Angela wil Maurice weer terug naar Ikea-bureautje

Angela de Jong wil dat Maurice de Hond weer snel teruggaat naar zijn Ikea-bureautje nu hij dinsdagavond in Op1 in debat mocht met iemand uit het OMT-kamp. Dat laat ze vandaag blijken in haar column in het AD. Angela was in april al helemaal over de zeik toen Maurice in Op1 verscheen en maande hem snel weer terug te kruipen achter zijn Ikea-bureautje. Het leidde tot wrevel bij Maurice, die veel tijd stopt in zijn onderzoek naar corona. Angela is echter nog steeds niet overtuigd.

Wederom keek Angela gisteren met ergernis naar Maurice in Op1. “Kunnen we na het gedram van Maurice de Hond dan nu eindelijk door?“, luidt de kop van haar column.

Angela is er wél voor gaan zitten. “Zelfs als je De Hond zo ongeveer elke maand ziet aan dezelfde talkshowtafel en weet dat hij zo meegaand is als een loden deur.

Ze vindt Maurice een vreselijke discussiepartner. “Zijn opvatting van discussiëren is om verongelijkt te kijken en geringschattend met zijn hoofd schudden als iemand het waagt redelijke tegenwerpingen te plaatsen bij zijn theorieën.

De opiniediva van het AD vond het verhaal van zijn debatpartner Andreas Voss geloofwaardiger. “Ook deelde hij een knock-out uit met de vriendelijke aansporing om zijn bevindingen op wetenschappelijke kanalen te publiceren zodat andere wetenschappers erop kunnen reageren. De normale gang van zaken, zeg maar.

Nu mag Maurice weer snel terug naar zijn Ikea-bureautje, wil La Jong zeggen. “Kunnen we dan nu door? Eindelijk.

Lees ook:
Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’ (20 april)
Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (20 april)

Foto: NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen