Angela wil Maurice weer terug naar Ikea-bureautje

Angela de Jong wil dat Maurice de Hond weer snel teruggaat naar zijn Ikea-bureautje nu hij dinsdagavond in Op1 in debat mocht met iemand uit het OMT-kamp. Dat laat ze vandaag blijken in haar column in het AD. Angela was in april al helemaal over de zeik toen Maurice in Op1 verscheen en maande hem snel weer terug te kruipen achter zijn Ikea-bureautje. Het leidde tot wrevel bij Maurice, die veel tijd stopt in zijn onderzoek naar corona. Angela is echter nog steeds niet overtuigd.

Wederom keek Angela gisteren met ergernis naar Maurice in Op1. “Kunnen we na het gedram van Maurice de Hond dan nu eindelijk door?“, luidt de kop van haar column.

Angela is er wél voor gaan zitten. “Zelfs als je De Hond zo ongeveer elke maand ziet aan dezelfde talkshowtafel en weet dat hij zo meegaand is als een loden deur.

Ze vindt Maurice een vreselijke discussiepartner. “Zijn opvatting van discussiëren is om verongelijkt te kijken en geringschattend met zijn hoofd schudden als iemand het waagt redelijke tegenwerpingen te plaatsen bij zijn theorieën.

De opiniediva van het AD vond het verhaal van zijn debatpartner Andreas Voss geloofwaardiger. “Ook deelde hij een knock-out uit met de vriendelijke aansporing om zijn bevindingen op wetenschappelijke kanalen te publiceren zodat andere wetenschappers erop kunnen reageren. De normale gang van zaken, zeg maar.

Nu mag Maurice weer snel terug naar zijn Ikea-bureautje, wil La Jong zeggen. “Kunnen we dan nu door? Eindelijk.

Lees ook:
Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’ (20 april)
Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (20 april)

Foto: NPO

63 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Waarheidslover
juli 7, 2020 14:14

Hahaha.. Angela de Jong opinie diva hahaha.. gewoon een doorsnee maar zeer irritante buurvrouw die tussen de was, ramen zemen, koken etc op alles en iedereen let en dit weer met andere uitgebreid deelt vanuit haar eigen persoonlijke mening.. niets meer en minder dan dit.. als er zaken worden besproken die het verstand te boven gaan, dan is de ander altijd irritant en misselijk.. juist dat is misselijkmakend

Gast
anoniem
juli 2, 2020 19:53

@Bart: Gefeliciteerd! Overigens werk ik op het moment ook in de zorg.. :-)

Gast
Bart
juli 2, 2020 17:05

@kritisch AVRO lid Als het dan die 9000 zijn dan zijn het er nog niet veel op 17 miljoen mensen. Het is vervelend als je het zelf betreft of iemand in je naaste omgeving is maar over het algemeen valt het dus mee. Er word nu een sfeer gecreëerd dat als je corona krijgt je automatisch voor je leven moet vrezen of dat je dood gaat. Dat is gewoon niet zo! De meeste mensen merken het niet eens.

@anoniem Ik wil het ook graag bij mijn bovenstaande verhaal laten. Ik heb gewoon gelijk. Punt!

Gast
Ron
juli 2, 2020 11:39

Helemaal eens met @StefanV en @jan. Ik onderschrijf dit volledig.

Gast
jan
juli 2, 2020 11:35

De meeste mensen lijden aan tunnelvisie, kletsen alleen de NPO, RIVM en de WHO na en vergeten hun verstand te gebruiken en zelf eens op onderzoek uit te gaan.

Gast
StefanV
juli 2, 2020 10:19

Angela slaat hier de plank finaal mis. Ten eerste onderkent ze niet de inzet van Maurice de Hond, een man van 72, die ook rustig kan gaan rentenieren en die bovendien net z’n zoon heeft moeten wegbrengen. Desondanks gaat hij onvermoeibaar door.

Ten tweede blijkt keer op keer dat De Hond wel degelijk een punt heeft. Hij is geen viroloog en dat pretendeert hij ook niet. Hij heeft echter wel veel verstand van data. Op basis van internationale onderzoeken en publicaties trekt hij conclusies.

Ten derde: de wat ongeduldige / opgefokte houding van De Hond komt voort uit het feit dat hij amper media-aandacht krijgt. De vorige keer dat hij bij Op1 zat, kon hij amper z’n zegje doen. Hij was nu duidelijk bezig om herhaling te voorkomen. Dat kun je als irritant ervaren, maar het heeft een achtergrond.

Ten vierde: het is juist goed dat er op TV over dit onderwerp wordt gediscussieerd. En nog beter: dat er een multidisciplinaire benadering is. Zeker op het gebied van data-analyse en -verwerking laat het RIVM de nodige steken vallen.

En tot slot: het probleem was niet zozeer dat De Hond te veel aan het woord was, het probleem was dat er te weinig tijd voor de discussie was ingeruimd. Dan krijg je dat mensen snel hun punt proberen te maken. Wil je rust in zo’n gesprek brengen, dan moet je er gewoon meer tijd voor durven maken.

Gast
Huismaker
juli 2, 2020 10:12

Wij dienen uitsluitend de mening van De Heilige Experts aan te horen. Alsof er een paar mensen zijn, die precies weten wat goed voor het gepeupel is. Daarom is ook het referendum geschaft. Want dat plebs snapt er toch niet van. ENG. Centrale controle. En het mediakartel propageert dat. En de reden ? Eigen (financiële) belangen. Denk aan Ab O. die er miljoenen mee verdiende.

Gast
Keta Minek
juli 2, 2020 10:00

Maurice de Hond zet zichzelf voor schut met zijn complotten.

Gast
Edwin
juli 2, 2020 09:36

Noekje, meeuwen geven corona door, dus als ze in je bek schijten is de kans aanwezig dat je een paar dagen later koorts en een raar kuchje hebt.
De Hond weet er niets van.

Gast
Noekje
juli 2, 2020 09:32

Gisteren op het bovendek van een ferry naar Ameland, mensen staan er met mondkapjes op de meeuwen te voeren… Maurice heeft gelijk, het is waanzin dit! Misschien de stront eens uit je ogen vegen Angela!

Gast
Dominee Bonk
juli 2, 2020 08:38

Heeft Angela de Jong met goed gevolg de basisschool afgesloten? Zij komt zo dom over. Ik vind haar weg geschikt voor een baan in een koekjesfabriek. God, wat zal ze het daar naar haar zin hebben! Ik ben uw God. Kusjes van uw domineetje, uw Bonkje.

Gast
Erik
juli 2, 2020 07:51

Mens ga koken

Gast
Garry glamour
juli 2, 2020 01:31

Ik zit wel op de mening van Angela te wachten , al ben ik het niet altijd met haar eens.
Ik neem aan dat degene die haar op haar uiterlijk beoordelen, zelf op miss of mister Holland lijken . Dat is pas arrogant.
En Maurice geloofde jaren geleden ook in zijn voorspellingen, daar kan ie natuurlijk ook niets aan doen.

Gast
Johan
juli 2, 2020 01:10

Ik wil mijn eerdere bericht verbeteren. Met zoon verloren en niet geloofwaardig overkomen bedoel ik die man is gebroken, kapot. Kwam er wat onaardig uit. Die heeft zich natuurlijk hierop gestort als afleiding

Gast
Pot
juli 2, 2020 00:20

@Harry: dat mag je inderdaad niet, mongooltje.

Gast
Harry
juli 2, 2020 00:16

Eh…Angela…

Je bent je er toch hopelijk wel terdege van bewust
dat helemaal NIEMAND op JOUW mening zit te
wachten?! De pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet…
(Of mag je dit tegenwoordig ook al niet meer zeggen?)

Gast
Kritisch Avrolid
juli 1, 2020 23:26

En daarnaast heeft men aan de hand van bloedonderzoek van bloeddonoren kunnen vaststellen dat 4% a 5% van de bevolking antistoffen tegen corona heeft. Oftewel, circa 800000 inwoners zijn besmet geraakt door het virus. En niet 35000, zoals je aangeeft

Gast
Kritisch Avrolid
juli 1, 2020 23:20

@bart: u kijkt niet verder dan uw neus lang is. Die 6000 overlijdensgevallen zijn alleen de officieel geregistreerde gevallen die met het Corona virus besmet zijn. Daarnaast zijn er ook gevallen waarbij nooit getest is of deze gevallen door Corona zijn overleden. Maar door naar de oversterfte te kijken tov wat normaal is in deze periode van het jaar kan je toch een schatting maken van deze ongeregistreerde corona gevallen en kom je ongeveer op 9000 gevallen ipv 6000.

Gast
anoniem
juli 1, 2020 23:17

@Bart: U beschrijft een subliem scenario voor een misdaadserie. Het lijkt me wel verstandig deze pas over een jaartje uit te brengen..

Overigens wens ik u nog een goede nachtrust en laat het graag hierbij.. :-)

Gast
Bart
juli 1, 2020 22:33

@anoniem Er is maar 1 iemand overleden die corona had in ons huis. Deze persoon mankeerde nog veel meer dan dat. En ons personeel werkt keihard en doet zijn best. Ik ben gewoon realistisch. U weet totaal niet waar u over praat en praat gewoon na wat u voorgeschoteld krijgt in de krant, de mainstreammedia en de deug mensjes om u heen. En zeg gewoon corona en geen Covid 19. U denkt dat u dan heel geleerd overkomt maar u bent gewoon dom! Voor de rest blijven doen wat u doet en binnen blijven he! Het kan mij namelijk echt niets schelen af u vindt, denkt of doet.

Gast
Ikke
juli 1, 2020 20:50

Angela mag ook wel terug achter een IKEA bureautje, mevrouw alweer. Graag niet meer in de publiciteit.De domste slimme. Van Nederland!

Gast
Johan
juli 1, 2020 20:50

Man heeft wel net zijn zoon verloren dus kan wel begrijpen dat hij niet geloofwaardig overkomt.
Als ik mag geloven wat ik lees is hij ook gek op een borreltje.
Gewoon een Emile Ratelband type. Even zijn podium geven en weer wegwezen. Ben benieuwd hoeveel % van de mensen melk drinkt.

Gast
anoniem
juli 1, 2020 20:12

@Bart Dat lijkt me naar.. In een bejaardenflat opgesloten te zitten waar de helft van je afdeling overleden is aan covid-19 en dan verzorgd worden door personeel die het weglacht en misschien zelfs extra risico voor je vormt..

Gast
Bart
juli 1, 2020 20:04

@Lies Dat is een los incident en dat is vervelend voor u, uw oom en nabestaanden maar ten overstaan van 17 miljoen mensen niets. Ik kijk naar het grote plaatje.

@Kritisch AVRO lid Misschien niet allemaal maar anders waren ze later komen te overlijden. Overigens zijn het er rond de 6000. Je hebt de zes per ongeluk omgedraaid. 6000 mensen gestorven en rond de 35000 mensen ziek ten opzichte van 17 miljoen mensen. Mark Rutte heeft in zijn toespraak in Maart gezegd dat binnen korte tijd meer dan de helft van alle Nederlanders met virus besmet zou raken. Het hele land op slot en de schade is enorm. Het is allemaal niet uitgekomen en het gaat ook niet uitkomen. Ik zeg niet dat corona niet erg is en helemaal niet gevaarlijk maar het is minder erg dan is (word) voor gehouden. Maar nogmaals blijf wegkijken en lekker achter de politiek en de mainstreammedia aanlopen en anderhalve meter afstand houden en alle regeltjes braaf opvolgen. Ik zeg u ze zijn nergens voor nodig. Als het virus heel sterk is dan helpt die anderhalve meter en mondkapje u niet. Het is weer de arrogantie van bepaalde mensen die wel even dat virus gaan verslaan. Als het virus zo sterk is dan hadden er al lang veel meer mensen ziek moeten zijn en overleden. Tot nu toe zijn weer 2019 nog altijd meer mensen dood gegaan aan de gewone griep. Hoeveel waren dat er dit jaar? Waarom worden die cijfers niet bekend gemaakt. Mensen worden onnodig bang gemaakt, bij elkaar weggehouden en durven niet in de buurt te komen van andere mensen. Een soort van gehersenspoeld. Bij u werkt het heel goed.

@anoniem Ik bij mijn weten niemand en ik werk in een zorghuis. Waar net als altijd mensen overleden zijn. Niet aan corona maar omdat ze bang gemaakt werden door de politiek en de media. Dat ze hun familie niet mochten zien en omdat ze nog meer opgesloten zaten dan dat ze dat normaal al waren.

Gast
Johan
juli 1, 2020 19:57

Maurice de Hond stond gewoon voor lul. Met een hoofd schudden en kijken alsof je moet schijten win je 0 discussies.

Gast
Jaap
juli 1, 2020 19:52

Angela heeft gelijk, het was een debat van niks en de Hond had een heel warrig verhaal.

Gast
Jantien Visser
juli 1, 2020 19:26

Ik word onderhand misselijk van Angela haar mening. Ik kan zelf wel beoordelen wat ik wel of niet te pruimen vind. Laat Angela maar weer achter haar IKEA-tafeltje gaan zitten.

Gast
Frits
juli 1, 2020 19:14

Angela heeft helemaal gelijk!

Gast
Zelfzucht
juli 1, 2020 19:02

Te dom om te poepen, die vette zeug. Zelden eerder vertoond dat iemand zichzelf zo te kakken zet als Angela de Jong nu doet. Verstand van een pinda, en dan denken dat je een debat tussen wetenschapper kan beoordelen. Ze kan beter weer met haar (plas)poppen gaan spelen.

Gast
bastian
juli 1, 2020 18:52

Vind het wel opvallend dat de reguliere griep ineens niet meer bestaat? lol. Hebben alle mensen die straks, in het najaar, ziek zijn alleen maar Corona? Ik geloof er totaal niet in. Het zal besmettelijker zijn, maar voor de meeste gezonde mensen is Corona niet gevaarlijk. Ik zat vandaag op m’n vrije dag op een bankje vlakbij het station hier. Ik moest toch wel lichtelijk gniffelen om al die schapen die met mondkapjes gebruik maken van het OV. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Gast
Lies
juli 1, 2020 18:45

@18.39 laat je opnemen b0lle trμt.

Gast
Lies
juli 1, 2020 18:42

@Bart: Het ziekenhuis (waar mijn oom enkele maanden geleden aan de gevolgen van het coronavirus is overleden) had een triage sluis bij de ingang. Wij hebben geen eens afscheid van hem kunnen nemen.
Onze plaatselijke DELA heeft extra koelingen en tenten moeten plaatsen op de parkeerplaats.
Daar ligt je oom dan, in een kist, in een koeling, onder een witte tent op een parkeerplaats. De uitvaartondernemer was zelf in tranen, hij zag het niet meer zitten en kon het niet meer aan.
Jij weet niet waar je over praat, dus ga anderen de les niet lezen.

Gast
kritisch avro-lid
juli 1, 2020 18:42

@Bart: Kijk voor de lol eens naar de door de CBS gemeten oversterfte over de afgelopen maanden. Dan zie je een oversterfte van 9000 mensen. Zouden die ook overleden zijn dit jaar als er geen Corona geweest zou zijn?

Gast
Merel
juli 1, 2020 18:42

Ben afgehaakt. Alwéér corona. De cijfers gaan omlaag, maar nu moeten we al bang gemaakt worden voor de tweede golf.

Gast
anoniem
juli 1, 2020 18:41

@Bart: En hoeveel mensen heeft u zelf ziekgemaakt?

Gast
Bea
juli 1, 2020 18:39

Ja Maurice mag dan niet de fijnste indruk maken, toch heeft ie het helemaal bij het rechte eind tov de covid.
Vroeger was ik niet zo Maurice, maar de aerosolen hebben dat wel even bijgesteld.

En de deventer moordzaak. Ik zou zeggen kijk nog ff naar het verdachte afvoer filmpje, en je vermoedt gelijk dat ie (maurice) toch wel eens gelijk kon hebben.

Gast
Bart
juli 1, 2020 18:34

@JMP Misschien moet jij je eens verdiepen in de materie. Jij doet net alsof de ziekenhuizen uitpuilden van de mensen. Dat is niet zo! En die uitvaartondernemers hadden het net zo druk als anders. Net alles geloven wat je in de krant leest of op de reguliere zenders. Dit virus is minder dodelijk dan aanvankelijk werd verwacht. Dit gaan ze natuurlijk niet toegeven. Als je corona krijgt dan betekend het niet dat je dood gaat of gelijk in levensgevaar bent. Nog geen 100 mensen zijn er puur alleen aan corona overleden in Nederland. De rest die is overleden aan andere dingen die ze mankeerden en deze mensen hadden (misschien) ook corona. Zei 2e golf die komt er misschien. Dan houd je dat niet tegen. Waarschijnlijk komt die er sowieso om lekker nog meer wetten er doorheen te drukken. Blijft u vooral binnen zitten en lekker uw kop in het zand steken. Geef lekker uw vrijheid op! Gelukkig doen steeds meer mensen dat niet.

Gast
Ard
juli 1, 2020 18:23

Een schreeuwende Maurice, iedereen moet hem horen. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Gewoon met luisteren en argumenten kom je verder dan dit kokervisie gedrag. Maurice staat nergens meer voor open buiten zijn eigen visie.

Gast
Momo
juli 1, 2020 18:14

Wat is dat nou, Angela? Nu er iemand is die niet dezelfde mening heeft, kan hij oprotten? Ik vind De Hond een klojo, maar het is toch echt een geluid dat gehoord moet worden.

Gast
kritisch avro-lid
juli 1, 2020 18:06

@Boerenverstand: het gaat om het bewaren van social distance. En of dat nu 1 meter, 1.5 meter, of 6 foot…of wat dan ook is doet niet zoveel ter zake. Het enige wat telt is dat je afstand van elkaar houdt. Maar Maurice vindt dat hele idee van afstandhouden redelijk zinloos

Gast
Wilfred Genee
juli 1, 2020 18:01

Maurice de Hond heeft geen corona maar is hij al eens getest op hondsdolheid?

Gast
Simon
juli 1, 2020 17:53

Ik kon Angela de Jong niet op een inhoudelijke reactie betrappen. Hoe ze Maurice de Hond als discussiepartner vindt lijkt mij niet zo interessant.

Gast
Dries Roel Vink
juli 1, 2020 17:46

Waarom krijgt die dikke hamster telkens weer een platform om haar onzin over het pleps uit te storten. Boycot dat dikke orakel aub!

Gast
hans
juli 1, 2020 17:40

@boerenverstand De economiecijfers en groepsimmuniteitsstatistiek van Zweden een beetje gevolgd? Hoe vind je het zelf gaan?

Gast
Respect ✌️
juli 1, 2020 17:27

Beetje afstand houden,mondkapje af en toe op,wat meer je handen wassen, wat is daar nou lastig aan stelletje Kleuters?!?

Gast
Boerenverstand
juli 1, 2020 17:22

@jmp: de kans op een tweede golf in het najaar is zeker aanwezig. Koud en vochtig weer is goed voor het virus (en niet voor de mens). Maar of er dan zoveel doden vallen? Hangt ervanaf hoeveel kwetsbare mensen er weer bijgekomen zijn.
De Ierse variant van het RIVM heeft al aangekondigd dat er geen nieuwe lockdown komt bij een tweede golf, omdat er inmiddels genoeg kennis is over betere preventiemaatregelen.

Gast
kritisch avro-lid
juli 1, 2020 17:21

@Lachgas: de toenmalige wetenschap kreeg geen ruimte want alles werd bepaald door de kerk.

Gast
robb
juli 1, 2020 17:20

Ik wil me graag aan de 1.5 meter houden maar in de praktijk lukt het niet met mensen waar je dagelijks mee in aanraking komt op het werk.

Gast
Boerenverstand
juli 1, 2020 17:19

@kritisch AVRO-lid. Nee, niet nagenoeg alle landen passen 1,5m toe. De meeste landen zijn overgestapt naar de 1,0m zoals de WHO die al lang adviseert. 1,5m of 1,0m is een groot verschil voor veel bedrijven en organisaties.

Gast
anoniem
juli 1, 2020 17:18

@Lachgas Dat kwam vast omdat schreeuwers (en erger) bepaalden wat je mocht denken.. Echte wetenschap heeft daar verandering in gebracht.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen