Moeder EO-Bert na Giovanca-blunder alsnog overleden

Giovanca Ostiana zorgde aan het begin van de maand voor behoorlijk pijnlijke televisie toen ze Bert van Leeuwen in haar talkshow Op1 vroeg naar het overlijden van zijn moeder. Zijn moeder bleek namelijk helemaal niet overleden te zijn. Bert loste het buitengewoon galant op en redde daarmee het gezicht van zijn EO-collega. Helaas voor de Familiediner-ster heeft het noodlot twee weken later alsnog toegeslagen: zijn moeder is afgelopen week op 88-jarige leeftijd overleden.

Moeder Huibje is vier dagen voor haar 89e verjaardag overleden. Ze werd enkele weken geleden getroffen door een hersenbloeding en een infarct en daar is ze niet van hersteld.

Bert, die anderhalf jaar gelden ook al zijn vader verloor, is uiteraard erg verdrietig. “Ik ging er altijd van uit dat zij honderd zou worden. Mijn moeder was tot vlak voor haar ziekenhuisopname nog helemaal gezond en zelfstandig“, reageert hij bij Privé.

Privé-baas Evert Santegoeds blikte gisterenavond in Shownieuws ook nog even terug op het gênante momentje van Giovanca in Op1. “Misschien herinner je je dat hij twee weken geleden te gast was in Op1. Daar gebeurde wat pijnlijks“, zei hij.

Evert prijst Bert voor de manier waarop hij Giovanca’s gezicht redde. “Dat loste hij heel lief, vriendelijk en collegiaal op.”

Lees ook: Giovanca blundert in Op1: ‘Je moeder is overleden, hè?’ (5 juli)

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen