SBS 6 dist Henk en Ingrid: exit Lingo en Man Bijt Hond

De koers van SBS 6 zwabbert flink sinds John de Mol de scepter zwaait. Het was ooit de zender van het gewone volk met lekkere sensationele programma’s van Hollandse bodem: Pieter Storms die met zijn breekijzer mensen de hersens inslaat, Rob Geus die klaagt over ratten en vieze rubbertjes, gezellige huismoeders die het nieuws presenteren en Alberto Stegeman die fluistert dat niemand hem ziet terwijl hij de verboden ingang neemt. Het bankhangen is nu voorgoed voorbij voor Henk en Ingrid.

SBS 6 heeft al lang geen zin meer in het campinggepeupel: de Hart-dames moesten ophoepelen, de uit het platteland ontsnapte Piet Paulusma moest zijn plopkap inleveren en de sensatie werd ingeruild voor Wendy van Dijks gelikte datingshow Flirty Dancing. Nu moet ook de vooravond eraan geloven.

Lingo en Man Bijt Hond verdwijnen uit de programmering om plaats te maken voor een politiek correcte vooravond. “Ze staan niet in het schema van de vooravond, maar de programma’s zijn niet weg: we kunnen ze op een ander moment weer terugbrengen. Het wordt een kwestie van puzzelen“, aldus Talpa-bobo Paul Römer.

Het lukte Henk en Ingrid goed om om Margriet van der Linden op NPO 1 en Arie Boomsma in RTL Boulevard heen te zappen, maar straks krijgen ze dat gedoe ook allemaal op SBS 6: een vijfuurshow met twee dames die zichzelf erg serieus nemen en een zesuurshow met Natacha Harlequin.

Ongezellige 5 Uur Show

Denkt SBS 6 werkelijk dat Mien uit Assen urenlang naar goede-doelen-gekeuvel met Brecht van Hulten en een ‘laten we praten met elkaar’-programma met Natacha Harlequin gaat kijken? No way.

Brecht en haar collega-presentator Carolina Lo Galbo benadrukten gisteren dat De 5 Uur Show vooral niet al te gezellig gaat worden, zoals het vroeger was. Ze proberen immers hard om hun serieuze journalistengezicht te redden.

Carolina: “Als ik het heb over het format van nu, dan wordt het echt actueler. Ik kan het niet echt vergelijken met hoe het was. Het was toen denk ik toch nog wel wat gezelliger.

En Brecht: “Ik snap dat doordat het De 5 Uur Show heet iedereen teruggrijpt op het programma van Viola Holt en Catherine Keyl, maar eigenlijk wordt het een ander programma. In die zin gaat de vergelijking een beetje mank.

Misser

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt het een misser. De kloof tussen de media en de gewone burger wordt alleen maar groter en SBS 6 springt nu dus ook al niet meer in dat gat. “Hoe lieten rechtse mensen toch toe dat een luidruchtige linkse minderheid de media kaapte?

Precies. Dat dus. En als je denkt dat SBS in dat gat gaat springen, krijg je dit“, zegt ene Rick, wijzend op het nieuwe actualiteitenprogramma van Natacha.

Marianne weer: “Ja, dit had het Sjuul Paradijs-achtige programma moeten worden. Geen idee waar SBS naartoe zwabbert. Weg van het volk zo lijkt het.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen