Giovanca blundert in Op1: ‘Je moeder is overleden, hè?’

Giovanca Ostiana beging zaterdagavond een enorme blunder als presentatrice van de talkshow Op1. Ze vroeg haar gast Bert van Leeuwen, een van haar collega’s bij de EO, naar zijn twee weken geleden overleden moeder, maar die ís helemaal niet overleden. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het was een pijnlijk moment. “Uw moeder is niet zo lang geleden komen te overlijden“, zei Giovanca. Bert toen: “Zeg maar jij tegen mij. Dat mag gewoon. Nee, ze is niet overleden, gelukkig niet.

Giovanca schrok daar heel erg van. “O, jeeeeetje!“, gaf ze aan.

Bert had wel een idee waar dit misverstand vandaan kwam. “Nee, gelukkig niet. Ik heb in een voorgesprek met jullie redactie verteld dat ik tweeënhalve week geleden met mijn moeder in een ambulance, met loeiende sirenes, naar het ziekenhuis in Den Haag reed omdat ze een hersenbloeding had.

Die hersenbloeding heeft de moeder van Bert echter overleefd. “Ze is op leeftijd, 88 jaar, en ze slaat zich er tot nu toe doorheen. Ik gaf aan dat ik me daardoor nog meer realiseerde dat als je op de IC bent dat mensen dit meemaken met iemand die hersendood is.”

Giovanca: “Mijn excuses. Heel fijn dat ze er nog is.”

Foto: NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen