuws bevestigd aan haar collega bij Shownieuws: Albert Verlinde. Hij wist al over het backstage gerommel.

De DISQ was vooral eind 2018 en begin 2019 volop in het shownieuws dankzij Wendy en de door haar gemobiliseerde BN’ers. “Wendy was Robert Broekema tegengekomen, die de DISQ bedacht heeft. Hij stond er een beetje moeilijk voor en toen zei Wendy: ‘Zullen we dat samen als bedrijf gaan doen?’

Het is een 50/50-partnership geworden. “Ze is er heel enthousiast tegenaan gegaan met hele cursuslijnen en filmpjes en ook BN’ers die meededen. Iedereen was ermee bezig, dus je denkt: dat gaat hartstikke goed. Toen hoorde ik vorige week wat verhalen dat het rommelde en er wat aan de hand was. Ik heb toen Wendy gebeld en ze zei: ‘Nou, rommelen… We zijn het niet helemaal eens over hoe we nu verder gaan met dat hele Disq-bedrijf, Robert en ik.’”

Albert besloot het nieuws niet te brengen. “Toen zei ik: ‘Nou ja, het nieuws brengen dat het rommelt in een bedrijf kunnen we allemaal doen bij ieder bedrijf elke week. Er is altijd wel een verschil van inzicht tussen mensen.’ Tot ik hoorde dat het failliet zou zijn verklaard. Dat is woensdag gebeurd. Ik heb Wendy weer gebeld en gezegd: ‘Nu is het wél nieuws. Nu is er iets aan de hand.’ Ze zegt: ‘Ja, natuurlijk wil je dat niet heel groot roepen.’”

Verschil van inzicht

De twee konden het niet eens worden over de koers van het bedrijf. “Ze zei: ‘Nee, het is een verschil van inzicht tussen Robert en mij en hoe je verder gaat.’ Dat betekent waarschijnlijk dat je ieder 50 procent van de aandelen hebt. Iedereen die thuis ooit een bedrijf wil oprichten: doe dat niet met 50/50, want als je op een gegeven moment tegenover elkaar staat, dan krijg je een patstelling. Vervolgens gaat het bedrijf niets meer investeren in de toekomst en dan houdt het op.”

Albert denkt dat we geen medelijden te hoeven hebben met Wendy. “Het is niet het einde van de wereld, want Wendy heeft een goed contract bij SBS, dus daar hoef je geen medelijden mee te hebben.

Lees ook:
‘Wendy van Dijk rommelt met haar DISQ-fitnessmaatje’ (10 januari)
Ontkennende ‘minnaar’ Wendy: ‘Albert uit op kijkcijfers’ (21 januari)

Foto: Instagram
15 Reacties op “Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet”


 1. Rooie rinus

  Vreselijk nieuws, en was hier ook niet op voorbereid.

 2. Robert

  Er gaan in coronatijd heel veel bedrijven failliet.

  En verder.

 3. Harry

  Dus nu moet ik

  gaan kiezen voor kamp Robbert of
  kamp Wendy? Ik wacht even af wat
  Arie, Glennis en Anouk aanbevelen.

 4. Dominee Bonk

  Cocaïne is een betere business. Amen.

 5. Misutoria

  Wat een inleiding, moest wel lachen zeg

 6. Minder of Mirjam

  Gaat deze Robbert Boekema wel zijn spleet laten vullen, in tegenstelling tot Bart Ettekoven van Sjoonieuws?

 7. Van Halen

  Allebei een spleetje

 8. Wendy's dealertje

  Als het uit is, is het uit. Dan kan je de boel opblazen in de media, maar toch zal Robbert hem er niet meer lafjes tegenaan mogen laten glijden en wendy mag niet meer bij em soppen en zijn dikkemannepap van haar kin laten afdruipen.

 9. Daantje

  Sinds wanneer ga je met een meningsverschil failliet? Dan zijn er schuldeisers in het spel maar dat hoor je nergens. Het wordt nu mooier gemaakt dan dat het is. Failliet door mening verschil, nee dan stop je er gewoon mee en ko.t er geen curator aan te pas.

 10. Hoer

  Patricia Paay……. gaat zich herhalen

 11. Nou

  Nou Wendy’s Dealertje. Maak jij je maar druk of Wendy je nog kan betalen!

 12. AxelF

  Heel veel sterkte hoor
  Vind het. Verschrikkelijk voor haar

  Denk dat ik de komende nachten niet kan slapen. ;)

 13. Dohan Jerksen

  Ik wilde in het verleden ooit zo’n DISQ proberen. Toen bleek dat je er alleen een kon krijgen als je een heel duur abonnement afsloot met allemaal onzin filmpjes! Haha doei!

 14. tim

  Tja en nu kan je ze nog kopen op marktplaats

 15. Sip

  Wendy zal wel weer baasje willen spelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.