Tijs begrijpt coronapersco niet: ‘Gaat juist beter!’

Tijs van den Brink kreeg gisteren een raar gevoel toen hij naar de coronapersco van Mark Rutte en Hugo de Jonge keek. Aangezien het nu juist beter gaat, was hun alarmistische toon onterecht. Dat vindt de EO-ster, laat hij blijken op Twitter. Mark en Hugo dreigen weer met allerlei coronabeperkingen te komen, terwijl er amper coronapatiënten op de ic’s liggen. Als ze al alarm beginnen te slaan als er eigenlijk relatief weinig aan de hand is, neemt het effect van hun persco’s natuurlijk af.

Tijs begrijpt er weinig van. “Zeer opmerkelijk! Terwijl kritische geesten als Bert Slagter en Xander Koolman vandaag echt positief zijn, zeggen Mark Rutte en Hugo de Jonge dat het echt niet goed gaat. Hoe kan dat?

De presentator heeft een beetje idee dat de afspraak van de tv-persco al stond toen ineens bleek dat het eigenlijk weer beter ging. “Is het kabinet verrast door de stabilisering die de afgelopen dagen ingezet lijkt te zijn en was de persconferentie al gepland? Of ziet iemand een andere verklaring?

Hoe hadden ze het volgens Tijs beter kunnen aanpakken? “Je kunt toch ook zeggen: ‘Mensen, het lijkt de goede kant op te gaan, de exponentiële groei is eruit! Hou vol, houd afstand, ga zo door!’ Of zou ik dan een hele slechte minister zijn?

AD-columnist Özcan Akyol vond het ook een waardeloze persco. “Samengevat: dat was wéér een halfslachtige persconferentie waar niemand iets aan heeft. Daadkracht en goede communicatie zijn even zoek in Den Haag“, zegt hij in een inmiddels verwijderde tweet.

Coronascepticus Tim Douwsma ergert zich vooral aan de journalisten ná de persco’s. “Is er ook iemand die een kritische vraag stelt??? Man man man!“, briest hij.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen