Tijs van den Brink at vroeger perziken met schil

Tijs van den Brink, na Bert van Leeuwen toch wel de grootste ster van de EO, at vroeger perziken mét schil. Daar is hij zeven jaar geleden echter mee gestopt. Dat laat de presentator weten in een discussie op Twitter. De schil van een perzik is prima eetbaar, maar bij sommige mensen roept het toch grote weerstand op omdat de perzikschil een beetje pluizig aanvoelt. De nectarine, een gemuteerde perzikvariant met een niet-pluizige schil, wordt daarentegen wél vaak in zijn geheel gegeten.

Ene Manouk, die zichzelf een conservatieve protestant noemt, begon de perzikdiscussie op Twitter. “Tijdens het leren rees bij mij de vraag: ‘Zijn er mensen die een perzik met schil en al eten?’

Daar sloeg Tijs van den Brink op aan. “Ja die zijn er, maar ik ben ermee gestopt! Kreeg er uitslag van!

Manouk: “Van de hele perzik of alleen de schil?

Tijs: “Nee van de schil!

Manouk: “Gelukkig is het veel lekkerder zonder schil.

Tijs: “Dat weet ik niet meer. Ik ben zeven jaar geleden al gestopt met ‘met schil eten’.

Het verhaal van Tijs van den Brink staat niet op zichzelf. Er zijn veel meer mensen die uitslag krijgen van ongepelde perziken, omdat het belangrijkste perzikallergeen sterk geconcentreerd is onder de vruchtschil.

Een gemiddelde perzik weegt 125 gram.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen