Fons van Westerloo: ‘SBS met John de Mol in vrije val’

Fons van Westerloo vindt dat SBS in een vrije val is geraakt sinds de zenders volledig in handen zijn gekomen van John de Mol. Er is geen pijl meer te trekken op de koers van de tv-zenders. Dat zegt de oud-directeur van SBS in De Telegraaf. Het moment waarop John de Mol de SBS-groep omdoopte tot Talpa Network is bepalend geweest, meent Fons. “Dat viel samen met het moment dat de SBS-zenders in een duizelingwekkende val terecht kwamen“, schrijft hij.

De SBS-zenders zijn een rotzooitje geworden, vindt Fons. “SBS 6 slaagt er niet in een brede familiezender te worden. Net5 is volslagen mislukt als de met veel tamtam aangekondigde vrouwenzender.”

Het is zonde dat John er zo’n puinhoop van heeft gemaakt, stelt hij. “Zakelijk gaat het gewoon slecht met de SBS-zenders. Corona heeft daar natuurlijk mee te maken, maar niet uitsluitend.”

Voor het eerst in de geschiedenis gaat SBS nu keihard afstand nemen van Henk en Ingrid. Lingo en Man Bijt Hond gaan eruit, twee nieuwe talkshows met serieuze dames komen ervoor terug.

Fons: “Het eerdere succes van SBS was gebaseerd op de gedachte dat niet met de familiezenders RTL4 en NPO1 moest worden geconcurreerd, maar dat men zich moest richten op een jonger publiek met spraakmakende programmering en nieuw en betaalbaar talent.”

Dat kan nog steeds.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen